Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 9 Δεκεμβρίου 2014

Κατά τη σημερινή, 53η/2014, συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:

ΔΩΡΕΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΓΛΥΠΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΛΑΝΔΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

1. Αποδοχή δωρεάς συμπλέγματος γλυπτών, που θα απεικονίζει την Ελλάδα να στεφανώνει έναν αγωνιστή του 1821, το οποίο προσφέρεται στο Δήμο Καλαμάτας από την Ιολάνδη Παπαδοπούλου. Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε νέα δωρεά εκ μέρους της Ιολάνδης Παπαδοπούλου, η οποία εξέφρασε την επιθυμία να αναλάβει τη δαπάνη για την κατασκευή συμπλέγματος γλυπτών, που θα απεικονίζει την Ελλάδα να στεφανώνει έναν αγωνιστή του 1821.

neo mnimeio  3

Το μνημείο αυτό θα αποτελείται από δύο μορφές, ύψους 2,20 μέτρων καθεμιά, το υλικό κατασκευής θα είναι μάρμαρο Πεντέλης και το υπόβαθρο θα κατασκευασθεί από το Δήμο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το γλύπτη Νικόλαο Ι. Γεωργίου. Υπενθυμίζεται πως η δωρήτρια είχε αναλάβει τη δαπάνη για την κατασκευή του αγάλματος της Ελευθερίας, που τοποθετήθηκε νοτίως της γέφυρας η οποία συνδέει την οδό Αρτέμιδος με την πλατεία 23ης Μαρτίου, ενώ προ 15ημέρου προσέφερε στο Δήμο Καλαμάτας πίνακά της, ο οποίος απεικονίζει νερόμυλο που δεν υπάρχει πλέον και βρισκόταν στη συνοικία Καλύβια.

2. Επί αιτημάτων υπαγωγής στη ρύθμιση των Ν. 4257/2014 & 4304/2014. Εγκρίθηκαν ως η εισήγηση, για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο με ευνοϊκούς όρους. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2014.

3. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Δε συζητήθηκε.

4. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων για ποσό 23.500 ευρώ, σχετικά με την αμοιβή μελέτης για τη σύνταξη πράξης εφαρμογής, όσον αφορά στην πολεοδομική μελέτη Ασπροχώματος.

asproxoma

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΔΕΝΔΡΩΝ

5. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Κλαδέματα δενδροστοιχιών και άρσεις επικινδυνότητας μεγάλων δένδρων». Εγκρίθηκε και προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε ο Θεοφάνης Γεννάτος, που προσέφερε έκπτωση 40% επί προϋπολογισμού μελέτης 11.980,20 ευρώ με το ΦΠΑ.

dentra

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ PRESS-CONTAINERSΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ

ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

6. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την «Προμήθεια δύο ρυμουλκών και τεσσάρων ημιρυμουλκούμενων με σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων χωρητικότητας 60 m3». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε προμήθεια προϋπολογισμού 762.600 ευρώ με το ΦΠΑ, που θα οδηγήσει στην απόκτηση press-containers από το Δήμο Καλαμάτας, με τη χρήση των οποίων θα μειωθεί το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων.

Καθένα από τα 4 ημιρυμουλκούμενα θα αποτελείται από υπερκατασκευή, χωρητικότητας σε απορρίμματα 55 – 60 κυβικών μέτρων και από πλαίσιο. Καθεμία υπερκατασκευή θα φέρει κιβωτάμαξα αποθήκευσης απορριμμάτων ορθογωνικής διατομής με οπίσθια θύρα, μηχανισμό συμπίεσης απορριμμάτων με ανεξάρτητη λειτουργία, θυρίδα φόρτωσης των απορριμμάτων στο εμπρόσθιο τμήμα της οροφής και υδραυλικό σύστημα με αυτόνομο πετρελαιοκινητήρα. Με το ρυμουλκό όχημα, στο πλαίσιο του οποίου θα επικάθεται η υπερκατασκευή, θα μεταφέρονται τα αστικά σύμμεικτα απορρίμματα του Δήμου Καλαμάτας στο χώρο επεξεργασίας τους.

7. Απόδοση παγίας προκαταβολής Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.

8. Ανάθεση επίδοσης σε δικαστικό επιμελητή. Εγκρίθηκε.

9. Έγκριση προϋπολογισμού οικον. έτους 2015 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «Παν. Δραγώνα». Έγινε αποδεκτός ο προϋπολογισμός του κληροδοτήματος Δραγώνα για το 2015 και διαμορφώνεται σε 230.889,20 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ

10. Προσφορά φαγητού εκ μέρους της Χριστιανικής Στέγης Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Δημοτικού Συσσιτίου (εκτός ημερησίας διατάξεως). Έγινε αποδεκτή και η Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας θα συνεχίσει την προσφορά γεύματος προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μέσω του Δημοτικού Συσσιτίου. Όπως και κατά τα έτη 2013 και 2014, η Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας θα προσφέρει το 2015 μία φορά το μήνα συσσίτιο στους συμπολίτες δικαιούχους, το Σάββατο, καλύπτοντας το Σαββατοκύριακο. 

sussitio-

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech