Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Οικονοµική Επιτροπή συνεδρίασε στις 18 Νοεμβρίου 2014

Κατά τη σημερινή, υπ’ αριθµ. 48/2014, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ

1. Άσκηση ενδίκων βοηθημάτων (αιτήσεων θεραπείας). Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως και η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την απόφαση του Δημάρχου, σχετικά με την άσκηση αιτήσεων θεραπείας ενώπιον της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, κατά των υπ’ αριθμ. 4862/18-9-2014 και 4863/18-9-2014 αποφάσεων του Περιφερειάρχη, με τις οποίες ανακλήθηκαν προηγούμενες αποφάσεις του ιδίου περί ένταξης στο ΕΣΠΑ 2007-2013/ΔΕΠΙΝ των έργων «Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας (πλατεία Ανάστασης)» και «Ανάπλαση κοινοχρήστου χώρου πλατείας Ανάληψης του Δήμου Καλαμάτας».

analipsi 1 anastasi

2. Επί αιτημάτων υπαγωγής στη ρύθμιση των Ν. 4257/2014 & 4304/2014. Εγκρίθηκαν ως η εισήγηση της Υπηρεσίας.

3. Τροποποίηση της παρ. 2 της υπ’ αριθμ. 55/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας σχετικά με την επιβολή τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου στα περίπτερα. Η Επιτροπή ενέκρινε τη μη καταβολή του τέλους από τους δικαιούχους εκείνους που θα προβούν στην απομάκρυνση του κουβουκλίου από το χώρο που καταλαμβάνει, αφού σε αυτή την περίπτωση δε θα υπάρχει κατάληψη χώρου. Η απομάκρυνση της κατασκευής θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31/12/2014. Οπωσδήποτε, η απομάκρυνση δεν συνεπάγεται απώλεια της άδειας.

4. Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε.

5. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε.

6. Σύσταση παγίας προκαταβολής Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε για την Τοπική Κοινότητα Αλωνίων.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

7. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια και τοποθέτηση περιφράξεων απαραίτητων για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών του Δήμου». Αποφασίσθηκε η επανάληψη του διαγωνισμού, ως εισηγήθηκε η Επιτροπή, λόγω ελλιπών δικαιολογητικών αμφοτέρων των ενδιαφερομένων.

paidxara

8. Επί των πρακτικών (Νο 1 & Νο 2) της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Βελτίωση χώρων Κοιμητηρίου Καλαμάτας». Η Επιτροπή αποφάσισε την επανάληψη του διαγωνισμού, ύψους 19.977,68 ευρώ με το ΦΠΑ, δεδομένου ότι υπέβαλε προσφορά μόνον ένας ενδιαφερόμενος και δεν υπήρξε επαρκής συναγωνισμός, όπως προβλέπει ο νόμος 3669/2008, άρθ. 27 παρ. 2γ.

koimhthrio

ΤΟΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΙΑ

9. Ανάδειξη αναδόχου για εκτέλεση με απευθείας ανάθεση του έργου «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης Αιθαίας». Εγκρίθηκε η κατακύρωση στην Ανέλιξη ΟΕ, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 4.000 ευρώ με το ΦΠΑ, μέσω του οποίου προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης τοίχου αντιστήριξης στην Αιθαία, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση μικρής καθίζησης στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας. Θα εκτελεσθούν οι εξής εργασίες:

  • Καθαίρεση του παλαιού ρηγματωμένου τοίχου αντιστήριξης, καθώς και τμήματος υπάρχουσας δαπεδόστρωσης από σκυρόδεμα
  • Εκσκαφές θεμελίων του νέου τοίχου αντιστήριξης
  • Καλούπωμα και σκυροδέτηση θεμελίου και στέψης του νέου τοίχου αντιστήριξης, καθώς και κάποια συμπληρωματικά «κούτελα»
  • Τοποθέτηση οπλισμού στη θεμελίωση και στη στέψη του τοίχου αντιστήριξης από σκυρόδεμα
  • Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης από λιθοδομή μήκους 6 μέτρων και ύψους 3,50 μέτρων περίπου.

10. Ανάδειξη αναδόχου για εκτέλεση με  απευθείας ανάθεση του έργου «Ανάδειξη υφιστάμενου πηγαδιού δυτικά Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων». Ανεβλήθη.

agapostoloi pigadi

ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΔΑΓΡΕ, ΣΤΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙ

11. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Μετατροπή του υφιστάμενου κτηρίου «Αρχοντικό Δαγρέ» σε εκθετήριο που σχετίζεται με τη Λαογραφική – Αγροτική – Πολιτιστική  Κληρονομιά». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε έργο προϋπ. 40.000 ευρώ με το ΦΠΑ στο Αριοχώρι.

dagre-arioxwri

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΙ

12. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Μετατροπή κτηρίου πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Άριος σε εκθετήριο». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε έργο προϋπ. 70.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

as-arios

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

13. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Ανάπλαση δημοτικής οδού Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος (από εκκλησία Ταξιαρχών έως Νέα Είσοδο)». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε έργο προϋπ. 50.500 ευρώ με το ΦΠΑ.

asproxoma

14. Καθορισμός όρων διακήρυξης ανοικτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση κυλικείου εντός του χώρου Αλσυλλίου Αλμυρού της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας. Εγκρίθηκε και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 13.00 ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με τιμή εκκίνησης 200 ευρώ μηνιαίως, για μίσθωση διάρκειας 5 ετών.

kulikeio-almuros

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech