Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 20 Οκτωβρίου 2014

Συνήλθε σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, στη 13η/2014 συνεδρίασή της, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, όπως παρακάτω:

1. Τροποποιήσεις στη γραμμή 4 του αστικού λεωφορείου. Δε συζητήθηκε, λόγω λήψης σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2013.

2. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 543/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας «Γενική κανονιστική απόφαση για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου» επί του πεζόδρομου Χρ. Κουμάντου. Εγκρίθηκε, όσον αφορά στην τροποποίηση του άρθ. 7 παρ. 8, το οποίο διαμορφώθηκε ως εξής:

«1. Από την οδό Αριστομένους μέχρι τη Νέδοντος επιτρέπεται η ανάπτυξη εμπορευμάτων ή τραπεζοκαθισμάτων σε ζώνη πλάτους έως 2,20 μέτρα από την οικοδομική γραμμή των υφιστάμενων κτηρίων (νότια πλευρά).

koumantou

2. Από την οδό Αριστομένους μέχρι την Αναγνωσταρά επιτρέπεται η ανάπτυξη εμπορευμάτων ή τραπεζοκαθισμάτων σε ζώνη πλάτους έως 2,20 μέτρα από την οικοδομική γραμμή των υφιστάμενων κτηρίων κι από τις δύο πλευρές (βόρεια και νότια). Ο ελεύθερος χώρος προσπέλασης των πεζών ορίζεται στο κέντρο του πεζόδρομου.

Σε ό,τι αφορά στη σκίαση των παραπάνω χώρων, των μη μόνιμων κατασκευών και άλλων διακοσμητικών στοιχείων, το ύψος τοποθέτησης εμπορευμάτων επί των προσόψεων κ.λπ. ισχύουν τα αναγραφόμενα στις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 543/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «Γενική κανονιστική απόφαση για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων».

3. Έγκριση μελέτης και προϋπολογισμού του έργου «Ανάπλαση χώρου πλατείας Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βέργας». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε έργο προϋπ. 112.000 ευρώ με το ΦΠΑ, για την ανάπλαση του αύλειου χώρου αυτού του Ιερού Ναού, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν είναι οι εξής:

1. Λιθόστρωση όλου του αύλειου χώρου καθώς και των δύο παρτεριών που οδηγούν στους παρακείμενους φούρνους. Η λιθόστρωση θα γίνει επί διαμορφωμένου εδάφους με υπόβαση από ΑΑΑ

2. Επίστρωση με τσιμεντοκονία στο πρώτο τμήμα της κύριας σκάλας πρόσβασης και της σκάλας που οδηγεί στους φούρνους

3. Αρμολόγημα του δεύτερου τμήματος στην κύρια σκάλα πρόσβασης, στις άλλες δύο μικρές σκάλες και στις γύρω λιθοδομές – πεζούλια

4. Κατασκευή επιχρισμάτων και χρωματισμοί στους φούρνους

5. Υπερύψωση του βορινού πέτρινου τοίχου και

6. Ανακατασκευή και υπερύψωση του νότιου πέτρινου τοίχου με δημιουργία καθιστικού με πλάτη.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech