Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μειώνονται τα απορρίμματα, συνεπεία της κρίσης και της ανακύκλωσης – κομποστοποίησης

Μειώνεται η ποσότητα απορριμμάτων που παράγονται ημερησίως στο Δήμο Καλαμάτας, λόγω της κρίσης αλλά και της επιτυχημένης εφαρμογής ανακύκλωσης – κομποστοποίησης του οργανικού κλάσματος. Το βάρος των απορριμμάτων κυμαίνεται ημερησίως περί τους 75 τόνους και βαίνει συνεχώς μειούμενο.

ΑΓΟΡΑ PRESS CONTAINER ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΑΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων και μείωση του κόστους, οδεύει προς την απόκτηση νέου μηχανικού εξοπλισμού σύντομα. Συγκεκριμένα, αναμένει την έγκριση για τη δημοπρασία, που θα γίνει για πρώτη φορά με ηλεκτρονικό τρόπο, ώστε να προμηθευτεί έναν κινητό σταθμό μεταφόρτωσης, Πράξη που έχει ενταχθεί στο ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών. Ο Δήμος θα αποκτήσει 4 press containers (συμπιέζουν τα απορρίμματα και μειώνουν τον όγκο τους), καθώς και δύο ρυμουλκά οχήματα (τράκτορες).

Επίσης, αναμένεται η έγκριση ένταξης στο ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών της απόκτησης ενός μηχανικού σαρώθρου. Και γι’ αυτό, η δημοπρασία θα γίνει ηλεκτρονικά.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Για την καλύτερη διενέργεια της ανακύκλωσης, γίνεται αναδιάταξη και ένταση των δρομολογίων, με έμφαση στα περιφερειακά και ορεινά τοπικά διαμερίσματα, αλλά και σε γειτονιές στην περιφέρεια της Καλαμάτας με στενούς δρόμου, όπως η Ράχη, το Πέταλο και η Αγία Παρασκευή.

ΝΕΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΑ

Μετά την ολοκλήρωση έργων ύδρευσης στην οδό Ακρίτα, θα χωροθετηθούν εκ νέου οι κάδοι απορριμμάτων, ώστε να μετακινηθούν από τη νησίδα. Στην οδό αυτή θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση για τις θέσεις στάθμευσης των επιβατηγών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης και εκεί θα προβλεφθούν θέσεις για τους κάδους.

ΚΟΜΠΟΣΤ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Μετά την επιτυχημένη χρήση κομπόστ σε κηπάριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιωάννη Ψαρρέα και Αθηνών, υλικού που προέρχεται από τη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, τέτοιο κομπόστ θα χρησιμοποιηθεί – αναμειγνυόμενο με χώμα – και στους ανθώνες του νέου Δημαρχείου.

oxima.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech