Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δήμους

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς τους ΟΤΑ, επομένως και προς το Δήμο Καλαμάτας, ισχύουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση με τμηματική καταβολή. 
Συγκεκριμένα, αυτήν την περίοδο, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, «οι Δήμοι και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών μπορούν να παρέχουν διευκολύνσεις τμηματικής καταβολής στους οφειλέτες τους στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 170 του ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων). Ειδικότερα, στην παρ. 1 αυτού ορίζεται ότι για τις εν λόγω διευκολύνσεις ισχύει η ίδια νομοθεσία που εφαρμόζεται και για τους οφειλέτες του Δημοσίου, ενώ στην παρ. 2, όπως αυτή τροποποιήθηκε με το άρθρο 48 του ν. 4257/2014 (ΦΕΚ 93 Α'), ορίζονται τα όργανα των δήμων και των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου, που είναι αρμόδια να παρέχουν τις ανωτέρω διευκολύνσεις ανάλογα με το ύψος της ρυθμιζόμενης βασικής οφειλής».
Επομένως, για τις οφειλές προς το Δήμο Καλαμάτας και τα Νομικά του Πρόσωπα που διέπονται από τις διατάξεις του Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), όπως ο Αθλητικός Φορέας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ισχύει η τμηματική καταβολή σε 24 ισόποσες δόσεις κατά μέγιστο και υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Σημειώνεται ότι διαγράφονται οι έως τη στιγμή αυτή προσαυξήσεις και αυτές υπολογίζονται, πλέον, με ευνοϊκότερο για τον οφειλέτη τρόπο.
Με απόφαση που θα κληθεί να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο (την Τετάρτη 11/2/2015), η ρύθμιση αυτή θα επεκταθεί και στις οφειλές προς τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου, όπως η Διοκλής ΑΕ και η Βιομηχανικά Σφαγεία - Αγορά Καλαμάτας Ανώνυμη Εταιρεία (Βι.Σφ.Α.Κα. Α.Ε.).
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech