Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ολοκληρώνεται το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας με μια συναυλία φλαμένκο και το Διαγωνισμό

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας με τους διαγωνισμούς, την τελετή των απονομών, καθώς και με την τελευταία φετινή εκδήλωση του Φεστιβάλ.

Φέτος στον διαγωνισμό συμμετέχουν συνολικά 35 κιθαριστές από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Κύπρο, Αυστρία και Καλαμάτα, προσδίδοντας στον διαγωνισμό μεγάλη δυναμική και εξωστρέφεια!
Το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας κατάφερε να προσφέρει στην Καλαμάτα ιδιαίτερα σημαντικές συναυλίες με καλλιτέχνες από Αμερική, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Χορού και στην Πινακοθήκη, ενώ σχεδόν 1.000 συμπολίτες παρακολούθησαν τις συναυλίες που προηγήθηκαν και τα σεμινάρια που διοργανώθηκαν.
Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στις 13:00, ξεκινά ο Διαγωνισμός της μικρής Κατηγορίας, στον οποίο συμμετέχουν 14 παιδιά, ενώ στις 15:00 ξεκινά η δεύτερη κατηγορία, όπου συμμετέχουν 9 παιδιά. Την Κυριακή, στις 10:00, ξεκινά η μεγάλη κατηγορία με τη συμμετοχή 12 παιδιών και το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των βραβείων.
Το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» και στο πλαίσιο της λήξης του 8ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, ο αποχαιρετισμός στο κοινό θα γίνει με το τρίπτυχο: τραγούδι (cante), χορός (baile) και κιθάρα (toque) σε μια παράσταση flamenco. Ο Σωκράτης Μαστροδήμος, που διαπρέπει σε Ισπανία και Ελλάδα, θα παρουσιάσει στο κοινό δικές του συνθέσεις βασισμένες στην παραδοσιακή φόρμα flamenco. Μαζί με την χορεύτρια flamenco Δήμητρα Καραγιάννη και τον Ισπανό τραγουδιστή Raul Levia Amador, θα ταξιδέψουν το κοινό σε μια μουσικοχορευτική παράσταση που θα μεταδώσει τη συγκίνηση, την μαγεία και τα έντονα συναισθήματα του flamenco!
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Κόστος εισιτηρίου: 5€.
Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο «Τέρψις» (Σύλλογος Γονέων & Φίλων των Σχολών της «Φάρις») σε συνεργασία με την Κοινωφελή Eπιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμό κιθάρας στο όνομα του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας, με διεθνή αναγνώριση, Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.
Tην καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει ο καθηγητής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου, Αντώνης Κουφουδάκης.

8th_Guitar__Festival_Medium.jpgmastrodimos-svkraths.jpg

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech