Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 25 Νοεμβρίου 2014

Στη σημερινή, υπ’ αριθµ. 15/2014, συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ∆ήµου Καλαµάτας, πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «FREE MOBILITY»
 
1. Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο Πρόγραμμα «Free Mobility», που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Ecocity. Εγκρίθηκε και αφορά στη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας σε μιαν εκστρατεία, η οποία στοχεύει στη λύση των προβλημάτων εγκλωβισμού συνανθρώπων μας με δυσκολίες ελεύθερης πρόσβασης στο κέντρο και στα δημόσια κτήρια των πόλεων.
 
free-mobility
 
Τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Ecocity προσκάλεσαν ομάδες μαθητών από Ειδικά Γυμνάσια, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και ΕΕΕΕΚ, για να παρουσιάσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη μετακίνησή τους στην πόλη και κυρίως τις προτάσεις τους. Το ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας έχει αποστείλει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Free Mobility» και ομάδα μαθητών θα μελετήσει τη δυνατότητα ελευθερίας μετακίνησης στην Καλαμάτα, θα παρουσιάσει όσα προβλήματα εντοπίσει και θα καταθέσει προτάσεις επίλυσης. Η συμμετοχή και ο ρόλος του Δήμου θα είναι ουσιαστικοί στη διάχυση του μηνύματος για την ανεμπόδιστη προσβασιμότητα στην πόλη.
 
ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ, ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΒΡΥΣΕΣ
 
2. Έγκριση της μελέτης του έργου «Διαμόρφωση χώρου πέριξ τριών βρυσών στην Τ.Κ. Καρβελίου του Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 10.000 € με το Φ.Π.Α. Η μελέτη αφορά στη διαμόρφωση των χώρων που περιβάλλουν τρεις βρύσες-πηγές: το κεφαλάρι του Αϊ-Γιάννη, τη βρύση του Αϊ-Λιά και τη θέση Βρυσούλα στο Καρβέλι. Εγκρίθηκε και αφορά στις εξής παρεμβάσεις:
Το κεφαλάρι του Αϊ-Γιάννη είναι πλάτωμα με πηγές, εκτός του οικισμού, όπου προβλέπεται η αποξήλωση των πρόχειρων δαπεδοστρώσεων του χώρου γύρω από τη βρύση και τις τσιμεντένιες λεκάνες της και η απομάκρυνση των πρόχειρων αργολιθοδομών στα δυτικά της. Στο χώρο θα κατασκευασθεί, αμφίπλευρα της υπάρχουσας βρύσης, λιθοδομή – καθιστικό, αφού πρώτα επεκταθεί ο χώρος της ροής του νερού με διαμόρφωση 5 νέων βρυσών στα δυτικά της υπάρχουσας βρύσης.
 
katopsi-ai-giannis
 
Επίσης, θα τοποθετηθεί ο δίδυμος κρουνός που έχει αφαιρεθεί από την υπάρχουσα πηγή. Τμήμα του υφιστάμενου πλατώματος στάσης – αναψυχής θα λιθοστρωθεί. Για την προστασία των χρηστών του χώρου θα τοποθετηθεί προστατευτική ξύλινη περίφραξη προς τις δεξαμενές συγκέντρωσης νερού, που βρίσκονται στα νότια του χώρου. Η επάρκεια παροχής όλων των βρυσών σε νερό θα εξασφαλισθεί από την υφιστάμενη παροχή νερού πηγής. Τα νερά των βρυσών θα απορρέουν στη συνέχεια, με κατάλληλη διευθέτηση, σε παρακείμενο φυσικό αποδέκτη που θα υποδειχθεί.
 
Στην πηγή Αϊ-Λιά, που βρίσκεται εκτός οικισμού δίπλα στο δρόμο Καρβέλι – Λαδά, προβλέπεται να καθαιρεθεί εν μέρει το υφιστάμενο τοιχίο σκυροδέματος, να γίνει λιθόστρωση του χώρου και να κατασκευασθεί λιθοδομή – καθιστικό αμφίπλευρα της πηγής. Στον υφιστάμενο αγωγό ομβρίων θα κατασκευασθεί φρεάτιο με μεταλλική σχάρα. 
 
katopsi-ai-lias
 
Στη θέση Βρυσούλα, περιοχή εντός του οικισμού που εφάπτεται στον κοινοτικό δρόμο που οδηγεί στο πρώην Δημοτικό Σχολείο, προβλέπεται η κατασκευή μιας βρύσης με λιθοδομή και ενός λιθόκτιστου καθιστικού στη συνέχεια. Η παροχή της σε νερό θα εξασφαλισθεί από την υφιστάμενη παροχή πηγής και τα νερά της θα απορρέουν με κατάλληλη διευθέτηση σε παρακείμενο φυσικό αποδέκτη.
 
katopsi-vrusoula
 
ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΙ
 
3. Λήψη απόφασης για έγκριση κατεδάφισης επικινδύνως ετοιμόρροπου ημιερειπωμένου κτίσματος στην Τοπική Κοινότητα Άριος (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε.
4. Έγκριση υψομετρικών μελετών των οδών α) μεταξύ ΟΤ 1286-1287 και β) μεταξύ των ΟΤ 1285-1286, στην Ανατολική Συνοικία, στην περιοχή βορείως της οδού Καλλιπατείρας (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε.
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech