Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας

Μετά την παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας, που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργασίες συνεχίζονται και βρίσκονται στο στάδιο των επιχρισμάτων όσον αφορά στο βοηθητικό κτήριο, επιφάνειας 350 τετρ. μέτρων, που προορίζεται για αποδυτήρια καλλιτεχνών, κυλικείο, χώρους υγιεινής και χώρο εγκαταστάσεων Η/Μ.
Υπενθυμίζεται ότι για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου. Όπως έχει τονίσει ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στο πρόσφατο παρελθόν, ο Δήμος έχει λάβει κατεύθυνση από τη Διαχειριστική Αρχή ότι «θα πρέπει να εγκριθεί ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας, όπως συνέβη, να έρθει μετά ο μειωτικός και εκεί θα σταματήσει το έργο. Μετά, θα έρθει το νέο υπο-έργο, που θα ολοκληρώσει τις εργασίες». Με τον τρόπο αυτό, θα εξακολουθήσει η χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου Καλαμάτας.
Μετά την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου, η Καλαμάτα θα διαθέτει ένα χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων περίπου 2.000 θέσεων και θα δοθεί η δυνατότητα μετάκλησης σ' αυτόν σπουδαίων καλλιτεχνών, καθώς οι παραστάσεις θα είναι ανταποδοτικές.
Δίπλα στο Ανοικτό Θέατρο, που κατασκευάζεται στο χώρο όπου μέχρι πρότινος βρισκόταν το Δημοτικό Φυτώριο, θα βρίσκονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης (της Κεντρικής Αγοράς και πλησίον αυτής), ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα προσπέλασης του Θεάτρου και περπατώντας, αλλά και με ποδήλατο.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech