Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ηλεκτρονική ενημέρωση για το πότε έρχεται λεωφορείο

Οι ηλεκτρονικές πινακίδες σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, με τις οποίες το κοινό θα ενημερώνεται για το χρόνο που εκτιμάται ότι απομένει μέχρι να φθάσει λεωφορείο, θα έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος. Πρόκειται για τις πινακίδες, που αποτελούν τμήμα του έργου με την ονομασία «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας, μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης – ευφυής μετακίνηση».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 195.717,60 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία ηλεκτρονική πινακίδα ενημέρωσης οδηγών (VMS), δύο ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης οδηγών για διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης, δέκα ηλεκτρονικές πινακίδες «έξυπνων» στάσεων, που τοποθετήθηκαν σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, δεκατέσσερις τηλεματικές συσκευές οχήματος με οθόνη οδηγού για τα αστικά λεωφορεία, δύο ανιχνευτές κυκλοφοριακού φόρτου και ένα διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης κοινού. Μέσω αυτής της ιστοσελίδας, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το διάστημα που απομένει, μέχρι να έλθει το λεωφορείο στη στάση που τους ενδιαφέρει.

 

ΠΡΟΣΔΟΚΑΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ 20%

Ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, έκανε γνωστό ότι «μέχρι το καλοκαίρι θα πολλαπλασιασθούν οι ηλεκτρονικές πινακίδες και τα στέγαστρα σε στάσεις. Προσδοκούμε αύξηση επιβατών κατά 20%. Θα μπορεί ο επιβάτης να περιμένει στη στάση, γιατί θα ξέρει πότε θα έρθει το λεωφορείο».

Ανέφερε, ακόμη, ότι «και στο λιμάνι και στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και σε άλλα κρίσιμα σημεία της πόλης, θα τοποθετηθούν πινακίδες μέσω των οποίων θα δίδει ο Δήμος μηνύματα προς τους πολίτες, για παράδειγμα για εκδηλώσεις κ.ά.».

 

ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ

Οι δέκα ηλεκτρονικές πινακίδες «έξυπνων» στάσεων, μέσω των οποίων το κοινό θα πληροφορείται τους εκτιμώμενους χρόνους άφιξης των αστικών λεωφορείων, τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

1. Σταθμός ΟΣΕ, στην οδό Κεφάλα

2. Σπουδαστική Εστία, στην οδό Λακωνικής, με κατεύθυνση προς Κέντρο

3. Ψαράκια, στην οδό Αριστομένους, με κατεύθυνση προς νότο

4. Δημαρχείο, στην οδό Νέδοντος, με κατεύθυνση προς νότο

5. Στη διασταύρωση Φαρών και Ομήρου, με κατεύθυνση προς Κέντρο

6. Παλιό ΚΤΕΛ, στην οδό Αρτέμιδος με κατεύθυνση προς Κέντρο

7. Ναυαρίνου, πλησίον ξενοδοχείου Elite

8. Ναυαρίνου, πλησίον διασταύρωσης με Φαρών

9. Οδός Υπαπαντής, έναντι πλατείας Αμφείας

10. Νέο Δημαρχείο, στην οδό Αθηνών, με κατεύθυνση προς Κέντρο.

staseis.JPGstaseis_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech