Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Οικονοµική Επιτροπή συνεδρίασε στις 25 Νοεμβρίου 2014

Κατά τη σημερινή, υπ’ αριθµ. 49/2014, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:
 
ΚΑΡΟΥΖΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
 
1. Διενέργεια φανερής προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για εγκατάσταση και λειτουργία παιγνίου τύπου καρουζέλ στην κεντρική πλατεία - Βασ. Γεωργίου. Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο την Κασσιανή Γ. Λαγανά με τίμημα 6.000 ευρώ για την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (για 30 ημέρες), ενώ το αρχικώς ζητούμενο τίμημα ήταν 4.000 ευρώ.
 
KAROUZEL
 
ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ
ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
 
2. Διενέργεια φανερής προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου για τη λειτουργία κυλικείου στο χώρο των συνεργείων του Δήμου. Από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος ο Γεώργιος Κατσούλας, που προσέφερε μίσθωμα 260 ευρώ, έναντι αρχικώς ζητουμένου μισθώματος 125 ευρώ. Θα υπάρχει διατίμηση των προσφερομένων ειδών (π.χ. καφές 1 ευρώ).
 
sunergeia
 
3. Κατάρτιση σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Καλαμάτας έτους 2015. Εγκρίθηκε.
 
4. Επί αιτημάτων υπαγωγής στη ρύθμιση των Ν. 4257/2014 & 4304/2014. Εγκρίθηκαν ως η εισήγηση της Υπηρεσίας. Επισημαίνεται ότι τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στις ευνοϊκές διατάξεις των παραπάνω νόμων, για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δήμο Καλαμάτας, είναι η Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014.
 
5. Έλεγχος οικονομικών στοιχείων 3ου τριμήνου οικον. έτους 2014. Η Οικονομική Επιτροπή, κατόπιν ελέγχου, ενέκρινε τα ως άνω οικονομικά στοιχεία του Δήμου.
 
6. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε.
 
7. Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε.
 
8. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε.
 
9. Έκδοση εντάλματος προπληρωμής δαπάνης για προμήθεια κάρτας τηλεφωνικού κέντρου. Εγκρίθηκε όσον αφορά σε προμήθεια ηλεκτρονικής κάρτας 282,90 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΔΥΤΙΚΑ
ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
 
10. Ανάδειξη αναδόχου για εκτέλεση με απ’ ευθείας ανάθεση του έργου «Ανάδειξη υφιστάμενου πηγαδιού δυτικά Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων». Προσωρινό μειοδότη ανέδειξε η Επιτροπή την εταιρεία Λάμπος Ιωάννης και Σία ΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 4% επί προϋπολογισμού μελέτης 9.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η μελέτη με τίτλο «Ανάδειξη υφιστάμενου πηγαδιού δυτικά Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων» του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 9.000 ευρώ.
Η εγκεκριμένη μελέτη αφορά στην ανάδειξη του πηγαδιού που υπήρχε δυτικά του ιστορικού Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων. Στο δυτικό αύλειο χώρο του Ναού υπήρχε πηγάδι, από όπου με άντληση παροχετευόταν νερό για τον καθαρισμό της παρακείμενης Δημοτικής Αγοράς. Το πηγάδι υπήρχε χωρίς υπερυψωμένο στόμιο, αλλά με μεταλλικό κάλυμμα - καταπακτή μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Καθώς για την τυπολογία του και τη μορφή του δεν υπάρχει φωτογραφική τεκμηρίωση ή σχετική περιγραφή, επιλέχθηκε να βασιστεί η ανακατασκευή του στην τυπολογία αντίστοιχων πηγαδιών που διασώζονται στη γύρω περιοχή (πηγάδι αρχοντικού Κυριακού και οδού Ν. Πολίτη).
 
agapostoloi pigadi
 
Το υφιστάμενο πηγάδι, η θέση του οποίου προσδιορίστηκε κατά τις εργασίες δημιουργίας δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, αναδεικνύεται και κατασκευάζεται λιθόκτιστο, με στόμιο από μάρμαρο Πάρνωνα και ισόδομη λιθοδομή από λίθους της περιοχής (αντίστοιχης προέλευσης με αυτούς που έχουν χρησιμοποιηθεί για την επισκευή της λιθοδομής του παρακείμενου Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων) και με μεταλλικό καπάκι προστασίας του στομίου του. Καθαρίζεται το εσωτερικό του υφιστάμενου πηγαδιού και ενισχύεται - αποκαθίσταται η στατικότητα της λιθοδομής των τοιχωμάτων του για το σύνολο του βάθους του.
Το καπάκι σφράγισης του στομίου του που τοποθετείται έχει κινητό τμήμα - άνοιγμα για τον καθαρισμό του (που θα ασφαλίζει με λουκέτο) και επιφάνεια από τζάμι ασφαλείας για ελεύθερη θέα προς το εσωτερικό του (θέα του νερού). Η συναρμογή όλων των μερών του μεταλλικού καπακιού θα γίνεται με σιδηρόκαρφα (πριτσίνια). Επίσης, το εσωτερικό του πηγαδιού θα φωτιστεί με φωτιστικά σποτ που θα τοποθετηθούν περιμετρικά. Εξωτερικά του πηγαδιού θα κατασκευαστεί περιμετρική ζώνη – κορνίζα από λιθόπλακες, αντίστοιχες με αυτές της υφιστάμενης δαπεδόστρωσης του χώρου (μαρμαρολιθόπλακες).
 
11. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για «Προμήθεια γάλακτος για τους εργαζόμενους στο Δήμο Καλαμάτας και στα Νομικά του Πρόσωπα για το έτος 2015». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε προμήθεια ύψους 67.438,54 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
gala
 
12. Απόδοση παγίας προκαταβολής Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
 
13. Έγκριση ή μη άσκησης ένδικου βοηθήματος. Εγκρίθηκε, όσον αφορά στην υποβολή αίτησης ασφαλιστικών μέτρων εναντίον καταληψία τμήματος δημοτικού δρόμου στον Άγιο Φλώρο.
 
14. Ανάθεση επίδοσης σε δικαστικό επιμελητή. Εγκρίθηκε, όσον αφορά στην επίδοση δικαστικής απόφασης.
 
ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΕΑΣ ΠΙΝΑΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΤΗΣ ΙΟΛΑΝΔΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
 
15. Αποδοχή δωρεάς ενός ζωγραφικού πίνακα που φιλοτέχνησε η Ιολάνδη Παπαδοπούλου (εκτός ημερησίας διατάξεως). Η Καλαματιανή ζωγράφος Ιολάνδη Παπαδοπούλου φιλοτέχνησε ένα πίνακα που απεικονίζει το νερόμυλο Παπαδόπουλου, κτίσμα το οποίο δεν υπάρχει πια και βρισκόταν στο τέρμα της οδού Μπουλούκου, στη συνοικία Καλύβια της Καλαμάτας.
Η Ιολάνδη Παπαδοπούλου επιθυμεί να δωρίσει τον πίνακα αυτό στο Δήμο Καλαμάτας και η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε τη δωρεά και έδωσε εντολή να καταχωρισθεί ο πίνακας στα πάγια του Δήμου. 
 
pinakas-iolandis
 
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Παπαδοπούλου έχει καταβάλει τις δαπάνες δημιουργίας του αγάλματος της Ελευθερίας, το οποίο έχει τοποθετηθεί στο χώρο νοτίως της γέφυρας, η οποία συνδέει την οδό Αρτέμιδος με την πλατεία 23ης Μαρτίου.
Αποφασίσθηκε, επίσης, να της επιδοθεί ευχαριστήρια επιστολή, δεδομένου ότι είναι η δεύτερη κατά σειρά δωρεά καλλιτεχνικού έργου εκ μέρους της προς την πόλη καταγωγής της, την Καλαμάτα, κάτι που αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για την ιδιαίτερη πατρίδα της
 
ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
 
16. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την πλακόστρωση χώρου μνημείου έναντι Δημαρχείου (εκτός ημερησίας διατάξεως). Η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην ανάδειξη της εταιρείας Ανέλιξη ΟΕ ως προσωρινού μειοδότη. Η εταιρεία αυτή προσέφερε έκπτωση 5,24% επί 
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από δημοτικούς πόρους και αποσκοπεί στην αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της μικρής σε έκταση πλατείας δυτικά του Δημαρχείου (μεταξύ των οδών Νέδοντος και Αρτέμιδος), αφού ο χώρος όπου τοποθετήθηκε το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 τσιμεντοστρώθηκε πρόχειρα και έτσι παρέμεινε μέχρι σήμερα.
 
mnimeio-dimarxeio
 
Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, προβλέπεται αύξηση του χαμηλού πρασίνου με τη δημιουργία χλοοτάπητα και ανθώνων και τη σύνδεσή τους με το υπάρχον πράσινο της περιοχής, καθώς η φύτευση μεγάλων δένδρων προσφέρεται μόνο στα τμήματα που βρίσκονται έξω από τα όρια του περιγράμματος του σκεπαστού τμήματος του ποταμού Νέδοντα.
Σε ό,τι αφορά στα δάπεδα, η μελέτη προβλέπει την πλακόστρωση του υφιστάμενου τσιμεντένιου δαπέδου της πλατείας με έγχρωμες αντιολισθητικές πλάκες τσιμέντου και μαρμαροψηφίδες δύο ή και τριών  αποχρώσεων, οι οποίες τοποθετούνται ανάμεσα σε μεγάλες ορθογώνιες επιφάνειες (φατνώματα), τα οποία ορίζονται από διασταυρούμενες ζώνες πλάτους 30 εκατοστών από λευκό «χτυπητό» μάρμαρο προέλευσης Καβάλας ή Πάρνωνα.
Το ύφος της παρέμβασης είναι αυτό των πρόσφατων έργων αναπλάσεων της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου και της οδού Αριστομένους, έτσι ώστε στο σύνολό τους να λειτουργούν ως ενιαία ζώνη αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και στάσης των κατοίκων της πόλης.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech