Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η πρώτη δημόσια εκδήλωση για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20.30, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, διοργανώνεται η πρώτη δημόσια εκδήλωση, σχετικά με την προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Στη συνάντηση αυτή θα γίνει ενημέρωση για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και «θα δείξουμε το σχεδιασμό, τα επόμενα βήματα, τα χρονοδιαγράμματα», όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, ο Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας του «Καλαμάτα 2021» Έκτορας Τσατσούλης.

tsatsoulis-mpasakidis

Ο Νίκος Μπασακίδης, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου που έχει εξουσιοδοτηθεί να χειρίζεται τα θέματα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, τόνισε πως «τηρούμε ακριβώς τα χρονοδιαγράμματα, έχουμε σωστό και επαγγελματικό προγραμματισμό, αλλά και επιστημονικό βηματισμό συγχρονισμένο με όλα όσα έχει θέσει ως προϋποθέσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση». Στόχος είναι να ενημερωθούν καταρχήν οι πολίτες και οι εκπρόσωποι φορέων «με δημόσιο διάλογο, και με τη συμμετοχή όλων να συνταχθεί ο καλύτερος φάκελος απ’ όλες τις ανταγωνίστριες πόλεις, για να αποκτήσει η Καλαμάτα τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», όπως ανέφερε ο κ. Μπασακίδης.

Ο κ. Τσατσούλης επεσήμανε ότι δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι πληροφορίες, διότι οι ανταγωνίστριες ελληνικές πόλεις έχουν στραμμένα τα μάτια τους στην Καλαμάτα, που ξεκίνησε πρώτη την προσπάθεια. Υπογράμμισε ακόμη το γεγονός ότι κάθε πολίτης, δημότης, φίλος της Καλαμάτας, φορέας και οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει τη διάθεσή του να βοηθήσει και να καταθέσει τις ιδέες του. Διαβεβαίωσε δε πως «όλα θα αξιοποιηθούν δομημένα και με πρόγραμμα».

Ο φάκελος υποψηφιότητας θα υποβληθεί το Νοέμβριο του 2015 και μέχρι τότε πολλά πρέπει να γίνουν. Μετά την πρώτη εκδήλωση της Τρίτης 11 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις ενημέρωσης. Από τη δημόσια διαβούλευση που θα εξελίσσεται, θα προκύπτουν συμπεράσματα που θα παράγουν σχετικές διαδικασίες.

Ο κ. Μπασακίδης σημείωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας γνώριζε πως θα θεσπισθούν νέα κριτήρια για την επιλογή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, τα οποία υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση περί το Πάσχα φέτος. Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου, αμέσως μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2014, αποφασίσθηκε η ανάληψη της προσπάθειας για να αναδειχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. «Δεν έχουμε αργήσει καθόλου», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Μπασακίδης.

kalamata.JPGtsatsoulis-mpasakidis.JPGΙ.Ν._ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ_ΤΟΥ_ΧΡΙΣΤΟΥ.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech