Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ακίνητο Σπυρίδη στο Κάστρο: απομάκρυνση υλικών και απομένει η καθαίρεση

Απομακρύνονται υλικά από το πρώην ελαιοτριβείο Σπυρίδη, στην είσοδο του Κάστρου Καλαμάτας, μετά την απαλλοτρίωσή του από το Υπουργείο Πολιτισμού, που συντελέσθηκε προ ολίγων εβδομάδων. Με την απαλλοτρίωση, έκλεισε μια εκκρεμότητα αναγόμενη στο 1996. Σημειώνεται πως στις 18 Σεπτεμβρίου 2014, σε σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, όταν ο Δήμαρχος έθεσε – για πολλοστή φορά – το ζήτημα, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη του έκανε γνωστό πως συντελέσθηκε η παρακατάθεση των χρημάτων, άρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία απαλλοτρίωσης.

Το κτήριο τελεί υπό την ευθύνη της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων και απομένει η άμεση προώθηση της διαδικασίας καθαίρεσης, εντός των προσεχών ημερών.

Το προσεχές καλοκαίρι, λοιπόν, η εικόνα στην είσοδο του Κάστρου Καλαμάτας θα είναι βελτιωμένη, καθώς θα υφίσταται καλύτερη πρόσβαση σε αυτό το σπουδαίο μνημείο. Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε οι ανάγκες του Κάστρου σε θέματα στάθμευσης να εξυπηρετούνται σε κάποιο βαθμό.

spuridi_1.JPGspuridi_2.JPGspuridi_3.JPGspuridi_4.JPGspuridi_5.JPGspuridi_6.JPGspuridi_7.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech