Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Όρκος πίστης στην πατρίδα από τους νεοσύλλεκτους του 9ου Συντάγματος Πεζικού

Όρκο πίστης στην πατρίδα έδωσαν σήμερα 439 νεοσύλλεκτοι του 9ου Συντάγματος Πεζικού στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα, στην Καλαμάτα, ενώ άλλοι 11 παρείχαν ανάλογη διαβεβαίωση, επικαλούμενοι την τιμή και τη συνείδησή τους.

Σε λαμπρή τελετή, παρουσία εκατοντάδων συγγενών και φίλων των νεοσυλλέκτων, καθώς και των στρατιωτικών, θρησκευτικών και πολιτικών αρχών και αποστράτων αξιωματικών, οι ορκισθέντες υποσχέθηκαν να φυλάττουν πίστη στην πατρίδα, υπακοή στους νόμους και υποταγή στους ανωτέρους τους, όπως έκαναν όσοι προηγήθηκαν των ημερών μας, κατά την ιστορική πορεία των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ο Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού Αντισυνταγματάρχης Ευάγγελος Ντίλιος τόνισε, μεταξύ άλλων, προς τους νέους στρατιώτες ότι ο όρκος περιέχει άρρηκτα συνδεδεμένες τις έννοιες της πατρίδας και της θρησκείας και επεσήμανε πως τα στρατευμένα νιάτα είναι οι φρουροί της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας.

Ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μανίκας, επικεφαλής της Διεύθυνσης Κέντρων Εκπαίδευσης και εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ανέφερε - μεταξύ άλλων – πως ο όρκος είναι ο αόρατος δεσμός με όσους υπερασπίστηκαν μαχόμενοι τις αξίες του Ελληνισμού κατά την τρισχιλιετή ιστορία του. Διαβεβαίωσε, δε, τους γονείς, συγγενείς και φίλους των νέων οπλιτών πως το ΓΕΣ καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για την εκπλήρωση εκ μέρους των οπλιτών της στρατιωτικής τους υπηρεσίας με τους καλύτερους όρους.

 

Π. ΝΙΚΑΣ: «ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ 9ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ,

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ»

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας δήλωσε τα εξής, τονίζοντας την αναγκαιότητα διατήρησης του 9ου Συντάγματος Πεζικού και του στρατοπέδου Παπαφλέσσα σε λειτουργία:

«Αυτά τα οποία έγραψε «Το Βήμα» ήταν κεραυνός εν αιθρία. Έγιναν δηλώσεις και από πλευράς μου, υπάρχει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το στρατόπεδο εδώ δεν μπορεί να κλείσει, δε γίνεται να κλείσει, είναι συνδεδεμένο με την ιστορία μας.

Ας αφήσουμε τα περί ρουσφετιών, ρουσφέτια γίνονται ή, εν πάση περιπτώσει, διευκολύνσεις κάποιων ανθρώπων που έχουν ανάγκη και στην Τρίπολη και στη Χαλκίδα και στο Μεσολόγγι και παντού.

Το στρατόπεδο αυτό είναι συνδεδεμένο με την ιστορία, με τις ψυχές των προγόνων μας, με τον κόσμο το μεσσηνιακό που αγωνίστηκε στις τάξεις του 9ου Συντάγματος Πεζικού το 1897, το 1912-13, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα είμαι περισσότερο ήσυχος, από την επικοινωνία την οποίαν είχα με κυβερνητικούς παράγοντες, ότι δεν μπαίνουν αυτής της μορφής τα ζητήματα. Και, βεβαίως, και εμείς συμφωνούμε ότι πρέπει να ενισχυθεί και ο Έβρος, τα σύνορα της χώρας, δεν έχει κανένας αντίρρηση για αυτό.

Θέλω να πω, επιπλέον, θερμά συγχαρητήρια στους αξιωματικούς, για αυτό το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα, θερμά συγχαρητήρια στους 400 στρατιώτες οι οποίοι ορκίστηκαν και έδωσαν έναν τόνο εθνικό και πατριωτικό σε όλους εμάς που τους παρακολουθήσαμε.

Θα είμαστε δίπλα τους, θα είμαστε δίπλα στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού, για να συνεχίσει να λειτουργεί πάντοτε και να μας θυμίζει τους προγόνους μας και την προσφορά του στην πατρίδα και τους εθνικούς αγώνες.

Να είναι καλά τα παιδιά μας! Καλοί στρατιώτες!».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech