Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μεγάλη και επείγουσα ανάγκη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας

Επιστολή για την αναγκαιότητα να επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία, απέστειλε ο Δήμαρχος προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, η οποία κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Ο Δήμαρχος τονίζει πως «η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στέρησε από τους Δήμους της χώρας και, κατά συνέπεια, από το Δήμο Καλαμάτας, ένα βασικό και εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη λειτουργία των πόλεων και των περιαστικών περιοχών, τη Δημοτική Αστυνομία. Δυστυχώς, η μεταφορά του προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία ουδέν έχει αποδώσει, καθώς ακόμη δεν τους έχουν δοθεί καθήκοντα ανάλογα με εκείνα που είχαν, ενώ και η Τροχαία αδυνατεί, λόγω έλλειψης προσωπικού και κάλυψης τεράστιων περιοχών, να μας συνδράμει στο αντικείμενό της».

Επισημαίνει, δε, ότι «χωρίς τη Δημοτική Αστυνομία είναι εξαιρετικά δύσκολη η λειτουργία της πόλης, αλλά και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, καθώς παρουσιάζονται οι εξής δυσεπίλυτες καταστάσεις, ενδεικτικά:

α) άναρχη στάθμευση και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών,

β) κατάληψη κοινοχρήστων χώρων από καταστηματάρχες πέραν της επιφάνειας για την οποίαν έχουν καταβάλει τέλη,

γ) αναγραφή συνθημάτων σε δημόσιους, δημοτικούς και ιδιωτικούς χώρους,

δ) επικόλληση αυτοκόλλητων σε πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας και της στάθμευσης αλλά και σε φανάρια και καθρέπτες με αποτέλεσμα την αχρήστευσή τους,

ε) κλάδεμα ή αποφύλλωση (!) δένδρων που έχει φυτεύσει και συντηρεί με κόπο ο Δήμος, καθώς και κάθε άλλου είδους βανδαλισμοί εναντίον του πρασίνου,

στ) απόρριψη μπάζων και σκουπιδιών σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους,

ζ) ρύπανση υδάτινων αποδεκτών.

Τα παραπάνω και άλλα ανακύπτοντα προβλήματα είναι αδύνατον να ελεγχθούν και επιλυθούν από το Τμήμα Αδειών και Ελέγχου που έχουμε συστήσει, το οποίο είναι ολιγομελές και χωρίς τη δυνατότητα των παρεμβάσεων στις οποίες μπορούσε να προχωρήσει η Δημοτική Αστυνομία. Επιπλέον, λόγω μη υπάρξεως της Δημοτικής Αστυνομίας καταγράφεται και σοβαρή απώλεια εσόδων, από την ελεγχόμενη στάθμευση, τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων κ.λπ.».

Ο Π. Νίκας καταλήγει υπογραμμίζοντας την «αδήριτη και άμεση ανάγκη» για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας «διότι μόνο με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η επίλυση ζητημάτων που παραλύουν τη λειτουργία της πόλης και των υπολοίπων περιοχών του Δήμου μας».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech