Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Τελέσθηκαν μνημόσυνο και επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Με τη συμπλήρωση 71 ετών από την εκτέλεση συμπατριωτών μας, στις 8 Φεβρουαρίου 1944, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ο Δήμος Καλαμάτας, οι Οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης και οι συγγενείς των θυμάτων διοργάνωσαν τελετή μνήμης, χθες Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, στο Κοιμητήριο Καλαμάτας. Σημειώνεται πως η εκτέλεση έγινε στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού και οι νεκροί ενταφιάσθηκαν στην περιοχή των τότε Δημοτικών Σφαγείων, στη Δυτική Παραλία.
Στις 10.30 το πρωί χθες, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των εκτελεσθέντων και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των εκτελεσθέντων, που επίσης βρίσκεται στο Κοιμητήριο. Μετά από σύντομη αναφορά στο ιστορικό της εκτέλεσης, αναγνώσθηκε κατάλογος που περιλαμβάνει 153 ονόματα εκτελεσθέντων και στέφανο κατέθεσε εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο.
Ακολούθως, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο.
 
mnimosuno_1.JPGmnimosuno_2.JPGmnimosuno_3.JPGmnimosuno_4.JPGmnimosuno_5.JPGmnimosuno_6.JPGmnimosuno_7.JPGmnimosuno_8.JPGmnimosuno_9.JPG
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech