Στο ιστορικό Δημαρχείο μαθήτριες και μαθητές από την Ουκρανία και τη Ρωσία

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν, το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, επισκέπτες από την Ουκρανία κυρίως και τη Ρωσία, που είναι μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές, δάσκαλοι και ορισμένοι συνοδοί γονείς, οι οποίοι απαρτίζουν ομάδα 85 ατόμων. Οι επισκέπτες, που βρίσκονται στην Ελλάδα για διακοπές και ήλθαν εκδρομή για να επισκεφθούν την Καλαμάτα (όπου διανυκτέρευσαν) και την αρχαία Μεσσήνη, έχουν ως έδρα τους κατασκήνωση στην Κορινθία. Το προηγούμενο βράδυ έκαναν περιήγηση στο Μεσσηνιακό Κόλπο με το σκάφος Albatros II, ενώ το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν την αρχαία Μεσσήνη και στη συνέχεια το ιστορικό Δημαρχείο της Καλαμάτας. Τους συνόδευαν η καθηγήτρια των Νέων Ελληνικών ως δεύτερης γλώσσας Λιούμποφ Σβιτάιλο, η οποία έκανε και τη διερμηνεία, καθώς και ο Γιάννης Ηλιάδης, με τον οποίον η κα Σβιτάιλο έχει παλιά συνεργασία σε θέματα τουριστικά και εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, μαθήτριες ηλικίας 7 ετών παρουσίασαν τιμητικά προς το Δήμαρχο ένα πρόγραμμα μπαλέτου και μαθήτριες Γυμνασίου χόρεψαν παραδοσιακούς ουκρανικούς χορούς.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους επισκέπτες και τους μίλησε για την Καλαμάτα, την ιστορία της και τις προοπτικές της πόλης και της περιοχής της.
 
DSC_0315_Medium.JPGDSC_0322_Medium.JPGDSC_0334_Medium.JPGDSC_0336_Medium.JPGDSC_0354_Medium.JPGDSC_0360_Medium.JPGDSC_0377_Medium.JPGDSC_0402_Medium.JPGDSC_0418_Medium.JPG
 
 
 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud