Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου επισκέφθηκε το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, το Δημοτικό Σχολείο του Κάμπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Στις 9.20 το πρωί, 60 μαθητές και 9 δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου ανέβηκαν τα σκαλοπάτια από τον Ιερό Ναό της Υπαπαντής προς το Δημοτικό Ωδείο.

Η υποδοχή και το καλωσόρισμα του Σχολείου έγιναν στην Αίθουσα Συναυλιών από τον Σταύρο Βόλλαρη, καθηγητή κλαρινέτου και θεωρητικών και υπεύθυνο του Προγράμματος «Σχολεία στο Ωδείο».
Στη μία ώρα που ακολούθησε, οι μαθητές γνώρισαν τα μουσικά όργανα βλέποντας, ακούγοντας, αγγίζοντάς τα και παίρνοντας πληροφορίες για καθένα από αυτά.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των μουσικών οργάνων, τους μικρούς μαθητές εντυπωσίασε ο ήχος του βιολοντσέλου, καθώς η καθηγήτρια Σοφία Ευκλείδου με το δοξάρι της αλλά και χωρίς αυτό, έπαιξε μουσική σπουδαίων συνθετών σε ύφος κλασικό δυτικό, αλλά και ανατολικής μουσικής. Στη συνέχεια της παρουσίασης, η καθηγήτρια του φλάουτου Ευτυχία Δημητρακοπούλου έδειξε της δυνατότητες του οργάνου αυτού παίζοντας μουσική σιγανά, δυνατά, αργά και γρήγορα. Σειρά στην παρουσίαση πήρε το τέλειο μουσικό όργανο, η ανθρώπινη φωνή, σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι με την Ευτυχία Δημητρακοπούλου, τραγούδι και τον Σταύρο Βόλλαρη, πιάνο.
Η επίσκεψη των μαθητών περιελάμβανε και ξενάγηση στις αίθουσες και χώρους του Ωδείου. Ξεχωριστή εντύπωση έκανε στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου η Αίθουσα Μουσικής Ακρόασης, όπου άκουσαν ηχογραφημένο μέρος του έργου των μαθητών και καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου.
Τέλος, η αναμνηστική φωτογραφία στη σκάλα του Ωδείου έδειξε, από τα πρόσωπα και τα χαμόγελα μαθητών και συνοδών, πως όλα πήγαν θαυμάσια!

Συνοδοί : Παναγιώτης Ζαχαρέας, (Διευθυντής), Κατερίνα Μόσχου, Βάσια Μπίζου, Δημήτρης Γιαννέας, Άννα Σλαβάκη, Ελένη Σλαβάκη, Κωνσταντίνος Βαλτάς,(Δάσκαλοι), Σοφία Λεντζή (Φυσικής Αγωγής), Ελένη Μουζάκη (Αγγλικών).
Φωτογραφίες: Σταύρος Βόλλαρης

episkepsi_sto_odeio.jpgepiskepsi_sto_odeio_1.jpgepiskepsi_sto_odeio_2.jpgepiskepsi_sto_odeio_3.jpgepiskepsi_sto_odeio_4.jpgepiskepsi_sto_odeio_5.jpgepiskepsi_sto_odeio_6.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech