Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Οικονοµική Επιτροπή συνεδρίασε στις 11 Νοεμβρίου 2014

Κατά τη σημερινή, υπ' αριθµ. 47/2014, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:

1. Παραλαβή της «Μελέτης επικαιροποίησης και συμπληρωματικής οριοθέτησης ρεμάτων περιοχής Παραλίας Βέργας Δήμου Καλαμάτας». Παρελήφθη.

verga

2. Επί αιτημάτων υπαγωγής στη ρύθμιση των Ν. 4257/2014 & 4304/2014. Εγκρίθηκαν, ως η εισήγηση της Υπηρεσίας.

3. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε.

ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ 2021 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΥΦΥΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ»

4. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε, όπως για τη διάθεση πίστωσης 75.000 ευρώ όσον αφορά στην προγραμματική σύμβαση με την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας για την προσπάθεια ανάδειξης της Καλαμάτας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, καθώς και πίστωσης 29.357,64 ευρώ για το ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών, για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας, μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης – «ευφυής μετακίνηση».

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

5. Έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής δαπανών για τη μετάβαση αντιπροσωπείας του Δήμου Καλαμάτας στο Νέο Δελχί Ινδίας. Εγκρίθηκε, σχετικά με τη μετάβαση αντιπροσωπείας που θα προβάλλει την Καλαμάτα ως τουριστικό προορισμό και τα ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα στο πλαίσιο της μεσογειακής δίαιτας. Σχετικές εκδηλώσεις, που θα εστιάσουν στην Καλαμάτα και τα προϊόντα της περιοχής μας, θα διοργανώσει η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Νέο Δελχί, στα τέλη Νοεμβρίου.

6. Απόδοση λογαριασμών των απαιτούμενων δαπανών για τη λειτουργία του info kiosk του Δήμου Καλαμάτας στον Αερολιμένα Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

7. Ανάδειξη αναδόχου για εκτέλεση με απευθείας ανάθεση του έργου «Κατασκευή μη μόνιμων στοιχείων περιορισμού θέασης του χώρου του Κοιμητηρίου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 10.000 ευρώ. Aναδείχθηκε ανάδοχος η εταιρεία Παντεχνική Μεσσηνίας – Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ, με έκπτωση 21%, μετά από κλήρωση λόγω σύμπτωσης στο ποσοστό έκπτωσης με άλλον ενδιαφερόμενο. Πρόκειται για έργο τοποθέτησης μη μόνιμων στοιχείων περιορισμού της θέασης στο βόρειο και στον ανατολικό τοίχο του Kοιμητηρίου Καλαμάτας. Θα εγκατασταθούν σανίδες από καστανιά, που θα βιδώνονται σε ορθοστάτες και θα διαμορφώνουν οπτικό φράγμα ύψους 80 εκατοστών. Το oπτικό φράγμα θα απομακρυνθεί όταν μεγαλώσουν τα κυπαρίσσια, που φυτεύονται παράλληλα με τον ανατολικό και βόρειο τοίχο του Kοιμητηρίου Καλαμάτας.

koimhthrio

8. Επί πρακτικού και γνωμοδότησης επί ενστάσεων, της επιτροπής διαγωνισμού για την «Προμήθεια ειδών σιδηροπωλείου, χρωμάτων, κλπ. 2014». Έγινε δεκτή η εισήγηση της επιτροπής και η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε εν μέρει ενστάσεις. Η ανάδειξη αναδόχου θα γίνει προσεχώς, μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.


9. Κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας πρόχειρου δημόσιου διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Κλαδέματα δενδροστοιχιών και άρσεις επικινδυνότητας μεγάλων δένδρων». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 11.920,80 ευρώ με το ΦΠΑ.

ΜΙΚΡΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟ ΧΑΝΔΑΚΑ ΡΙΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΙΟΣ

10. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων στον αποστραγγιστικό χάνδακα Ρίνα Δ.Ε. Άριος» Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκαν όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 70.000 ευρώ με το ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος LEADER.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΣΟ ΘΟΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

11. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Αναβάθμιση αποθηκών ΑΣΟ Θουρίας για πολιτιστική χρήση» Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκαν σχετικά με έργο προϋπ. 73.800 ευρώ με το ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος LEADER.

aso-thourias

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

12. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή πεζόδρομου στο Ο.Τ. 1290Α». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 40.000 ευρώ με το ΦΠΑ, που θα κατασκευασθεί πίσω από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, στην περιοχή βόρεια του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου.

13. Έγκριση όρων διακήρυξης ανοικτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας, για την εκμίσθωση επί 9 χρόνια δημοτικού ακινήτου, ως χώρου μαζικής εστίασης - προσφοράς προχείρου γεύματος στο χώρο των συνεργείων του Δήμου. Εγκρίθηκε και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 25 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12.00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 125 ευρώ ανά μήνα.

...ΚΑΙ ΚΑΡΟΥΖΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

14. Κατάρτιση όρων διακήρυξης πλειοδοτικής δημοπρασίας για εγκατάσταση και λειτουργία παιγνίου τύπου καρουζέλ στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου. Εγκρίθηκε με τιμή εκκίνησης 4.000 ευρώ και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 25 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12.00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

KAROUZEL

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech