Ο Δήμος Καλαμάτας «έκλεισε» ταμείο / 2016

Σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, την πρώτη εργάσιμη ημέρα του χρόνου, ο Δήμος Καλαμάτας, πρωτοπορώντας, «έκλεισε» τις ταμειακές καταστάσεις για το 2016, στις οποίες εμφανίζεται πλεόνασμα 12.639.519,76 ευρώ. 

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το «κλείσιμο» του Ταμείου αποδεικνύει τη νοικοκυρεμένη διαχείριση που γίνεται στο Δήμο, όπου, παρά τη μείωση των πόρων από τον κεντρικό προϋπολογισμό της τάξης του 70% και παρά το γεγονός ότι την τελευταία εξαετία δεν έχουν γίνει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, υπάρχει σημαντικό πλεόνασμα.

Επιβάλλεται, όμως, να επισημανθεί ότι σημαντικό μέρος του πλεονάσματος συνδέεται με έργα και δράσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή είναι προγραμματισμένα και θα πληρωθούν μέσα στο 2017. Εξυπακούεται ότι όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου Καλαμάτας προς τρίτους έχουν εξοφληθεί και δεν υπάρχουν οφειλές του Δήμου.

DSC_0718_Medium.JPGDSC_0720_Medium.JPG

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση