Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ο Δήμαρχος στη Βέργα την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Το δημοτικό κατάστημα στη Βέργα επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 ο Δήμαρχος και προήδρευσε σε σύσκεψη με τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βέργας.

Στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση των έργων που έχουν εκτελεσθεί στη Βέργα, ενώ έγινε συζήτηση και για όσα προγραμματίζει ο Δήμος Καλαμάτας, όπως:

Α. Συντήρηση – βελτίωση 1ης Επαρχιακής Οδού Καλαμάτας – Καρδαμύλης (υποβλήθηκε αίτημα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας)

Β. Συντήρηση 1ης Επαρχιακής Οδού από την απόληξη της νέας περιμετρικής οδού Καλαμάτας μέχρι τον Αλμυρό Βέργας

Γ. Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Λακωνικής (ξενοδοχείο «Φωτεινή») - Τεχνικό Πρόγραμμα 2015

Δ. Ανάπλαση πλατείας Άνω Βέργας (έχει υποβληθεί αίτημα με μελέτη στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»)

Ε. Ασφαλτόστρωση δρόμου Άνω – Κάτω Βέργας, που έχει διανοιχθεί (έχει υποβληθεί αίτημα με μελέτη στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»)

Στ. Διάνοιξη, κατασκευή τοπικής οδού από Κάτω Βέργα προς Παραλία Βέργας (Arosa) - επέκταση του προηγούμενου δρόμου. Η μελέτη έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2014.

Από πλευράς του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας, τέθηκαν ζητήματα, πέραν των προγραμματισθέντων έργων, σχετικά με τη συνέχιση κατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Μάνης και διεύρυνση των γεφυριών και ιδίως αυτού που βρίσκεται στη συμβολή της Μάνης με την Κουμουνδούρου (πλησίον Μπάρμπα – Θόδωρου), την αξιοποίηση του άλσους Αλμυρού, τη διάνοιξη δρόμου στη θέση Ροβόλα στην Κάτω Βέργα ως εξόδου της Κάτω Βέργας, την αλλαγή των σωλήνων ύδρευσης από αμίαντο και στο υπόλοιπο δίκτυο της Κοινότητας, τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων στην οδό Ευαγγελιστρίας σε 4 σημεία και την παροχέτευσή τους σε ρέματα, την επέκταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης στην Άνω Βέργα, τη βελτίωση του χώρου στο μνημείο της μάχης της Βέργας, την αξιοποίηση χώρου στο Κοιμητήριο και την αξιοποίηση κοινοτικού χώρου προς τη θάλασσα στη θέση Μπάρμπα – Θόδωρου.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech