Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Επίσκεψη στο Δημοτικό Ωδείο από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, μαθήτριες και μαθητές από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (διευθυντής ο Χρήστος Σταυρόπουλος) πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Η υποδοχή του Σχολείου έγινε στην Αίθουσα Συναυλιών από το Σταύρο Βόλλαρη, καθηγητή κλαρινέτου και θεωρητικών και υπεύθυνο του Προγράμματος «Σχολεία στο Ωδείο».

Οι μικροί μαθητές γνώρισαν τα μουσικά όργανα, βλέποντας, ακούγοντας, αγγίζοντάς τα και παίρνοντας πληροφορίες για καθένα από αυτά. Στη διάρκεια της παρουσίασης των μουσικών οργάνων, μάγεψε τους μικρούς μαθητές ο ήχος του βιολοντσέλου, με την καθηγήτρια Σοφία Ευκλείδου να παίζει μουσική σε ύφος κλασικό δυτικό, αλλά και ανατολική μουσική. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στα παιδιά και το φλάουτο, με την καθηγήτρια Ευτυχία Δημητρακοπούλου, που έδειξε τις πολλές δυνατότητες αυτού του οργάνου στη μουσική. Σειρά στην παρουσίαση πήρε το τέλειο μουσικό όργανο, η ανθρώπινη φωνή, με την Ευτυχία Δημητρακοπούλου εδώ ως έμπειρη σοπράνο.

17ds-wdeio 1

Η επίσκεψη των μαθητών, που συνόδευαν οι δασκάλες Δήμητρα Αθανασοπούλου, Χρυσούλα Σάπικα και Ανδριάνα Αδαμοπούλου, περιελάμβανε και ξενάγηση στις αίθουσες και στους χώρους του Ωδείου. Στην αίθουσα των κρουστών οργάνων, τα παιδιά είδαν μέρος της αναρίθμητης αυτής μουσικής οικογένειας με τη βοήθεια στην παρουσίαση της ταλαντούχου νέας Μαρίας Μήτρου. Ξεχωριστή εντύπωση έκανε στους μαθητές η Αίθουσα Μουσικής Ακρόασης, όπου εκεί άκουσαν ηχογραφημένο μέρος του έργου των μαθητών και καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου.

Τέλος, η αναμνηστική φωτογραφία από την Αίθουσα Συναυλιών έδειξε πως όλα πήγαν θαυμάσια, εκτός από τον καιρό που τα χάλασε λίγο, με ψιλόβροχο κατά την …έξοδο.

Φωτογραφίες: Σταύρος Βόλλαρης

17ds-wdeio.jpg17ds-wdeio_1.jpg17ds-wdeio_2.jpg17ds-wdeio_3.jpg17ds-wdeio_4.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech