Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εξαπλώνεται συνεχώς το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης στο Δήμο Καλαμάτας

Ο 46ος κομποστοποιητής του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου Καλαμάτας τοποθετήθηκε τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Ράχης, απέναντι από το Β' ΚΑΠΗ. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σχετικό εργαστήριο κομποστοποίησης στην ομάδα κατοίκων της περιοχής, που είναι υπεύθυνη για την διαχείριση, συντήρηση και προστασία του. Η εγκατάσταση κομποστοποιητών – ακόμη μία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου - γίνεται από το Δήμο Καλαμάτας και το Re:Think project, που σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει τα εξής, μεταξύ άλλων:
 
«O 47ος Κομποστοποιητής στον Δημοτικό Λαχανόκηπο της Τέντας (Ανατολικό Κέντρο)
 
Καθώς αυξάνουν οι ανάγκες των δημοτικών λαχανόκηπων, να πούμε ένα τεράστιο μπράβο στους δημότες μας που έχουν αναλάβει δημοτικούς λαχανόκηπους και με τεράστιο μεράκι τους αναπτύσσουν και ομορφαίνουν έτσι την πόλη μας. Μέσα από τις τοποθετήσεις  συνοικιακών κομποστοποιητών στις γειτονιές της Καλαμάτας έχουμε δει αυξημένο ενδιαφέρον των κατοίκων για επέκταση των λαχανόκηπων και σε άλλες περιοχές της Καλαμάτας. 
 
kompostopoisi- 2
 
Τοποθέτηση 48ου κομποστοποιητή στην οδό Λαιΐκων
 
Για σήμερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, είναι προγραμματισμένη η επόμενη τοποθέτηση κάδου στην 2η πάροδο της οδού Λαιΐκων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει εργαστήριο συνοικιακής κομποστοποίησης για την ομάδα κατοίκων της γειτονιάς αυτής. Όσοι βρίσκονται στην περιοχή είναι ευπρόσδεκτοι να μετάσχουν στο εργαστήριο, για να δουν από κοντά πώς γίνεται η διαχείριση και η λειτουργία ενός κομποστοποιητή, καθώς και να ρωτήσουν οτιδήποτε σε σχέση με την αυτοδιαχείριση απορριμμάτων, κομποστοποίηση κ.λπ. Το εργαστήριο είναι προγραμματισμένο για τις 17.00 στο σημείο εγκατάστασης».
 
Παρουσίαση από το Re:Think σε ομάδα ERASMUS+
 
Αύριο, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, θα γίνει παρουσίαση του όλου εγχειρήματος σε ομάδα εκπαιδευτικών του προγράμματος ERASMUS+, στο οποίο μετέχει το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της δράσης "Riding on the rainbow for a better future",  με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό του 3ου Γυμνασίου Παναγιώτα Σουρή.
Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί στο Αγρόκτημα Φυσικής/Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τα μέλη της ομάδας Re:Think υπενθυμίζουν ότι η δήλωση των στοιχείων κάθε χρήστη κομποστοποιητή θα βοηθούσε πολύ στην καλύτερη λειτουργία του Δικτύου και την αμφίδρομη επικοινωνία της ομάδας του Re:Think με τα μέλη κάθε ομάδας κατοίκων που χρησιμοποιεί τους κομποστοποιητές.
Οδηγίες για τη φροντίδα, τη σωστή λειτουργία του κουτιού κ.λπ. μπορεί να δει κανείς επιγραμματικά στην επιγραφή χρήσης πιο κάτω αλλά και αναλυτικά στο site της ομάδας Re:Think.
 
kompostopoisi-.jpgkompostopoisi-_1.jpgkompostopoisi-_2.jpgkompostopoisi-_3.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech