Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ανανεώνεται ο δημοτικός φωτισμός

Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015, ξεκινούν εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό», από τη διασταύρωση των οδών Αρτέμιδος και Ευαγγελιστρίας και θα επεκταθούν μέχρι τη διασταύρωση της Αρτέμιδος με την οδό Λυκούργου, σε πρώτη φάση. Συνολικά, οι παρεμβάσεις στην Αρτέμιδος θα πραγματοποιηθούν από τη διασταύρωση με την Ευαγγελιστρίας μέχρι το παλιό ΚΤΕΛ, ενώ στη Νέα Είσοδο θα γίνουν από τη διασταύρωση προς Διασπορά μέχρι την Αρτέμιδος.
Κατά την πρώτη φάση εκτέλεσης των εργασιών αυτού του έργου, που ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 9/2/2015, θα απαγορευθεί η στάθμευση οχημάτων στην ανατολική και δυτική πλευρά της οδού Αρτέμιδος, από την Ευαγγελιστρίας μέχρι τη Λυκούργου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την αποξήλωση των ιστών που βρίσκονται και επί των δύο πλευρών της οδού Αρτέμιδος. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αποξήλωσης θα ακολουθήσουν εκείνες για την τοποθέτηση των νέων ιστών, μεταξύ των οποίων και η κατασκευή βάσεων, τοποθέτηση ιστών, βραχιόνων καλωδιώσεων και φωτιστικών σωμάτων. 
Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση και θα διενεργηθεί στένωση λωρίδας σε μήκος 50 μέτρων, ανά δύο ιστούς, η οποία θα προχωρεί κατά την εκτέλεση των εργασιών, με κατάλληλη προσαρμογή όπου υπάρχουν διασταυρώσεις.
Προβλέπεται ότι η φάση αυτή (από τη διασταύρωση της Αρτέμιδος με την Ευαγγελιστρίας μέχρι τη διασταύρωση της Αρτέμιδος με τη Λυκούργου) θα διαρκέσει περί τις 10 ημέρες.
Θα ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις στην Αρτέμιδος προς βορράν, διαδοχικά κατά τμήματα και το έργο θα ολοκληρωθεί με εργασίες στη Νέα Είσοδο. Εκτιμάται πως το έργο θα περαιωθεί μέχρι τέλους Απριλίου, καιρού επιτρέποντος.
Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 279.930 ευρώ με το ΦΠΑ και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ανάδοχος έχει αναδειχθεί ο Νικόλαος Πετρόγιαννης, που προσέφερε έκπτωση 42%.
Θα εγκατασταθούν νέοι ιστοί, 108 τον αριθμό, που θα φέρουν νέα φωτιστικά σώματα μεταλλικών αλογονιδίων, ενώ θα τοποθετηθούν και 44 νέα φωτιστικά σώματα σε παλιούς ιστούς. Οι ευρισκόμενοι σε καλή κατάσταση παλιοί ιστοί που θα αποξηλωθούν, θα χρησιμοποιηθούν σε άλλα σημεία του Δήμου. Στο έργο περιλαμβάνονται οι σχετικές εργασίες υποδομής στο έδαφος.
Τα νέα φωτιστικά σώματα θα προσφέρουν καλύτερο φωτισμό, θα παράσχουν εξοικονόμηση ενέργειας κατά 20 % - 30 % και θα έχουν μεγάλο χρόνο ζωής.

nedontos.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech