Παρεμβάσεις αναβάθμισης της Σπερχογείας

Ο Δήμαρχος και η νόμιμη εκπρόσωπος του αναδόχου ΑΠΛΕΘΡΟΝ ΔΟΜΙΚΗ ΕΕ υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου, βελτίωση βατότητας δρόμου και μικρές παρεμβάσεις στην πλατεία Σπερχογείας», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ με το ΦΠΑ.

Θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:
i. Επεμβάσεις στην κεντρική πλατεία του οικισμού, που αφορούν στην αδροποίηση της μαρμάρινης δαπεδόστρωσής της (για επίλυση προβλημάτων ολισθηρότητας)
ii. Αποκατάσταση του βυθίσματος των κυβολίθων σε τμήματα των περιμετρικών δρόμων της πλατείας
iii. Τσιμεντόστρωση τμημάτων - ζωνών του δρόμου που οδηγεί από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στην κεντρική πλατεία, καθώς το υφιστάμενο άοπλο σκυρόδεμα έχει αποσαθρωθεί λόγω παλαιότητας, κλιματολογικών συνθηκών και κυκλοφορίας οχημάτων. Η τσιμεντόστρωση θα διακόπτεται από εγκάρσιες ζώνες κυβολίθων. Η κλίση της οδού είναι ήπια και κυμαίνεται από 2% έως 9%
iv. Κατασκευή πεζοδρομίων πλάτους 1,20 μέτρων από σκυρόδεμα, με τελική επιφάνεια από έγχρωμο, χτενιστό, βιομηχανικό δάπεδο χρώματος κεραμιδί. Τα πεζοδρόμια που θα κατασκευασθούν, αποτελούν συνέχεια υφισταμένων ή θα δημιουργηθούν σε θέση όπου αυτό απαιτείται για λόγους υγιεινής (όπως στο χώρο έναντι του σχολείου, όπου διαμορφώνεται εσοχή για τους κάδους απορριμμάτων), ή για διαχείριση της επιφανειακής ροής των όμβριων.

plateia-sperxogeias.jpg

 

 

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση