Ξεκινά απόψε 13 Ιουλίου 2018 το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκινά απόψε, Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του μήνα και θα αποτελέσει την κορυφαία συνάντηση δημιουργών του σύγχρονου χορού, με νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Λίντα Καπετανέα.

Είκοσι ξένοι δημιουργοί, εκ των οποίων οι δέκα εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, μία παγκόσμια πρεμιέρα, παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη από σύγχρονο τσίρκο ώς street dance και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σκιαγραφούν το προφίλ του φετινού Φεστιβάλ.
Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 22.00 με την παράσταση Free Fall από την Compañía Sharon Fridman, ενώ στις 20.00 θα προηγηθεί εκτάκτως η performance με τίτλο Transfiguration από τον Olivier de Sagazan, επειδή εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για την προγραμματισμένη για το Σάββατο 14 του μήνα παράσταση.
Απόψε και ώρα 21.30, δηλαδή μισή ώρα πριν την πρεμιέρα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια δύο καλλιτεχνικών δημιουργημάτων στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Το ένα είναι αφιερωμένο στο Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και το άλλο στο Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Πρόκειται για τους μεγάλους χορηγούς του Φεστιβάλ Χορού, αλλά και όλων των μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Καλαμάτα.

Το πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας μπορείτε να το δείτε εδώ.

 

 

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud