Βαδίζοντας προς τη "Λευκή Νύχτα"

Μια γιορτή με την πόλη της Καλαμάτας στο επίκεντρο, που θα αναδείξει την ομορφιά της τη νύχτα, θα προσελκύσει επισκέπτες, θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό για αγορές σε πολύ συμφέρουσες τιμές με τη λήξη της περιόδου των εκπτώσεων, θα αποτελέσει έναυσμα για πολιτιστικές εκδηλώσεις και γλέντι σε όλη την πόλη, θα είναι η «Λευκή Νύχτα».

Το Σάββατο 31 Αυγούστου, από τις 20.00 μέχρι τις 04.00 το ξημέρωμα της Κυριακής 1η Σεπτεμβρίου, οι τιμές αναμένεται να υποστούν …καθίζηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάτι που θα τονώσει την κίνηση και θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα σ’ αυτά.

Οι εκπτώσεις σε σημαντικό ποσοστό, ακόμη και 80%, θα δώσουν το έναυσμα για ένα εμπορικό πανηγύρι, ενώ τα καταστήματα θα φορέσουν τα γιορτινά τους, οι καταστηματάρχες θα μπορούν να απλώσουν μέρος της πραμάτειας τους στο πεζοδρόμιο και να προσφέρουν κεράσματα.

Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Καλαμάτας και της περιοχής της θα έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν στις πλατείες και τους πεζοδρόμους, συνδυάζοντας τις αγορές με τη διασκέδαση, καθώς μουσικές σκηνές θα έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης.

Επίσης, πολλοί καταστηματάρχες ανά γειτονιά ετοιμάζουν τις δικές τους καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες θα έχουν ιδιαίτερο θεματικό περιεχόμενο.

Ο Δήμος θα στηρίξει τη διοργάνωση πολιτιστικών δρωμένων σε όλο το κέντρο, στην πλατεία Όθωνος, το Ιστορικό Κέντρο και την πλατεία 23ης Μαρτίου, ενώ θα διοργανώσει  κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου.

Ο Δήμος συνεργάζεται για τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας, την Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Ενώσεων και Σωματείων και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας. Σημειώνεται, δε, πως η «Λευκή Νύχτα» συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του Αθηναϊκού Τύπου, με αποτέλεσμα να δώσει ο Δήμαρχος σήμερα συνέντευξη στο «Βήμα», ενώ την προσεχή Παρασκευή θα μιλήσει σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου "Mega".

Για την προετοιμασία της «Λευκής Νύχτας», έχει συγκροτηθεί οργανωτική επιτροπή με συντονίστρια την Παναγιώτα Ντίντα, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο σε θέματα Ανάπτυξης.

Παρακαλούνται όσοι από τους εμπόρους και επαγγελματίες σκέπτονται να διοργανώσουν μιαν ιδιαίτερη εκδήλωση στο πλαίσιο της «Λευκής Νύχτας» να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή, για τον καλύτερο συντονισμό του εγχειρήματος, στο τηλ. 27213 60722.

leuki-nuxta.JPGleuki-nuxta_1.JPGleuki-nuxta_2.JPGleuki-nuxta_3.jpg

 

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση