Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 16 Δεκεμβρίου 2014

Σήμερα συνήλθε στην υπ’ αριθµ. 16/2014 συνεδρίασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του ∆ήµου Καλαµάτας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ECOMOBILITY 2014 – 2015”

  1. Συµµετοχή του ∆ήµου Καλαµάτας στο Πρόγραµµα “Ecomobility 2014 – 2015” που διοργανώνεται από τον Οργανισµό Ecocity. Εγκρίθηκε όσον αφορά στην εκστρατεία αυτή, που αποτελεί σημαντικό πρόγραμμα το οποίο καλλιεργεί έντονα την περιβαλλοντική διάπλαση των εφήβων, με σκοπό να διαδοθούν στην οικογένεια, στο σχολείο και στην τοπική κοινότητα τα οφέλη της «πράσινης» μετακίνησης. Η συμμετοχή και ο ρόλος του Δήμου είναι ουσιαστικής σημασίας στην οργάνωση της εκδήλωσης παρουσίασης των προτάσεων και στην προώθηση του μηνύματος στους πολίτες για την αλλαγή της συμπεριφοράς στις μετακινήσεις τους.

eco

  

ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

2. Έγκριση της µελέτης του έργου «Αντικεραυνική προστασία σχολείων». Εγκρίθηκε όσον αφορά στην εκτέλεση εργασιών, προϋπολογισμού 21.500 ευρώ με το ΦΠΑ, στα σχολικά κτήρια όπου στεγάζονται το Νηπιαγωγείο Άνθειας, το 1ο Λύκειο Καλαμάτας και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. 

school

 

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

3. Έγκριση της µελέτης του έργου « Βελτίωση οδικής ασφάλειας κυκλοφορίας βασικών οδών ∆ήµου Καλαµάτας» και έγκριση υλοποίησης αυτού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Επιτροπή έδωσε τις εγκρίσεις, όσον αφορά σε παρεμβάσεις προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ με το ΦΠΑ, με αντικείμενο εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στις οδούς Κρήτης, Βασιλέως Γεωργίου και Αρτέμιδος. Συγκεκριμένα, στην οδό Κρήτης, από τη συμβολή της με την οδό Ακρίτα έως την απόληξη αυτής, στην οδό Καρακούση (φωτεινοί σηματοδότες Ναυαρίνου), θα γίνει διάστρωση τελικής στρώσης ασφαλτοτάπητα. Επίσης, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου από το ύψος της Φαρών έως τη συμβολή της με τη νέα περιμετρική οδό Καλαμάτας θα εκτελεσθούν οι ίδιες εργασίες, με ταυτόχρονη διαγράμμιση των οδοστρωμάτων τους, καθώς και των διαβάσεων πεζών.

Στην οδό Αρτέμιδος, από το ύψος της γέφυρας του ποταμού Νέδοντα (οδός Σπάρτης) έως την οδό Λαιΐκων θα γίνουν εργασίες που αφορούν στην κατασκευή νέων ρειθροκρασπέδων – νησίδας έως την οδό Δαμηλάτη, όπου προβλέπεται η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθούν πρόσθετα φρεάτια υδροσυλλογής για τη διευθέτηση απορροής των ομβρίων υδάτων. Το υπάρχον οδόστρωμα θα καθαιρεθεί στο τμήμα των παρεμβάσεων πεζοδρόμησης – ρειθροκρασπέδων – νησίδας, ενώ το υπόλοιπο που θα δοθεί στην κυκλοφορία (κόμβος Σπάρτης έως Λαιΐκων) θα αποξεσθεί – αντικατασταθεί από νέο ασφαλτοτάπητα, όπου θα γίνουν και εργασίες διαγράμμισης οδοστρώματος – διαβάσεων πεζών. Επιπροσθέτως, στο τμήμα της νέας νησίδας θα τοποθετηθούν 23 μεταλλικοί στύλοι ηλεκτροφωτισμού, ύψους 9 μέτρων, με δίδυμα φωτιστικά σώματα, έτσι ώστε να βελτιωθεί ο ηλεκτροφωτισμός της οδού.

 

ΜΙΣΘΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

4. Παραχώρηση, µε µίσθωση, θέσεων στάθµευσης για ξενοδοχεία και λοιπές επαγγελµατικές χρήσεις. Εγκρίθηκε όσον αφορά στην παραχώρηση μιας θέσης στάθμευσης στις εξής περιπτώσεις, κατόπιν υποβολής σχετικών αιτημάτων: επί της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού πλησίον της συμβολής της με την Ιατροπούλου για τη λειτουργία του ξενοδοχείου «Βυζάντιο», επί της οδού Πλάτωνος 12 για τη λειτουργία του φαρμακείου Π. Πεντεφούντη, επί της ίδιας οδού στον αριθμό 8 για τη λειτουργία του φαρμακείου Φ. Δεμπεγιώτη, επί της οδού Φαρών 134 για τη λειτουργία του αρτοποιείου «Στάχυ», επί της οδού Φραντζή έναντι της απόληξης της Δαγρέ για τη λειτουργία του ξενοδοχείου “George” και επί της οδού Μητροπέτροβα 10 για τη λειτουργία του ζαχαροπλαστείου «Αθανασίου».

  

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΦΟΥΝ ΛΕΥΚΑ ΤΑ ΤΑΞΙ

5. Παράταση προθεσµίας αλλαγής εξωτερικού χρωµατισµού των ταξί. Εγκρίθηκε η παράταση της προθεσμίας για την αλλαγή του εξωτερικού χρωματισμού των ταξί, από πράσινο σε λευκό, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, κατόπιν αιτήματος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας. 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech