Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Καλαμάτα και τα προϊόντα της προβάλλονται στο Νέο Δελχί της Ινδίας

Η Καλαμάτα ως τουριστικός προορισμός και τα ποιοτικά αγροδιατροφικά της προϊόντα, αλλά και η μεσογειακή δίαιτα, προβλήθηκαν σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Σε εφαρμογή αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, από το Δήμο Καλαμάτας παρέστη αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου.
 
india 2
 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΟΡΑ
 
Υπενθυμίζεται πως η Καλαματιανή Αλίκη Κουτσομητοπούλου, επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Νέο Δελχί της Ινδίας, είχε επισκεφθεί στις 25 Σεπτεμβρίου το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, συνοδευόμενη από τον chef και καθηγητή Μαγειρικής Τέχνης Πάρη Κωστόπουλο.
 
india 1
 
Η κυρία Κουτσομητοπούλου έκανε γνωστό στο Δήμαρχο πως με πρωτοβουλία του Πρέσβη της χώρας μας στο Νέο Δελχί, η Πρεσβεία μας σκόπευε να διοργανώσει μεταξύ 20 και 30 Νοεμβρίου εκδηλώσεις για την προβολή της μεσογειακής δίαιτας και των ποιοτικών αγροδιατροφικών μας προϊόντων.
 
india 4
 
Το αγοραστικό κοινό της τεράστιας αυτής χώρας (1.200.000.000 κάτοικοι) και, συγκεκριμένα, η δυναμικά αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη ζητεί προϊόντα που συμβάλλουν στην καλή υγεία, ενώ υπάρχει και τουριστικό ενδιαφέρον όσον αφορά στην Ελλάδα.
 
Η κυρία Κουτσομητοπούλου είχε εξηγήσει πως με τη βοήθεια του Μεσσήνιου chef κ. Κωστόπουλου, προγραμματιζόταν η διεξαγωγή γευσιγνωστικών παρουσιάσεων με ελληνικά προϊόντα διατροφής και επρόκειτο να προσκληθούν στην Πρεσβεία μας εισαγωγείς, chef, εκπρόσωποι μεγάλων ξενοδοχείων, εκπρόσωποι μεγάλων supermarket, τουριστικοί πράκτορες της Ινδίας. Οι εκδηλώσεις προγραμματιζόταν να είναι προσανατολισμένες στη Μεσσηνία και στην Καλαμάτα και να περιλαμβάνουν ομιλίες για τη μεσογειακή δίαιτα και τα προϊόντα μας. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε τη βοήθεια του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε σχετικές αποφάσεις.
 
Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 
Η πρώτη τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Νέο Δελχί, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 και περιελάμβανε παρουσίαση της μεσογειακής δίαιτας και των τοπικών μας προϊόντων. Επίσης, υπήρχε περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας με έντυπο υλικό και έγινε προβολή του Δήμου Καλαμάτας ως τουριστικού προορισμού.
 
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΛΙΑ ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 
ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ
 
Από το Δήμο Καλαμάτας είχε αποσταλεί χαιρετισμός του Δημάρχου, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, που εδόθη από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στους προσκεκλημένους οι οποίοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση. Μπορείτε να δείτε το αγγλικό και το ελληνικό κείμενο. Ο χαιρετισμός εκ μέρους του Παναγιώτη Ε. Νίκα δίδει έμφαση στη σύνδεση των ποιοτικών αγροδιατροφικών μας προϊόντων με την ιστορία μας, αλλά και στις ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου από την κατανάλωσή τους, ιδίως του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα και της ελιάς ΠΟΠ Καλαμάτα. Υπενθυμίζεται πως τα δύο αυτά προϊόντα αποτελούν πυλώνες της μεσογειακής δίαιτας.
 
Στη συνάντηση – για την υλοποίηση της οποίας συνέβαλε και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας - παρευρέθησαν, πέραν του ελληνικού διπλωματικού προσωπικού, Ινδοί επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα, ταξιδιωτικοί πράκτορες, εισαγωγείς προϊόντων, ο Πρέσβης του Βελγίου στο Νέο Δελχί και άλλοι διπλωμάτες, καθώς και δημοσιογράφοι και άνθρωποι των Τεχνών, συνολικά πάνω από 250 άτομα. 
Η Ελληνική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί θα πραγματοποιήσει και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις μέχρι τις 27/11/2014.
 
india.JPGindia_1.JPGindia_2.JPGindia_3.JPGindia_4.JPGindia_5.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech