Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Δημοτικό Συμβούλιο: ίδρυση Αθλητικού Οργανισμού, αποφάσεις για διαχείριση απορριμμάτων, αναπλάσεις σε Άμφεια και Άνω Βέργα

Συνήλθε χθες, στην 19η για το 2014, συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και έλαβε αποφάσεις επί 46 θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, επί 2 θεμάτων εκτός αυτής και ενέκρινε ένα ψήφισμα.
 
Οι σημαντικότερες αποφάσεις είναι οι ακόλουθες:
 
1. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΝΩ ΒΕΡΓΑΣ
 
Εγκρίθηκε μελέτη όσον αφορά σε έργο προϋπ. 112.000 ευρώ με το ΦΠΑ, για την ανάπλαση του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βέργας, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν είναι οι εξής:
1. Λιθόστρωση όλου του αύλειου χώρου καθώς και των δύο παρτεριών που οδηγούν στους παρακείμενους φούρνους. Η λιθόστρωση θα γίνει επί διαμορφωμένου εδάφους με υπόβαση από ΑΑΑ
2. Επίστρωση με τσιμεντοκονία στο πρώτο τμήμα της κύριας σκάλας πρόσβασης και της σκάλας που οδηγεί στους φούρνους
3. Αρμολόγημα του δεύτερου τμήματος στην κύρια σκάλα πρόσβασης, στις άλλες δύο μικρές σκάλες και στις γύρω λιθοδομές – πεζούλια
4. Κατασκευή επιχρισμάτων και χρωματισμοί στους φούρνους
5. Υπερύψωση του βορινού πέτρινου τοίχου και
6. Ανακατασκευή και υπερύψωση του νότιου πέτρινου τοίχου με δημιουργία καθιστικού με πλάτη.
 
2. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ ΤΥΠΟΥ CARTE POSTALE
 
Για την προώθηση του τουρισμού και την προβολή της Καλαμάτας και της περιοχής της, εγκρίθηκε η εκτύπωση και η προμήθεια καρτών τύπου carte postale με χρήσιμες τουριστικές διευθύνσεις και τηλέφωνα του Δήμου Καλαμάτας και με τουριστικές πληροφορίες για την Καλαμάτα, με σκοπό τη διανομή τους για την πληροφόρηση και ενημέρωση των επισκεπτών, προϋπολογισμού 1.414,50 ευρώ με το ΦΠΑ. Θα εκτυπωθούν 45.000 κάρτες εννέα θεμάτων, έγχρωμες, στην ελληνική, την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα.
 
kalamata 
 
3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ
 
Ο Δήμος Καλαμάτας προσκλήθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Νέο Δελχί της Ινδίας να μετάσχει σε εκδήλωση, μέσω της οποίας θα αναδειχθούν και προβληθούν η Καλαμάτα και η Μεσσηνία ως τουριστικός προορισμός και τα αγροδιατροφικά προϊόντα τους. Για το λόγο αυτό εγκρίθηκε σχετική δαπάνη.
 
4. ΝΕΑ ΤΕΜΑΧΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΩΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διάθεση καλλιεργήσιμων τεμαχίων εμβαδού 50 τετρ. μέτρων το καθένα, στους λαχανόκηπους βιολογικής καλλιέργειας στην περιοχή του Ασύλου Ανιάτων και σε εκείνην του Ανατολικού Κέντρου, σε 19 πολίτες που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση.
Πρόκειται για ένα άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα αστικής γεωργίας με κοινωνική στόχευση, το οποίο έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες. Τους μυεί στις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας, ενώ οι δικαιούχοι έχουν την υποχρέωση να προσφέρουν μέρος της παραγωγής τους στο Δημοτικό Παντοπωλείο, για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.
 
laxanokipoi
 
5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
 
Εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης για την προς τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου παροχή υπηρεσιών τεχνικής, οικονομικής και διοικητικής υποστήριξης από μέρους του Δήμου με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του, για τη διενέργεια όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών και ενεργειών, που απαιτούνται για τον σχεδιασμό, υλοποίηση, επίβλεψη, παρακολούθηση, παραλαβή και λειτουργία του έργου : «Λειτουργία μονάδας διαχείρισης - επεξεργασίας απορριμμάτων με στόχο την ανάκτηση όλων των παραγόμενων προϊόντων». 
 
maratholaka
 
Οι υποδομές που αναμένεται να παραχωρηθούν για να προστεθούν στις υπάρχουσες, είναι: δεματοποιητής, υπόστεγα, κλαρκ και compact βιολογικός καθαρισμός. Ο εξοπλισμός αυτός προβλέπεται να παραχωρηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ο Δήμος θα προσθέσει υποδομές για την επεξεργασία του παραγόμενου υπολείμματος με στόχο τη μετατροπή του σε RDF, SRF.
 
6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Φο.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου για την υλοποίηση προμήθειας εξοπλισμού προεπεξεργασίας των σύμμεικτων απορριμμάτων, μέσω συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ. 
Ειδικότερα, πρόκειται να γίνει προμήθεια ενός πλήρους κινητού συστήματος προεπεξεργασίας απορριμμάτων, το οποίο θα αποτελείται από τα κάτωθι: α) τεμαχιστή οικιακών αποβλήτων – ογκωδών αντικειμένων – πράσινων & ξυλωδών αποβλήτων, β) διαχωριστή υλικών και απορριμμάτων, γ) γεωργικό ελκυστήρα με αναδευτήρα. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση της Πράξης ανέρχεται στο ποσό των 1.585.470 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). Οι πόροι για την κάλυψη της Πράξης θα προέλθουν εξ ολοκλήρου από το Ε.Π. «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» και έχει ήδη υποβληθεί σχετικό αίτημα υπαγωγής σε χρηματοδότηση.
 
7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο παρέσχε την έγκρισή του για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Φο.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου, σχετικά με την υλοποίηση προμήθειας εξοπλισμού επέκτασης – ενίσχυσης του τοπικού δικτύου οικιακής κομποστοποίησης μέσω συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ. 
Σκοπός της παρούσας σύμβασης είναι η προς τον ΦοΔΣΑ παροχή υπηρεσιών από μέρους του Δήμου με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του για τη διενέργεια όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών και ενεργειών, που απαιτούνται για τον σχεδιασμό, ένταξη, υλοποίηση, επίβλεψη, παρακολούθηση και παραλαβή της σχεδιαζόμενης για υποβολή προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013, πρότασης – Πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για την επέκταση – ενίσχυση του τοπικού δικτύου οικιακής κομποστοποίησης». Το εν λόγω έργο που αφορά στην προμήθεια 1.000 οικιακών κομποστοποιητών τύπου κήπου, χωρητικότητας 250 λίτρων, 10 κομποστοποιητών συνεχούς λειτουργίας δυνατότητας διαχείρισης 200 – 500 κιλών οικιακών οργανικών υπολειμμάτων εβδομαδιαίως και 48 τροχήλατων κάδων τροφοδοσίας χωρητικότητας 80 λίτρων, εξυπηρετεί την ορθολογική περιβαλλοντικώς διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Δήμου Καλαμάτας, εναρμονίζεται πλήρως με την Κοινοτική Νομοθεσία και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας μας όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αειφόρο ανάπτυξη, αλλά και με τον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου. Θα δώσει τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών της διαχείρισης των απορριμμάτων όλου του Δήμου, τόσο κατά τη φάση της ενδιάμεσης διαχείρισης των απορριμμάτων όσο και κατά την φάση λειτουργίας των μονάδων διαχείρισης αποβλήτων όταν υλοποιηθεί ο ΠΕΣΔΑ. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση της Πράξης ανέρχεται στο ποσό των 607.128,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) και σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ.
 
8. ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΦΙΣΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
 
Εγκρίθηκε η αθλοθέτηση των βραβείων για το διαγωνισμό περιβαλλοντικής αφίσας με θέμα: «Περιβαλλοντικές δράσεις στο Κοινωνικό Σχολείο» και η διάθεση πίστωσης για την κάλυψη των απαιτούμενων δαπανών. Πρόκειται για θέμα προτεραιότητας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, δεδομένου ότι σε θέματα περιβάλλοντος ο Δήμος μας είναι πρωτοπόρος σε πανελλήνιο επίπεδο και βραβευμένος από το ΥΠΕΚΑ.
 
9. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
Δόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο έγκριση σχετικά με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας», του οποίου τις αρμοδιότητες θα αναλάβει να ασκεί απευθείας στο εξής ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας, όσον αφορά στο Α΄ και το Β΄ ΚΑΠΗ και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Εγκρίθηκε, επίσης, η σύσταση νέου ΝΠΔΔ, που θα ασκεί τις αρμοδιότητες του τομέα Αθλητισμού, με την επωνυμία «Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Καλαμάτας». Σκοπός του νέου ΝΠΔΔ είναι:
 
•Η ανάπτυξη και υποστήριξη Μαζικού, Σωματειακού, Σχολικού Αθλητισμού όλων των βαθμίδων και γενικά κάθε μορφής άθλησης για τη διατήρηση και προβολή της αθλητικής παράδοσης της περιοχής του Δήμου Καλαμάτας
•Η καλλιέργεια των αθλητικών ιδεών, των σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων, η καλλιέργεια και η διάδοση του αθλητικού πνεύματος σε όλους τους δημότες, μακριά από φανατισμούς, ανταγωνισμούς και κερδοσκοπικούς στόχους
•Η δημιουργία, λειτουργία και συντήρηση αθλητικών κέντρων και γυμναστηρίων, χώρων αθλοπαιδιών και γυμναστικής, έτσι που να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες για άθληση των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των νέων
 
stadio
 
•Η υποστήριξη αθλητικών εκδηλώσεων Διεθνούς, Εθνικού, Περιφερειακού, επιπέδου και σε επίπεδο Νομού, των φορέων τοπικού χαρακτήρα, καθώς και των ατόμων με ειδικές ανάγκες
•Η συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς (σωματεία, ενώσεις κ.λπ.) για την ανάπτυξη και πρόοδο του αθλητισμού και η λειτουργία επιτροπών για την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας ανάπτυξης του αθλητισμού
•Η διοργάνωση εκδηλώσεων στα πλαίσια των παραπάνω σκοπών.
Το νέο ΝΠΔΔ θα διοικείται από 7μελές ΔΣ.
 
10. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
 
Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας αποτελούμενη από 7 μέλη, με Πρόεδρο αυτής τη δημοτική σύμβουλο Παναγιώτα Ντίντα. Τα υπόλοιπα 4 μέλη εκ μέρους της πλειοψηφίας είναι: Άννα Καλογεροπούλου, Πόλα Κούλη, Αθηνά Ξανθάκη και Τασούλα Φοίφα, ενώ 2 μέλη θα προέλθουν από τη μειοψηφία.
Μέλη της Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτων ορίσθηκαν ένας δημοτικός σύμβουλος, ο Γεώργιος Φάβας, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Θεοφιλόπουλο και ο οικείος Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας ή Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας.
 
tour-provoli
 
11. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ, ΔΙΜΗΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόσληψη τεσσάρων εργατών, για δίμηνη απασχόληση, για την εύρυθμη λειτουργία του Κοιμητηρίου. 
 
koimhthrio
 
12. ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
 
Εγκρίθηκε η πρόσληψη 8 εργατοτεχνιτών διαφόρων ειδικοτήτων, με δίμηνη απασχόληση, για την κάλυψη αναγκών της Τεχνικής Υπηρεσίας.
 
ergates
 
13. ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΧΡ. ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ
 
Εγκρίθηκε η τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 543/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου επί του πεζόδρομου Χρήστου Κουμάντου, ως εξής:
Από την οδό Αριστομένους μέχρι τη Νέδοντος επιτρέπεται η ανάπτυξη εμπορευμάτων ή τραπεζοκαθισμάτων σε ζώνη πλάτους έως 2,20 μέτρα από την οικοδομική γραμμή των υφιστάμενων κτηρίων (νότια πλευρά).
Από την οδό Αριστομένους μέχρι την Αναγνωσταρά επιτρέπεται η ανάπτυξη εμπορευμάτων ή τραπεζοκαθισμάτων σε ζώνη πλάτους έως 2,20 μέτρα από την οικοδομική γραμμή των υφιστάμενων κτηρίων κι από τις δύο πλευρές (βόρεια και νότια). Ο ελεύθερος χώρος προσπέλασης των πεζών ορίζεται στο κέντρο του πεζόδρομου.
Σε ό,τι αφορά στη σκίαση των παραπάνω χώρων, των μη μόνιμων κατασκευών και άλλων διακοσμητικών στοιχείων, το ύψος τοποθέτησης εμπορευμάτων επί των προσόψεων κ.λπ. ισχύουν τα αναγραφόμενα στις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 543/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «Γενική κανονιστική απόφαση για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων».
 
koumantou
 
14. ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ
 
Εγκρίθηκε η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στο χώρο των συνεργείων του Δήμου Καλαμάτας, για να χρησιμοποιηθεί και να λειτουργήσει ως χώρος μαζικής εστίασης - προσφοράς πρόχειρου γεύματος. Η έκταση του χώρου αυτού είναι 33,62 τετρ. μέτρα σε εσωτερικό χώρο και 25,21 τετρ. μέτρα σε ημιυπαίθριο χώρο.
 
15. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΙΪΚΩΝ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση αίθουσας του κοινοτικού καταστήματος Λαιΐκων στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λαιΐκων, για τη λειτουργία εικαστικού εργαστηρίου.
 
16. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 
Εγκρίθηκε η διοργάνωση εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. 
Θα διοργανωθεί εκδήλωση, με τη φροντίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», ανήμερα την 28η Οκτωβρίου στις 20.30, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο. Οι καλλιτεχνικοί συντελεστές είναι:
 
•Σκηνοθετική επιμέλεια: Κώστας Κατσουλάκης
•Αφήγηση: Μαρίνα Ταβουλάρη
•Τραγούδι: Ελένη Καρακάση
•Πιάνο: Θανάσης Τσαουσέλης.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις Δημοτικές Ενότητες Θουρίας, Άριος και Αρφαρών.
 
afisa
 
17. ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗ Α. ΤΑΣΣΟΥ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διοργάνωση έκθεσης χαρακτικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου χαράκτη Α. Τάσσου (1914-1985). Η έκθεση θα διαρκέσει από 7/11/2014 έως 30/1/2015, τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7/11/2014 στις 20.30 και θα λειτουργήσει για το κοινό ως εξής: Δευτέρα-Τετάρτη 16.00-21.00 & Τρίτη - Παρασκευή 9.00-16.00.
 
Tassos-erga tassos
 
18. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ
 
Εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 38/2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κτηματικής Καλαμάτας Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Διοκλής Α.Ε., που αφορά στη διοργάνωση Κυριακάτικης αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών κ.λπ. στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας.
 
dioklis
 
19. ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΕΙΑ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε, εκτός ημερησίας διατάξεως, την απόφαση προέγκρισης δημοπράτησης και τον καθορισμό του τρόπου δημοπράτησης με ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό, όσον αφορά στην Πράξη «Ανάπλαση κεντρικών τμημάτων οικισμών Τοπικού Διαμερίσματος Άμφειας» του Δήμου Καλαμάτας, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» κατόπιν αιτήματος του Δήμου. Η δημόσια και κοινοτική συμμετοχή της Πράξης ανέρχεται σε 300.699,99 € προ ΦΠΑ, χωρίς ίδια συμμετοχή του Δήμου.
 
Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η αναβάθμιση και η ανάδειξη των κεντρικών πυρήνων των οικισμών της Κάτω και Άνω Άμφειας. Σύμφωνα με την υποβληθείσα μελέτη, στην Άνω Άμφεια η ανάπλαση αφορά σε δρόμο που ξεκινά και καταλήγει στην επαρχιακή οδό Θουρίας - Δυρραχίου, διασχίζοντας τον κεντρικό πυρήνα του οικισμού. Διαμορφώνονται μικρές πλακόστρωτες επιφάνειες σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, καθώς και στην αρχή και στο τέλος της. Στα τμήματα που απομένουν, η υφιστάμενη άσφαλτος αντικαθίσταται από σκυρόδεμα επεξεργασμένης επιφάνειας (σταμπωτό δάπεδο).
 
amfeia
 
Στη διαδρομή, σε κοινόχρηστες επιφάνειες που πλαισιώνουν την υπό ανάπλαση οδό, κατασκευάζονται επίσης μια πέτρινη βρύση στο κεντρικό πλάτωμα της διαδρομής και δύο καθιστικά στην αρχή και στο τέλος της.
Στον οικισμό της Κάτω Άμφειας, η ανάπλαση αφορά σε δρόμο που ξεκινά έξω από το χώρο του σχολικού συγκροτήματος του οικισμού και καταλήγει στο δρόμο που συνδέει τον οικισμό με τη Θουρία.
 
Διαμορφώνονται και εδώ μικρές λιθόστρωτες επιφάνειες σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής. Στην αρχή και στο τέλος της και στα τμήματα που απομένουν η υφιστάμενη άσφαλτος αντικαθίσταται από σκυρόδεμα επεξεργασμένης επιφάνειας (σταμπωτό δάπεδο).
Και στη διαδρομή αυτή κατασκευάζεται μια πέτρινη βρύση στο πρώτο πλάτωμα της διαδρομής και ένα καθιστικό στο τέλος της, σε πλάτωμα μπροστά από διακλάδωση του δρόμου που οδηγεί σε ένα αξιόλογο κτηριακό συγκρότημα.
 
20. ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ
 
Το Σώμα τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου Αντιπροέδρου Κυβερνήσεων, Υπουργού Άμυνας και Εξωτερικών Γιάννη Χαραλαμπόπουλου και εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, κατόπιν της εκδημίας του.
 
xaralampopoulos-giannis
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech