Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στις 21 Αυγούστου 2014

Κατά τη σημερινή, κατεπείγουσα, συνεδρίαση (11/2014) της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τα θέματα της ηµερήσιας διάταξης, όπως παρακάτω:

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

1. Τροποποίηση - συµπλήρωση της υπ’ αριθ. 55/2014 απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, σχετικά µε την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στα περίπτερα του ∆ήµου Καλαµάτας. Εγκρίθηκε η εισήγηση της Υπηρεσίας και το θέμα παραπέμπεται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρατίθεται η εγκριθείσα εισήγηση.

periptero

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2. Έγκριση µελέτης µε τίτλο «Βελτίωση χώρων Κοιµητηρίου Καλαµάτας». Εγκρίθηκε και παραπέμπεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης. Μέσω σχετικού έργου, ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί σε σημαντικές βελτιώσεις των χώρων του Κοιμητηρίου και συγκεκριμένα στην διαμόρφωση της μικρής κεντρικής πλατείας σε χώρο ανάδειξης των αξιόλογων μαρμάρινων στηλών που βρίσκονται διασκορπισμένες στον χώρο του Κοιμητηρίου της Καλαμάτας, μετά από εργασίες συντήρησης - αποκατάστασής των, όπως και στην διαμόρφωση του βορείου αυλείου χώρου του Ι.Ν. του Αγίου Χαραλάμπους. Παράλληλα, θα γίνουν και έργα διευθέτησης των ομβρίων περιμετρικά του Ναού, που θα απαιτήσουν μικροεπεμβάσεις στα δάπεδα, τα οποία στην συνέχεια θα αποκατασταθούν. Μπορείτε εδώ να δείτε τη σχετική μελέτη (τεχνική έκθεση).

koimhthrio

ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

3. Έγκριση µελέτης µε τίτλο «Πλακόστρωση χώρου µνηµείου έναντι ∆ηµαρχείου». Εγκρίθηκε και σκοπός του έργου, για το οποίο εκπονήθηκε η μελέτη, είναι κυρίως η αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της μικρής σε έκταση πλατείας δυτικά του Δημαρχείου (μεταξύ των οδών Νέδοντος και Αρτέμιδος), αφού ο χώρος όπου τοποθετήθηκε το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 τσιμεντοστρώθηκε πρόχειρα και έτσι παρέμεινε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, προβλέπεται αύξηση του χαμηλού πρασίνου με τη δημιουργία χλοοτάπητα και ανθώνων και τη σύνδεσή τους με το υπάρχον πράσινο της περιοχής, αφού η φύτευση μεγάλων δένδρων προσφέρεται μόνο στα τμήματα που βρίσκονται έξω από τα όρια του περιγράμματος του σκεπαστού τμήματος του ποταμού Νέδοντα.

mnimeio-dimarxeio

Σε ό,τι αφορά στα δάπεδα, η μελέτη προβλέπει την πλακόστρωση του υφιστάμενου τσιμεντένιου δαπέδου της πλατείας με έγχρωμες αντιολισθητικές πλάκες τσιμέντου και μαρμαροψηφίδες δύο ή και τριών  αποχρώσεων, οι οποίες τοποθετούνται ανάμεσα σε μεγάλες ορθογώνιες επιφάνειες (φατνώματα), τα οποία ορίζονται από διασταυρούμενες ζώνες πλάτους 30 εκατοστών από λευκό «χτυπητό» μάρμαρο προέλευσης Καβάλας ή Πάρνωνα.

Το ύφος της παρέμβασης είναι αυτό των πρόσφατων έργων αναπλάσεων της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου και της οδού Αριστομένους, έτσι ώστε στο σύνολό τους να λειτουργούν ως ενιαία ζώνη αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και στάσης των κατοίκων της πόλης.

4. Έγκριση µελέτης µε τίτλο «Συντήρηση – Ασφαλτόστρωση δρόµων Καλαµάτας (τµήµατα οδών Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέµιδος)». Εγκρίθηκε.

5. Έγκριση εισόδου – εξόδου οχηµάτων στην Παραλία Βέργας για «ανέγερση κτηρίων καταστηµάτων και γραφείων». Εγκρίθηκε.

6. Χορήγηση άδειας χρήσης και λειτουργίας µουσικών οργάνων – Παράταση ωραρίου άδειας χρήσης και λειτουργίας µουσικών οργάνων. Εγκρίθηκε όσον αφορά σε δύο αιτήσεις και η συζήτηση ανεβλήθη σχετικά με μίαν αίτηση.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech