Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον ισολογισμό 2013

Συνήλθε σε συνεδρίαση σήμερα, Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 14.00, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την έγκριση απολογισμού και οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Καλαμάτας, διαχειριστικής χρήσεως 2013, δηλαδή του ισολογισμού για την προηγούμενη χρονιά. Ο ισολογισμός 2013 εγκρίθηκε.

 
Παρόντων των ορκωτών ελεγκτών ΣΟΛ Crowe Horwath που είχαν προβεί σε έλεγχο των στοιχείων του Δήμου Καλαμάτας για το συγκεκριμένο έτος αλλά και στελεχών της Δημοτικής Υπηρεσίας και αφού ο Δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος υφίσταται 9 ελέγχους, συνεχώς, όλο το χρόνο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτριος Μπούχαλης, αλλά και ο προκάτοχός του Παύλος Μπουζιάνης, παρουσίασαν τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ακόμη και εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, ο Δήμος Καλαμάτας επιτυγχάνει οικονομική υγεία, ώστε να υπηρετεί τους πολίτες κατά τον καλύτερο τρόπο, ενώ είναι φερέγγυος προς τους προμηθευτές και εργολάβους του, εκτελώντας μικρά και μεγάλα έργα στην Καλαμάτα και τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου.
 
Παρά τη συνεχή μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, ο Δήμος Καλαμάτας καλύπτει τις υποχρεώσεις του, ενώ κατόρθωσε να αυξήσει τα ίδια έσοδά του, που πλέον ήταν περισσότερα το 2013 έναντι των ΚΑΠ (οι ΚΑΠ υπερτερούσαν των ιδίων εσόδων στο παρελθόν). Καταγράφεται, δε, αύξηση των παγίων κατά 2 εκατ. ευρώ σε χρονική περίοδο 2 ετών, που αντανακλά την παραγωγή έργων από το Δήμο Καλαμάτας, κυρίως με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων Κοινοτικών προγραμμάτων.
 
Επίσης, τα χρηματικά διαθέσιμα κατέγραψαν σημαντική αύξηση, οδηγώντας το δείκτη ταμειακής ρευστότητας σε καλό σημείο. Τα χρηματικά διαθέσιμα αντιστοιχούν σε μιάμιση φορά τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. 
 
Μπορείτε εδώ να δείτε συνοπτικά τα σχετικά στοιχεία. Παρατίθεται επίσης σειρά σχετικών πινάκων.
 

Π. ΝΙΚΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΓΓΥΟΣ

Ο Δήμαρχος, απευθυνθείς προς το Σώμα, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι επιτεύχθηκε σημαντική μείωση των εξόδων, ενώ ο Δήμος δεν χρωστάει, είναι φερέγγυος. Ο Δήμος Καλαμάτας πέτυχε τα παραπάνω παρά το γεγονός ότι δαπανά περί το 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως για τη διαχείριση απορριμμάτων, που ελπίζει να μειώσει το 2015, προσδοκώντας στην απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού μέσω ΕΠΠΕΡΑΑ και Περιφέρειας.

Επίσης, ο Π. Νίκας τόνισε πως η νοικοκυρεμένη διαχείριση και το θετικό αποτέλεσμα επιτεύχθηκαν χωρίς καμία αύξηση δημοτικών τελών.

«Για τη χρονιά που έρχεται, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό την προσπάθεια να μειώσουμε τα έξοδα και να αυξάνουμε τα έσοδα, χωρίς να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη», επεσήμανε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερο βάρος δίδεται στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και στην προάσπισή της έναντι καταληψιών.

Για δε το παρελθόν έτος 2013, ο Π. Νίκας υπογράμμισε το γεγονός πως «όλα έγιναν νομότυπα επί της ουσίας και νοικοκυρεμένα».

 
ds-isologismos.JPGds-isologismos_1.JPGds-isologismos_2.JPGds-isologismos_3.JPGds-isologismos_4.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech