Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Νέο μνημείο για την εθνεγερσία

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα η Καλαματιανή εικαστικός Ιολάνδη Παπαδοπούλου και ο γλύπτης Νικόλαος Ι. Γεωργίου και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο. Αντικείμενο της συναντήσεως υπήρξε η επιθυμία της κυρίας Παπαδοπούλου, σε συνέχεια προηγούμενων προσφορών της προς τη γενέτειρά της Καλαμάτα, να αναλάβει τη δαπάνη για την κατασκευή συμπλέγματος γλυπτών, που θα απεικονίζει την Ελλάδα να στεφανώνει έναν αγωνιστή του 1821. 
Το μνημείο αυτό θα αποτελείται από δύο μορφές, ύψους 2,20 μέτρων καθεμιά, το υλικό κατασκευής θα είναι μάρμαρο Πεντέλης και το υπόβαθρο θα κατασκευασθεί από το Δήμο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το γλύπτη Νικόλαο Ι. Γεωργίου. 
Για το θέμα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και του Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΚΕ "Φάρις" Παναγιώτη Λαμπρινίδη και κατόπιν έγινε αυτοψία σε διάφορους χώρους. Καταλληλότερος χώρος τοποθετήσεως του συμπλέγματος γλυπτών κρίνεται η περιοχή προς βορράν του αγάλματος της Ελευθερίας.
Η αποδοχή της δωρεάς αυτής θα εισαχθεί προς έγκριση στα συλλογικά όργανα του Δήμου Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται πως η Ιολάνδη Παπαδοπούλου είχε καταβάλει τη δαπάνη για τη δημιουργία του αγάλματος της Ελευθερίας, το οποίο τοποθετήθηκε στο χώρο νοτίως της γέφυρας που οδηγεί από την οδό Αρτέμιδος στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Επίσης, προ δεκαημέρου δώρισε στο Δήμο έναν πίνακα, που φιλοτέχνησε η ίδια. Ο πίνακας απεικονίζει ένα νερόμυλο που δεν υπάρχει πλέον και βρισκόταν στο τέρμα της οδού Μπουλούκου, στα Καλύβια Καλαμάτας.
 
neo_mnimeio_.JPGneo_mnimeio__1.JPGneo_mnimeio__2.JPGneo_mnimeio__3.JPGneo_mnimeio__4.JPG
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech