Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνάντηση για τη μαρίνα με μετόχους μειοψηφίας

Συνάντηση για τη μαρίνα Καλαμάτας με μετόχους μειοψηφίας πραγματοποιήθηκε προχθές, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, το βράδυ, στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, αιρετών του Δήμου Καλαμάτας και υπηρεσιακών παραγόντων. Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος Καλαματιανών μικρομετόχων, που έχουν δημιουργήσει συνεταιρισμό με περίπου 60 μέλη, οι οποίοι κατέχουν το 40% των μετοχών της Μαρίνα Καλαμάτας ΑΕ. Το υπόλοιπο 60% κατέχει ο όμιλος Κυριακούλη.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι αντίθετος σε προς τρίτους εκχώρηση της μαρίνας, διότι αυτή η υποδομή συνδέεται με τη λειτουργία, την αισθητική και την ψυχαγωγία μιας μεγάλης, αναπτυσσόμενης περιοχής του Δήμου και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο ως πράγμα προς αγοραπωλησία. Επιδιώκει, δε, να έχει λόγο για τη χρήση και τη λειτουργία της μαρίνας, κάτι που εκφράσθηκε και με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εκτενή σχετική συζήτηση.
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να λειτουργεί μεταξύ Δήμου και μετόχων μειοψηφίας δίαυλος επικοινωνίας για αμφίδρομη πληροφόρηση.
Επισημαίνεται πως η μαρίνα Καλαμάτας ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και το Υπουργείο Οικονομικών την έχει παραχωρήσει κατά χρήση για 35 χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας. Ο Δήμος την ενοικίασε το 1998 σε εταιρεία για 25 χρόνια, μέχρι το 2023. 
 
marina.JPGsuskepsi-marine_1.JPGsuskepsi-marine_2.JPGsuskepsi-marine_3.JPG
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech