Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνέντευξη του Δημάρχου στο δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου, για το Star

Συνέντευξη παρεχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, στο δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου, για την εκπομπή δημοσιογραφικής έρευνας που παρουσιάζει ο κ. Τέλλογλου κάθε μήνα από το τηλεοπτικό δίκτυο Star. Η συνέντευξη αφορούσε στη διαχείριση των απορριμμάτων από το Δήμο Καλαμάτας, με έμφαση στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος των σκουπιδιών. 

teloglou-dimarxeio 3

Ο Δήμαρχος ανέπτυξε τις προσπάθειες του Δήμου επί σειράν ετών, που καρποφόρησαν, με αποτέλεσμα ο Δήμος Καλαμάτας να πρωτοπορεί στην Ελλάδα όσον αφορά στην ανακύκλωση, να καλείται για να παρουσιάσει τα θετικά δείγματα της δουλειάς του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και να τον επισκέπτονται εκπρόσωποι Δήμων από την Πελοπόννησο και πέραν αυτής, προκειμένου να δουν από κοντά τη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων. 

teloglou-dimarxeio

Νωρίτερα, ο Τάσος Τέλλογλου, μαζί με το συνεργάτη του δημοσιογράφο Λάζαρο Μπέλτσιο και τον εικονολήπτη Βασίλη Τζόκα, επισκέφθηκαν τη Μαραθόλακκα, όπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τους εξήγησε εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία ανάκτησης των ανακυκλώσιμων υλικών, την κομποστοποίηση του οργανικού μέρους των απορριμμάτων και άλλες παραμέτρους του θέματος.

teloglou-maratholaka

  

teloglou-maratholaka 1

Μετά τη συνέντευξη με το Δήμαρχο, η δημοσιογραφική ομάδα είδε από κοντά έναν κάδο συνοικιακής κομποστοποίησης και έλαβε πληροφορίες για τη λειτουργία του και για το παραγόμενο κομπόστ.

teloglou-sun-kompost

Στη συνέχεια, μετέβη στο κηπάριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιωάννη Ψαρρέα και Αθηνών, όπου έχει χρησιμοποιηθεί κομπόστ από εκείνο που παράγεται στη Μαραθόλακκα, αναμεμειγμένο με χώμα. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και το κηπάριο, στο οποίο έχουν ήδη φυτευθεί δένδρα, είναι καταπράσινο.

teloglou-kipario-compost

  

teloglou-kipario-compost 1

Τέλος, στη δημοσιογραφική ομάδα του Star επιδείχθηκε το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, που διαχειρίζεται το περιεχόμενο των κάδων ανακύκλωσης και βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού. 

teloglou-kdau-anakuklwsimwn

  

teloglou-kdau-anakuklwsimwn 1

Η εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Τάσος Τέλλογλου, αναμένεται να προβληθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, στο Star.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech