Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους και τους Διευθυντές Υπηρεσιών

Κατευθύνσεις και οδηγίες για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες, έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος προς τους Αντιδημάρχους, το Γενικό Γραμματέα και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Δήμου. Στο πλαίσιο της σύσκεψης αυτής, παρουσιάσθηκε προς τους Αντιδημάρχους και τα στελέχη της Υπηρεσίας, από αρμόδια υπάλληλο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015 – 2019, που ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποχρέωση να συντάξει.

Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο νέο Οργανισμό του Δήμου, επισημαίνοντας πως θα υπάρξει συρρίκνωση σε Διευθύνσεις και Τμήματα, ενώ θα συρρικνωθούν και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Π. Νίκας στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο διοίκησης των υπαλλήλων, επισημαίνοντας προς τους Διευθυντές την αναγκαιότητα ελέγχου τήρησης του ωραρίου και της φυσικής παρουσίας των υπαλλήλων στο χώρο της Υπηρεσίας, στην εξατομίκευση αρμοδιοτήτων και στην ανάθεση καθηκόντων, με αναφορά για το τι κάνει κάθε υπάλληλος, αλλά και στη διαρκή ενημέρωσή τους και καθοδήγηση από τους ανωτέρους τους. Τόνισε, ακόμη, την ανάγκη – υποχρέωση να απαντούν οι Υπηρεσίες αναφορικά με κάθε αίτημα πολίτη, είτε αυτό είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί είτε όχι.

Εν όψει μεταστέγασης των Υπηρεσιών του Δήμου στο νέο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος ζήτησε να διενεργηθεί εκκαθάριση του αρχείου, ώστε να μην υπάρξει περιττή επιβάρυνση του μεταφορικού έργου. Σημείωσε, επίσης, ότι στο νέο Δημαρχείο θα μεταστεγασθούν όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, πλην ίσως, σε αρχικό στάδιο, της Διεύθυνσης Πρόνοιας, καθώς θα πρέπει να μετατραπεί το κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής σε Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας.

Τέλος, ο Π. Νίκας ζήτησε ιδέες και προτάσεις, αναφορικά με δύο δημόσιες διαβουλεύσεις, μία για το νέο ΕΣΠΑ και μία για τους αθιγγάνους στην Πελοπόννησο, τονίζοντας την αναγκαιότητα να παρεμβαίνει ουσιαστικά ο Δήμος σε διαδικασίες δημοσίων συζητήσεων επί σημαντικών ζητημάτων.

meeting.JPGmeeting_1.JPGmeeting_2.JPGmeeting_3.JPGmeeting_4.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech