Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή στις 27 Ιανουαρίου 2015

 

Στη σημερινή, 5η/2015, συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:
1. Επί αιτηµάτων υπαγωγής στη ρύθµιση των Ν. 4257/2014 & 4304/2014. Εγκρίθηκαν ως η εισήγηση.
2. ∆ιάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
3. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας πρόχειρου µειοδοτικού διαγωνισµού για την «Ασφάλιση µεταφορικών µέσων του ∆ήµου έτους 2015». Εγκρίθηκαν, όσον αφορά σε διαγωνισμό με προϋπολογισμό 43.000 ευρώ .
 
oxima
 
ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ 
ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ
 
4. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού για το έργο «Βελτίωση χώρων Κοιµητηρίου Καλαµάτας». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε παρεμβάσεις με προϋπολογισμό 19.977,68 ευρώ με το ΦΠΑ, ώστε ο Δήμος να προβεί σε σημαντικές βελτιώσεις των χώρων του Κοιμητηρίου και συγκεκριμένα στη διαμόρφωση της μικρής κεντρικής πλατείας σε χώρο ανάδειξης των αξιόλογων μαρμάρινων στηλών που βρίσκονται διασκορπισμένες στον χώρο του Κοιμητηρίου της Καλαμάτας, μετά από εργασίες συντήρησης - αποκατάστασής των, όπως και στην διαμόρφωση του βορείου αυλείου χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους. Παράλληλα, θα γίνουν και έργα διευθέτησης των ομβρίων περιμετρικά του Ναού, που θα απαιτήσουν μικροεπεμβάσεις στα δάπεδα, τα οποία στην συνέχεια θα αποκατασταθούν.
 
koimhthrio
 
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ
 
5. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού για το έργο «Αναβάθµιση Ιπποδροµίου Πλατέος» ∆ήµου Καλαµάτας. Εγκρίθηκαν, σχετικά με έργο προϋπ. 128.000 ευρώ με το ΦΠΑ, που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007 – 2013» μέσω προσέγγισης LEADER. Οι ιπποδρομίες στο Πλατύ αποτελούν τη σημαντικότερη εκδήλωση που διοργανώνεται σε αυτήν την Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμος προτίθεται να την ενισχύσει, καθόσον πρόκειται για εκδήλωση με μεγάλη ιστορία, συνδεδεμένη με το Πλατύ, η οποία έχει απήχηση στην ευρύτερη περιοχή.
Προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις: κατασκευή χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, κατασκευή χώρου διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας, κατασκευή περίφραξης στο σύνολο της περιμέτρου του χώρου, κατασκευή ξύλινης περίφραξης εσωτερικά για την οριοθέτηση των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, κατασκευή της κεντρικής εισόδου στο χώρο – ανατολικά - αλλά και δύο επιπλέον εισόδων στη νότια πλευρά, κατασκευή και τοποθέτηση δύο μεταλλικών κερκίδων δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου έκαστη.
 
platu
 
6. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου µειοδοτικού διαγωνισµού για την παροχή υπηρεσιών «Συντήρηση παιδικών χαρών». Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμό 49.995,44 ευρώ με το ΦΠΑ, την εταιρεία Βορβίλας Κωνσταντίνος και Σία ΟΕ, με έκπτωση 45%.
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ Α.Σ.Ο. ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ
 
7. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού για το έργο «Αναβάθµιση αποθηκών Α.Σ.Ο. Θουρίας για πολιτιστική χρήση». Από την Επιτροπή αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης η εταιρεία Εύκτιτος Τεχνική ΑΕ, που προσέφερε έκπτωση 5%, σχετικά με έργο προϋπ. 73.800 ευρώ με το ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος LEADER.
 
aso-thourias
 
8. Ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση µε απευθείας ανάθεση του έργου «∆ιευθέτηση οµβρίων και αποκατάσταση πρανών στους περιµετρικούς δρόµους στον παλιό σκουπιδότοπο Καλαµάτας (Γιαννιτσάνικα)». Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο τον εργολήπτη Παναγιώτη Καλλιντέρη, που προσέφερε έκπτωση 6%, όσον αφορά σε έργο με προϋπολογισμό 10.000 ευρώ. Η παρέμβαση συνίσταται κυρίως στην κατασκευή μετώπων με συρματοκιβώτια.
 
9. ∆ιαχείριση στραγγιδίων στη Μαραθόλακκα. Για την κάλυψη επειγουσών αναγκών, η εργασία αυτή ανατέθηκε – με τους ίδιους όρους που είχαν προκύψει από τον αντίστοιχο περυσινό διαγωνισμό – στο Βασίλειο Πόταρη, έναντι 150 ευρώ την ημέρα χωρίς το ΦΠΑ.
 
10. Μεταφορά υπολείµµατος Κ.∆.Α.Υ. στη Μαραθόλακκα. Η Επιτροπή ανέθεσε τις εργασίες μεταφοράς του υπολείμματος της διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας από το ΚΔΑΥ στη Μαραθόλακκα, στο Δημήτριο Κουζή, με τους ίδιους όρους του περσινού συμφωνητικού και για χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της νέας ανάθεσης μετά από έρευνα αγοράς. Η χρέωση θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ημερών εργασίας, επί συνόλου ετήσιας δαπάνης 20.000 ευρώ προ ΦΠΑ.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech