Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεδρίασε στις 11 Φεβρουαρίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνήλθε στη 2η/2015 συνεδρίασή του, το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 2015 και έλαβε αποφάσεις επί 33 θεμάτων, μεταξύ των οποίων 1 εκτός ημερησίας διατάξεως, ενώ ενέκρινε 2 ψηφίσματα. Οι σημαντικότερες αποφάσεις είναι οι εξής:
 
 
1. ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
 
Εγκρίθηκε η επέκταση αστικής περιοχής μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας (Αντικάλαμος), προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξυπηρέτησή του με αστική συγκοινωνία. 
Με εισήγηση του Δημάρχου, το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί από το Αστικό ΚΤΕΛ να διαθέσει τον αναγκαίο αριθμό λεωφορείων ώστε η συγκοινωνία να διεξάγεται κάθε 30 λεπτά το βραδύτερο. Το Σώμα εξέφρασε, επίσης, την αναγκαιότητα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ να συνεχίσει το κοινωνικό έργο του, με διέλευση όλων των γραμμών του από το Νοσοκομείο, όπως μέχρι σήμερα. Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο παρέσχε την έγκρισή του ώστε ο Δήμος Καλαμάτας να αναλάβει την ευθύνη γενικότερης υποστήριξης και των δύο ΚΤΕΛ (επέκταση προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ», στέγαστρα στάσεων, προβολή δρομολογίων κ.λπ.).
Σημειώνεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί για το ζήτημα και αποφάσεις λαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 
astikes sygkoinonies-1
 
 
2. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ
 
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποδέχθηκαν την ένταξη του έργου «Αναβάθμιση παιδικών χαρών Δήμου Καλαμάτας για πιστοποίηση», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου. 
Μέσω της ανωτέρω πιστώσεως, προβλέπεται να εγκατασταθούν περιφράξεις και να ανανεωθούν τα παιχνίδια σε παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμάτας.
 
paid.xara
 
 
3. ΠΡΟΒΟΛΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 
Στα τέλη Μαρτίου, από την Παρασκευή 27 μέχρι την Κυριακή 29 του μήνα, προγραμματίζεται να διεξαχθεί προβολή του Δήμου Καλαμάτας στο κοινό της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.
Βασικοί παράγοντες για την επιλογή της Θεσσαλονίκης είναι ότι αποτελεί μεγάλο αστικό κέντρο, εκεί παρεπιδημεί μεγάλη παροικία Μεσσηνίων, ενώ επιβοηθητική είναι η αεροπορική σύνδεση μέσω της Astra Airlines μεταξύ Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης.
 
spot-
 
Σε χώρο του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, που θα διατεθεί δωρεάν στο πλαίσιο συνεργασίας των Δήμων Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης, αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους, θα προβληθούν η Καλαμάτα και η περιοχή της ως τουριστικός προορισμός, για γενικό τουρισμό, αλλά και για εξειδικευμένες τουριστικές δράσεις όπως ο θρησκευτικός, ο σχολικός, ο ορειβατικός, ο περιπατητικός, ο θαλάσσιος (καταδύσεις, ιστοπλοΐα) και ο τουρισμός των extreme sports, όπως το parapente.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα προβληθεί και ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Μεσσήνη του Θεσσαλονικιού Καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη.
Για την καλύτερη διαμόρφωση του προγράμματος και το λεπτομερή προϋπολογισμό του κόστους των δράσεων, η συζήτηση και λήψη απόφασης αναβλήθηκαν για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2015.
 
 
4. ΕΣΠΑ – ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
 
Εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) για ένταξη των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» περιόδου 2014 – 2015.
Στο πρόγραμμα έχουν υπαχθεί οι 7 Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου και 213 νήπια που φοιτούν σ’ αυτούς, για καθένα από τα οποία η ετήσια επιχορήγηση ανέρχεται σε 2.500 ευρώ. Η σύμβαση θα έχει αναδρομική ισχύ για το διάστημα από 1/9/2014 έως 31/8/2015.
 
paid-stathmos
 
 
5. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΟ ΠΗΔΗΜΑ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο προέβη στον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου Καλαμάτας στις προβλεπόμενες επιτροπές της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (αναγκαία η υπογραφή σύμβασης δεδομένου ότι το μονοπάτι διασχίζει δασική έκταση), για τη σύνταξη μελέτης  και την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση μονοπατιού Πηδήματος – Φυτοτεχνικές εργασίες Πάρκου Πηδήματος», μέσω προσέγγισης LEADER.
Πρόκειται για έργο με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 69.918,70 ευρώ, χωρίς καμία επιβάρυνση για το Δήμο Καλαμάτας. Αντικείμενο του έργου είναι, μεταξύ άλλων, η συντήρηση και αναβάθμιση του υπάρχοντος μονοπατιού του Πηδήματος, που οδηγεί στα τείχη ενετικού κάστρου. 
Συγκεκριμένα, η ανάδειξη του μονοπατιού μαζί με το φυσικό – παραδοσιακό – πολιτισμικό τοπικό περιβάλλον δύναται να είναι στοιχείο τόνωσης της προσπάθειας για αγροτουρισμό στην περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία και την ιστορία της περιοχής, στα οποία ιδιαιτέρως έχει επιδράσει η ύπαρξη των πηγών του Πηδήματος. Επίσης, θα προστατευθούν, αναβαθμισθούν και αναδειχθούν οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι, όπως η τοπική πανίδα, η πανοραμική θέα, το ενετικό κάστρο, τα ερείπια ναών κ.λπ.
 
pidima
  
 
6. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
 
Εγκρίθηκαν ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πλατεία της Σπερχογείας, με έμφαση στην επίλυση προβλημάτων που παρουσιάζονται στη βόρεια πλευρά της πλατείας. Οι ρυθμίσεις έχουν ως εξής:
Α) υποχρεωτική πορεία δεξιά για όποιον κινείται στην οδό Κολοκοτρώνη με κατεύθυνση προς την πλατεία
Β) μονοδρόμηση του δυτικού δρόμου της πλατείας με κατεύθυνση προς νότο
Γ) απαγόρευση στάσης / στάθμευσης στη δυτική πλευρά του παραπάνω δρόμου, καθώς και στη βορειοδυτική στροφή της πλατείας
Δ) υλοποίηση των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.
 
sperxogeia
 
 
7. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
 
Την πρόσληψη 47 εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, έδωσε την έγκρισή του για την πρόσληψη ισάριθμου προσωπικού, με τις ίδιες ειδικότητες, για διάστημα 8 μηνών, που θα πραγματοποιηθεί με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Η απασχόληση για δίμηνο θα προηγηθεί και εκείνη για οκτάμηνο θα ακολουθήσει. Όσοι απασχοληθούν για δίμηνο δεν θα μπορούν να απασχοληθούν επί οκτάμηνο.
Σημειώνεται πως λόγω πολλών συνταξιοδοτήσεων και απαγόρευσης προσλήψεων μονίμου προσωπικού, η Διεύθυνση αυτή αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη εργαζομένων.
 
 
Οι Ειδικότητες
Η εγκριθείσα υπηρεσιακή εισήγηση περιλαμβάνει την πρόσληψη προσωπικού, πρώτα με δίμηνες και κατόπιν με οκτάμηνες συμβάσεις, όπως παρακάτω:
 
Α) Οκτώ (8) χειριστών μηχανημάτων, αναλυτικά ως εξής: 
 
α. Τριών (3) χειριστών σύνθετου εκσκαπτικού και φορτωτικού μηχανήματος. 
Αντικείμενο: 
α. Η φόρτωση ογκωδών αντικειμένων. 
β. Ο καθαρισμός πρανών δρόμων (καταστροφέας).
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 1.3 τσάπες-JCB, ΟΜΑΔΑ Β΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β΄. 
 
β. Ενός (1) χειριστή γερανοφόρου οχήματος (αρπάγη).
Αντικείμενο: Η φόρτωση ογκωδών αντικειμένων κ.λπ.
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 2.3 γερανοφόρα, ΟΜΑΔΑ Α΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Γ’.
 
γ. Ενός (1) χειριστή καδοπλυντηρίου. 
Αντικείμενο: Πλύσιμο κάδων 1.100 lt.
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 4.4 καδοπλυντήρια, ΟΜΑΔΑ Α΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Γ’.
 
δ. Δύο (2) χειριστών μηχανικού σαρώθρου (σκούπας). 
Αντικείμενο: Καθαρισμός οδών — πλατειών.
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 4.1 σάρωθρα, ΟΜΑΔΑ Β΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β΄.
 
ε. Ενός (1) χειριστή φορτωτή.
Αντικείμενο:
α. Φόρτωση ογκωδών.
β. Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων.
Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 1.5 φορτωτές, ΟΜΑΔΑ Β΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β΄.
 
Β) Έντεκα (11) οδηγών.
 
Γ) Είκοσι οκτώ εργατών (28) καθαριότητας.
 
 
Απασχόληση για 5 μεροκάματα
Εγκρίθηκε, ακόμη, η πρόσληψη 20 ατόμων εργατικού και τεχνικού προσωπικού, για απασχόληση πέντε ημερομισθίων κατ’ άτομο το μήνα.
 
 
8. ΝΙΑΡΧΑΙΪΚΟ ΛΙΟΤΡΙΒΙ – ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ
 
Σε συνέχεια αποφάσεως του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αρφαρών, εγκρίθηκε η ονοματοδοσία του νότιου ισόγειου χώρου του δημοτικού κτηρίου Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι σε αίθουσα «Αναστάσιος Γ. Αργυράκης» και η τοποθέτηση ανάλογης πινακίδας.
Το κτήριο αυτό είναι πολλαπλώς χρήσιμο καθώς ήδη στεγάζονται σ’ αυτό οι Δημοτικές Υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών, το ΚΕΠ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας – παράρτημα Αρφαρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρφαρών.
Για την αγορά του εν λόγω κτηρίου, που έγινε το 1999 από το Δήμο  Αρφαρών, συνεισέφερε το ένα τρίτο των χρημάτων που απαιτήθηκαν ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κοινότητας Αρφαρών Αναστάσιος Γ. Αργυράκης και σε ένδειξη τιμής προς τον αείμνηστο δωρητή, θα δοθεί το όνομά του στην προαναφερθείσα αίθουσα.
 
niarxaiiko
 
 
9. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΕΡΓΑΣ – ΣΤΕΓΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
 
Σε συνέχεια αποφάσεως του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον καθορισμό της χρήσης των χώρων του Δημοτικού Καταστήματος Βέργας ως εξής: α) του ορόφου για λειτουργία του ΚΕΠ και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας και β) του ισογείου για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις και για συναθροίσεις των κατοίκων.
 
dim.kat.vergas
 
 
10. ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» (ΟΑΕΔ)
 
Από το Δημοτικό Συμβούλιο καθορίσθηκε ο ανώτατος αριθμός παραστάσεων, που είναι δυνατόν να δοθούν στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ (Αριστομένους 95), σε 40 ετησίως.
Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, το βράδυ, στο πλαίσιο διήμερης εκδήλωσης για το έργο και τη μεγάλη προσφορά του σκηνοθέτη και συμπατριώτη μας Θεόδωρου Αγγελόπουλου, το όνομά του θα αποδοθεί στο αμφιθέατρο αυτό, σε εφαρμογή αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαρτίου, θα διεξαχθεί αφιέρωμα στο σκηνοθέτη, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιασθούν - στο προαναφερθέν αμφιθέατρο - 4 ταινίες του δημιουργού και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για το έργο του, ενώ θα συμμετάσχουν στενοί του συνεργάτες.
Τις εκδηλώσεις, που θα έχουν ελεύθερη είσοδο, θα διοργανώσουν σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή του Επιχείρηση «Φάρις» οι πολιτιστικοί φορείς Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Πολιτιστικός Αντίλογος και Φεστιβάλ «Μηδέν».
Σημειώνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας επωμίσθηκε το κόστος, άνω των 10.000 ευρώ, για το σύστημα πυρόσβεσης σε όλο το κτήριο, αλλά και για τεχνικές παρεμβάσεις στα υπόγεια.
 
amf.oaed
 
 
11. ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ – ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»
 
Εγκρίθηκε η παραχώρηση στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας «Ένωση Μεσσηνίας» χώρων εντός των ΚΕΠ των Δημοτικών Ενοτήτων,  για χρονικό διάστημα δύο μηνών, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των παραγωγών – δημοτών, για τη λήψη των αγροτικών επιδοτήσεων.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Συνεταιρισμού αυτού, προσφέρεται στο Δημοτικό Παντοπωλείο ποσότητα 200 λίτρων ελαιολάδου.
 
elia
 
 
12. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ Ν.Π.Ι.Δ. (ΔΙΟΚΛΗΣ, ΒΙ.ΣΦΑ.Κ.Α. ΑΕ)
 
Εγκρίθηκε η επέκταση των ρυθμίσεων, που ισχύουν για την καταβολή οφειλών στους Δήμους, και στα Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου Καλαμάτας.
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς τους ΟΤΑ, επομένως και προς το Δήμο Καλαμάτας, ισχύουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση με τμηματική καταβολή. Επομένως, για τις οφειλές προς το Δήμο Καλαμάτας και τα Νομικά του Πρόσωπα που διέπονται από τις διατάξεις του Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), όπως ο Αθλητικός Φορέας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ισχύει η τμηματική καταβολή σε 24 ισόποσες δόσεις κατά μέγιστο (κατά κανόνα ισχύουν 12 δόσεις) και υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Σημειώνεται ότι διαγράφονται οι έως τη στιγμή αυτή προσαυξήσεις και αυτές υπολογίζονται, πλέον, με ευνοϊκότερο για τον οφειλέτη τρόπο.
Με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, η ρύθμιση αυτή επεκτείνεται και στις οφειλές προς τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου, όπως η Διοκλής ΑΕ και η Βιομηχανικά Σφαγεία - Αγορά Καλαμάτας Ανώνυμη Εταιρεία (Βι.Σφ.Α.Κα. Α.Ε.).
 
 
13. ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
 
Από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 167.315,05 ευρώ και η επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών του ∆ήµου Καλαµάτας, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων (Α΄ δόση έτους 2015). Η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ∆ήµου Καλαµάτας επιχορηγείται με ποσόν 86.315,05 ευρώ και εκείνη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με 82.000 ευρώ.
 
sxoleio
 
 
14. ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
 
Εγκρίθηκε η απευθείας μίσθωση έκτασης 500 τ.μ. περίπου, ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας , με ετήσιο μίσθωμα 100 ευρώ, στο παλιό Νοσοκομείο – νέο Δημαρχείο. Ο χώρος αυτός, που βρίσκεται νοτίως του νέου Δημαρχείου, είναι αναγκαίος για τη λειτουργία του. Ο Δήμος θα προβεί σε καθαίρεση ερειπίων και ευπρεπισμό του χώρου.
 
 
15. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ
 
Εγκρίθηκε ο απολογισμός οικον. έτους 2014 του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας & Αθλητισμού Δήμου Καλαμάτας. Τα έσοδα ανήλθαν σε 2.586.481,64 €, τα έξοδα σε 2.549.671,52 € και το χρηματικό υπόλοιπο ήταν 36.810,12 €.
 
 
16. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ 9ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ
 
Εγκρίθηκε η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά τη συνεδρίασή του στις 11 Φεβρουαρίου 2015, αφού έλαβε υπόψη δημοσίευμα του Αθηναϊκού τύπου, το οποίο περιελάμβανε δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας περί ενδεχόμενης παύσης λειτουργίας ή περί μείωσης της στελέχωσης του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά», το οποίο εδρεύει στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, 
 
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
1) Θεωρεί αναγκαία από ιστορική και κοινωνική άποψη αλλά και συνδεδεμένη με την ιστορία της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, την παρουσία και λειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά», που εδρεύει στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, το οποίο διαθέτει τις πλέον σύγχρονες ανά την Ελλάδα εγκαταστάσεις εκπαιδεύσεως και διαβιώσεως οπλιτών.
 
stratopedo
 
2) Ζητεί από την Κυβέρνηση διά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διαψεύσει ρητά τα αναγραφέντα και να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο κατάργησης του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» ή μείωσης της στελέχωσής του ή παύσης λειτουργίας του στρατοπέδου Παπαφλέσσα.  
3) Καλεί σε συσπείρωση όλους τους οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης.  
 
Το παρόν ψήφισμα να σταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας (Αξιωματική Αντιπολίτευση), στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στα Πολιτικά Κόμματα, στους Βουλευτές του Νομού,  στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στην ΠΕΔ Πελοποννήσου και στα τοπικά ΜΜΕ».
 
 
17. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ
 
Εγκρίθηκε, ακόμη, ψήφισμα υπέρ της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων (επανορθώσεων).
 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech