Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Στο Δημαρχείο ο Πρέσβης της Σλοβακίας Peter Michalko

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Σλοβακίας Peter Michalko, συνοδευόμενος από την Lubica Kmetova του Επίτιμου Προξενείου της Σλοβακίας στην Πάτρα και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

Ο Παναγιώτης Ε. Νίκας καλωσόρισε τον Πρέσβη και τον διαβεβαίωσε για τα φιλικά μας αισθήματα προς το λαό της Σλοβακίας. Τον ενημέρωσε για την κατάσταση και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Καλαμάτας και της περιοχής της, τονίζοντας πως η πόλη διεκδικεί την ανάδειξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021. Τόνισε, ακόμη, την επιθυμία μας για πολιτιστικές ανταλλαγές με τη Σλοβακία και για πιθανή αδελφοποίηση της Καλαμάτας με πόλη της χώρας αυτής, στο πλαίσιο της επιδίωξής μας για συνεργασία.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πρόταση και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή. Επεσήμανε, ακόμη, πως οι Σλοβάκοι αισθάνονται στενότερο το δεσμό με τους Έλληνες, εξαιτίας των Ελλήνων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, των φωτιστών των Σλάβων, που έφεραν στη χώρα αυτή το Χριστιανισμό και τη γραφή.

Ο Δήμαρχος προσέφερε στον Πρέσβη τις προκηρύξεις της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές και τους Αμερικανούς, ένα ιστορικό βιβλίο για την Καλαμάτα, τον τουριστικό οδηγό του Δήμου, σειρά carte postale που ο Δήμος εκτύπωσε πρόσφατα, καθώς και τοπικά προϊόντα. Ο P. Michalko προσέφερε στον Π. Νίκα μια κρυστάλλινη φιάλη από την πατρίδα του, "για το ελαιόλαδο", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

presvis-slovakias.JPGpresvis-slovakias_1.JPGpresvis-slovakias_2.JPGpresvis-slovakias_3.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech