Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησε τα μέλη του Γ. Νταγιόπουλο, Α. Γουρδέα, Β. Δικαιουλάκο, Α. Κουδούνη

Τιμή σε δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι υπηρέτησαν το Δήμο Καλαμάτας επί 4 και άνω θητείες, απέδωσε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την 13η / 2014 συνεδρίασή του.

Σε εκτέλεση αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος επέδωσε σε καθέναν από τους τιμηθέντες ένα γλυπτικό έργο του Παναγιώτη Λαμπρινίδη, που απεικονίζει τη σφραγίδα της Μεσσηνιακής Γερουσίας κατά το 1821, η οποία τέθηκε στο κορυφαίο γραπτό κείμενο της Επαναστάσεως που συντάχθηκε στην Καλαμάτα, την Προκήρυξη προς τις ευρωπαϊκές Αυλές.

sfragida-messiniakis-gerousias

Το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησε για την προσφορά τους το Γεώργιο Νταγιόπουλο, εκλεγέντα για 10 θητείες, καθώς και τους Ανδρέα Γουρδέα, Βασίλειο Δικαιουλάκο και Αργύριο Κουδούνη, καθένας από τους οποίους εξελέγη για 4 θητείες.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ

Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, είπε πως επρόκειτο για «μία συμβολική εκδήλωση τιμής προς ανθρώπους οι οποίοι υπηρέτησαν για πολλά χρόνια, για πολλές τετραετίες, την πόλη και τα συμφέροντά της και συνδέθηκαν - με μία έννοια - με την ιστορία της πόλης, με τα όνειρα, τα οράματα, τους σχεδιασμούς που κατά καιρούς έγιναν, που για πολλά χρόνια και για πολλές τετραετίες αγωνίστηκαν, έζησαν αγωνίες (…) και αισθάνθηκαν τη μεγάλη χαρά, τη μεγάλη ικανοποίηση που έχει ο άνθρωπος όταν βλέπει κάτι το οποίο σχεδιάζεται για το κοινό καλό να γίνεται πραγματικότητα και να υπάρχει πραγματική προσφορά για τη βελτίωση της ζωής, τη βελτίωση της πόλης, τη βελτίωση της κοινωνίας μας.

«ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΑΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Οι τέσσερις συνάδελφοι έζησαν για πολλά χρόνια τον αγώνα και την αγωνία της πόλης, τη μετεξέλιξή της ιδιαίτερα μετά τους σεισμούς, από μία πόλη μεσαία επαρχιακή, σταδιακά, μ’ ένα βέβαιο βηματισμό και σταθερό, σε πόλη ευρωπαϊκού επιπέδου – αυτό είναι η πραγματικότητα – και σε ζηλευτή πόλη για την Ελλάδα σήμερα, όπως βεβαιώνουν όλοι όσοι επισκέπτονται την πόλη μας.

Η σημερινή εκδήλωση τιμής προφανώς δεν είναι μνημόσυνο – πολιτικό, εννοώ. Δεν τελειώνει, ντε και καλά, η πολιτική σταδιοδρομία των συναδέλφων. Προφανώς, εμείς κρίνομε τις 4 τετραετίες και πάνω προσφοράς. Από εκεί και πέρα είναι στη δική τους επιλογή να συνεχίσουν όποτε το επιθυμούν, καλά να είναι οι συνάδελφοι. Εμείς εκείνο το οποίο επιζητούμε, όσο καιρό θα μείνομε σ’ αυτά τα έδρανα είναι η συμβουλή τους, η συμπαράστασή τους, να ΄χουμε τα αυτιά μας ανοιχτά για να ακούμε τις απόψεις τους, τις κρίσεις τους και τις θέσεις τους. Έχουν το δημόσιο έπαινο, ασφαλώς, και τις ευχαριστίες της πόλης για τη μεγάλη προσφορά τους».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Γ. ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟ

Σχετικά με το Γ. Νταγιόπουλο, ο Δήμαρχος επεσήμανε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Ο Γιώργος Νταγιόπουλος τιμήθηκε από την πόλη και τίμησε με την παρουσία του την πόλη για 40 χρόνια. Εκλέχθηκε 10 φορές δημοτικός σύμβουλος, πάντοτε στους πρώτους και ανέλαβε σχεδόν όλα τα αξιώματα, σε κάθε τομέα της δημοτικής δράσης: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , Αντιδήμαρχος σε πολλούς τομείς, μέλος σε ΔΣ. Εγώ διαπίστωσα ότι από όλες αυτές τις θέσεις περισσότερο αγάπησε τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου της Φιλαρμονικής – ας με συγχωρήσει αν κάνω λάθος. Κι εκεί που έζησε τις μεγαλύτερες αγωνίες κι έκανε το μεγάλο αγώνα ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων, που τον βασανίζει ακόμα σαν μια πινέζα στην καρδιά». Ο Δήμαρχος έδωσε τις προσήκουσες ευχές στον κ. Νταγιόπουλο και την οικογένειά του, επισημαίνοντας πως «πράγματι 10 εκλογές και 40 χρόνια θητεία δεν είναι κάτι το σύνηθες σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο της χώρας».

ntagiopoulos

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Γ. ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟ

Ο Γ. Νταγιόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που για δεύτερη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με τιμά. Όπως είχα πει και στη συνεδρίαση της 1/1/1989, τότε που πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο με είχε τιμήσει, είναι θέση αρχής για μένα το ότι η συμμετοχή κάποιου στα κοινά είναι επειδή θέλει να προσφέρει στον τόπο του κι όχι επειδή επιδιώκει κάποια τιμητική διάκριση. Άλλωστε, η εκλογή του και μόνο ως αιρετού είναι γι’ αυτόν τιμή.

Με τη σημερινή ευκαιρία, όμως, θέλω να απευθύνω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο μου συμπαραστάθηκαν κατά τα 40 χρόνια. Πρώτα και πάνω απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και με αξίωσαν να ζήσω αυτές τις εμπειρίες, ιδιαίτερα τους απλούς ανθρώπους από τις λαϊκές γειτονιές, όπως της Ράχης από την οποία ξεκίνησα εγώ σαν μικρό παιδί τη ζωή μου. Να ευχαριστήσω ακόμα τους συνεργάτες μου σ’ αυτή την πορεία, τους Δημάρχους που μου εμπιστεύθηκαν θέσεις ευθύνης και τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους, τα στελέχη των Υπηρεσιών αλλά και τους απλούς εργαζόμενους σε κάθε τομέα του Δήμου, τους δημοσιογράφους, αλλά και τους πολίτες που πολλές φορές με τις εύστοχες παρατηρήσεις τους με βοήθησαν να πράξω κάτι το καλύτερο για το Δήμο και τους δημότες. Να ευχαριστήσω κι εσάς του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου για την τιμητική στο πρόσωπό μου ψήφο σας». Ο κ. Νταγιόπουλος απηύθυνε, τέλος, ευχαριστίες στην οικογένειά του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α. ΓΟΥΡΔΕΑ

Ο Δήμαρχος, μιλώντας για τον Ανδρέα Γουρδέα, μεταξύ άλλων είπε: «Εξελέγη για 4 τετραετίες, 16 χρόνια υπηρέτησε αυτήν την πόλη από διάφορες θέσεις: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ την περίοδο 1999 – 2000, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ 2001 – 2002, αλλά κι από το 2007 μέχρι το 2010 και ο διευθύνων, ουσιαστικά, του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας την τελευταία διετία. Ο αγαπητός Ανδρέας, όπου κι αν υπηρέτησε, πρόσφερε. Ένας γλυκύτατος άνθρωπος, ακόμα κι αν διαφωνούσες μαζί του ή ερχόσουν καμιά φορά σε σύγκρουση – σπάνια αυτό – αντιστρέφονταν η κατάσταση αμέσως. Είχε μόνο φίλους και έχει μόνο φίλους και σε πολιτικό επίπεδο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η προσφορά του στην πόλη υπήρξε πάρα πολύ μεγάλη με το ήθος του, την αξιοπρέπειά του, τη σοβαρότητα και τη στιβαρότητά του».

Το γλυπτό που προοριζόταν για τον κ. Γουρδέα, λόγω απουσίας του, παρέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καμβυσίδης.

kamvisidis

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Β. ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟ

Σχετικά με το Β. Δικαιουλάκο, ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «έχει υπηρετήσει το Δήμο Καλαμάτας για 4 τετραετίες, 16 χρόνια, και του εύχομαι - γιατί είναι πολύ νέος ακόμα - να αποφασίσει να συνεχίσει την προσπάθειά του.

Όλα αυτά τα χρόνια αγωνίσθηκε για την πόλη. Έδινε πάντοτε την επιστημονική του άποψη. Ο Βασίλης Δικαιουλάκος, στα Δημοτικά Συμβούλια, όλα τα θέματα τα οποία εισηγείτο – ή σχεδόν όλα – είχαν ως βάση τους ή την επιστήμη ή την εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι δύο θέματα για τα οποία μοχθεί και σε επαγγελματικό επίπεδο, για τα νιάτα, για την επιστήμη και για την εκπαίδευση.

Και υπηρέτησε σε διάφορους χώρους με εκπαιδευτική αναφορά, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, που το προσπάθησε και το κατόρθωσε ν’ αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Τελευταία, ήταν και σύμβουλος σε επιστημονικά θέματα - και είναι – του Δήμου Καλαμάτας και συμμετείχε στη μηνιαία συνεδρίαση της επιτροπής για θέματα ΕΣΠΑ. Είναι ένας άλλος χώρος στον οποίο έχει εξειδίκευση και πράγματι πρόσφερε και μπορεί να προσφέρει πολλά. Εγώ σε επιστημονικό επίπεδο τον ευχαριστώ ειλικρινά και εκ μέρους της πόλης για τις σπουδαίες εκθέσεις, τις οποίες έχει οργανώσει σε συνεργασία με το Δήμο στην πόλη, όπως είναι η έκθεση φωτογραφίας για το CERN. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια κι αυτή τη συνεργασία και στο μέλλον. Θα είναι πάντοτε ενεργός κι από διάφορες θέσεις θα προσφέρει».

dikaioulakos

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Β. ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΥ

Απαντώντας, ο κ. Δικαιουλάκος, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Όταν ξεκίνησα με τους σεισμούς, το 1986, τότε που η πόλη είχε καταρρεύσει, το πρωί ήμαστε εθελοντές και γυρίζαμε στους καταυλισμούς δίνοντας τρόφιμα και τ’ απόγευμα κάναμε μαθήματα στους μαθητές μας.

Από όποιο μετερίζι κι αν ήμουνα, είχα το πάθος για την προσφορά και θα συνεχίσω όσο ζω και αναπνέω να προσφέρω στην πόλη μου. Έχω βοηθήσει, ανεξάρτητα σε ποιο συνδυασμό ήμουνα, όλους που υπηρέτησαν την πόλη, Δημάρχους, στην  αντιπολίτευση, τον κ. Παναγή Κουμάντο, το Χρήστο το Μαλαπάνη, το Γιώργο τον Κουτσούλη, το Διονύση τον Αλευρά, το Θόδωρο τον Μπρεδήμα.

Όπως είπα, απ’ αυτήν την περιπέτεια την οποία έζησα όλα αυτά τα χρόνια, κέρδισα πάρα πολλά πράγματα. Τα πιο σημαντικά είναι τουλάχιστον ότι μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους από το χώρο των τεχνών, του πολιτισμού και των επιστημών. Ανθρώπους που έμαθα πάρα πολλά πράγματα και ήταν για μένα μια πηγή και μια ενέργεια, η οποία με βοηθάει να αναπνέω και να ζω και να προσφέρω συνέχεια στην πόλη.

Επίσης, η αγάπη του κόσμου: καθημερινά, στο δρόμο που πηγαίνω, ανθρώπους που δεν γνωρίζω με σταματούν και εκφράζουν τις ευχαριστίες. Εγώ, φυσικά, πάντα νιώθω ότι δεν έχω κάνει κάτι το ιδιαίτερο, έκανα το αυτονόητο, δεν έχω κάνει κάτι διαφορετικό. Κάθε δημότης, κάθε πολίτης αυτής της όμορφης χώρας, πρέπει να προσφέρει στη χώρα του, στην πόλη του, ειδικά στην πόλη του, στους δημότες του.

Και επίσης σαν δάσκαλος δείχνω και το δρόμο, και το παράδειγμα στους μαθητές μου, να ακολουθήσουν κι αυτοί, να αγωνίζονται για το καλό της πατρίδας και το καλό της πόλης».

Ο κ. Δικαιουλάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Νταγιόπουλο, αποκαλώντας τον «πατέρα του, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α. ΚΟΥΔΟΥΝΗ

Αναφορικά με τον Α. Κουδούνη, ο Δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Ο φίλος ο καλός, ο γλυκύς Αργύρης Κουδούνης, ο άνθρωπος ο οποίος έχει μόνο συμπάθειες, είμαι βέβαιος, σ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις και σ’ όλη την κοινωνία, προσέφερε κι αυτός για 16 χρόνια και 4 τετραετίες στην πόλη μας ό,τι μπορούσε. Κυρίως προσέφερε το ανθρώπινο στοιχείο, το οποίο κυριαρχεί σ’ αυτόν, ένας άνθρωπος εξόχως ανιδιοτελής, ένας άνθρωπος ο οποίος ενδεχομένως δεν θα ΄θελε – είμαι βέβαιος - να πω αυτό το οποίο πρόκειται να πω, ο οποίος δε δίσταζε να ξοδεύει εξ ιδίων, προσφέροντας είτε είδη είτε χρήματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Έχει πολύ μεγάλη συμβολή σε ό,τι του ανατέθηκε, είτε αυτό είναι η Ύδρευση, είτε είναι το ΚΑΠΗ το οποίο εξόχως ηγάπησε και τον παρακαλώ να παραμείνει σ’ αυτό το χώρο όπου όλοι τον αγαπούν, είτε παλιότερα στο χώρο του τουρισμού».

koudounis

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α. ΚΟΥΔΟΥΝΗ

Ο κ. Κουδούνης, απαντώντας, είπε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Αισθάνομαι συγκίνηση και τιμή που στην πρόταση του κ. Δημάρχου όλοι σας, η μειοψηφία και η πλειοψηφία, αποφάσισε να με τιμήσει για τα 16 χρόνια συνεχούς προσφοράς στο Δήμο.

Κύριε Δήμαρχε, από τα πόστα τα οποία μου αναθέσατε και ήταν πάρα πολλά, τόσο εσείς όσο και επί δημαρχίας του κ. Κουμάντου, προσπάθησα να κάνω το καλύτερο. Πιστεύω ότι με τη βοήθειά σας, με τη βοήθεια των συναδέλφων όλων, τα κατάφερα. Θέλω να πω τούτο κύριε Δήμαρχε: θέλω να ευχαριστήσω τους συνδημότες μου Σπερχογειάτες που πάντοτε με έφερναν πρώτο τοπικό σύμβουλο, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σπερχογείας, τον κ. Περρωτή, για την καλή συνεργασία κι όχι μόνο αυτόν αλλά όλους τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και το λαό της πόλης της Καλαμάτας, όπου σ’ αυτήν εδώ την πόλη, 65 χρόνια έχω ζήσει μέχρι τώρα με τη βοήθεια του Θεού. Σ’ αυτή την πόλη ανδρώθηκα, σ’ αυτή την πόλη δημιούργησα οικογένεια, σ’ αυτή την πόλη δημιουργήθηκα επαγγελματικά και ηθικά και ελπίζω ότι σ’ αυτή την πόλη, με τη βοήθεια του Θεού, θα μείνω όσα χρόνια ακόμα μου απομένουν». Ο κ. Κουδούνης απηύθυνε, επίσης, ευχαριστίες στην οικογένειά του για τη στήριξη που του παρείχε όλα αυτά τα χρόνια.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στο πλαίσιο της συνεδριάσεως, ελήφθησαν αποφάσεις επί 19 θεμάτων της ημερησίας διατάξεως. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι οι εξής:

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο µελέτη µε τίτλο «Βελτίωση χώρων Κοιµητηρίου Καλαµάτας». Μέσω σχετικού έργου, προϋπολογισμού 19.977,68 € με το ΦΠΑ, ο Δήμος θα προβεί σε σημαντικές βελτιώσεις των χώρων του Κοιμητηρίου και συγκεκριμένα στη διαμόρφωση της μικρής κεντρικής πλατείας σε χώρο ανάδειξης των αξιόλογων μαρμάρινων στηλών που βρίσκονται διασκορπισμένες στον χώρο του Κοιμητηρίου της Καλαμάτας, μετά από εργασίες συντήρησης - αποκατάστασής των, όπως και στην διαμόρφωση του βορείου αυλείου χώρου του Ι.Ν. του Αγίου Χαραλάμπους. Παράλληλα, θα γίνουν και έργα διευθέτησης των ομβρίων περιμετρικά του Ναού, που θα απαιτήσουν μικροεπεμβάσεις στα δάπεδα, τα οποία στην συνέχεια θα αποκατασταθούν. Μπορείτε εδώ να δείτε τη σχετική μελέτη (τεχνική έκθεση).

koimhthrio

ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Εγκρίθηκε σχετική µελέτη και σκοπός του έργου, προϋπολογισμού 40.000 € με το ΦΠΑ,  είναι κυρίως η αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της μικρής σε έκταση πλατείας δυτικά του Δημαρχείου (μεταξύ των οδών Νέδοντος και Αρτέμιδος), αφού ο χώρος όπου τοποθετήθηκε το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 τσιμεντοστρώθηκε πρόχειρα και έτσι παρέμεινε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τη μελέτη που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, προβλέπεται αύξηση του χαμηλού πρασίνου με τη δημιουργία χλοοτάπητα και ανθώνων και τη σύνδεσή τους με το υπάρχον πράσινο της περιοχής, αφού η φύτευση μεγάλων δένδρων προσφέρεται μόνο στα τμήματα που βρίσκονται έξω από τα όρια του περιγράμματος του σκεπασμένου τμήματος του ποταμού Νέδοντα.

mnimeio-dimarxeio

Σε ό,τι αφορά στα δάπεδα, η μελέτη προβλέπει την πλακόστρωση του υφιστάμενου τσιμεντένιου δαπέδου της πλατείας με έγχρωμες αντιολισθητικές πλάκες τσιμέντου και μαρμαροψηφίδες δύο ή και τριών  αποχρώσεων, οι οποίες τοποθετούνται ανάμεσα σε μεγάλες ορθογώνιες επιφάνειες (φατνώματα), τα οποία ορίζονται από διασταυρούμενες ζώνες πλάτους 30 εκατοστών από λευκό «χτυπητό» μάρμαρο προέλευσης Καβάλας ή Πάρνωνα.

Το ύφος της παρέμβασης είναι αυτό των πρόσφατων έργων αναπλάσεων της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου και της οδού Αριστομένους, έτσι ώστε στο σύνολό τους να λειτουργούν ως ενιαία ζώνη αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και στάσης των κατοίκων της πόλης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΔΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΚΡΙΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκριναν μελέτη για έργο προϋπολογισμού 163.639,89 € με το ΦΠΑ, αναγκαίο προκειμένου να υλοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν στην αμφιδρόμηση της οδού Βασιλέως Γεωργίου από την Αριστομένους μέχρι τη Φαρών και στην αμφιδρόμηση της Ακρίτα από τη Βασιλέως Γεωργίου μέχρι την Βασιλίσσης Όλγας. Θα εκτελεσθεί, ακόμη, παρέμβαση στην οδό Αρτέμιδος, από την οδό Αγίου Γεωργίου μέχρι την οδό Σταδίου / Μεσσήνης, όπου δημιουργούνται ουρές αναμονής για αριστερή στροφή στο φωτεινό σηματοδότη. Επισημαίνεται πως οι οδοί αυτές αναδεικνύονται σε βασικούς άξονες εισόδου / εξόδου από την πόλη με τη λειτουργία του περιμετρικού.

vas-gewrgiou

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Το Σώμα ενέκρινε τριμερή συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε. και της Κοιν. Σ.Επ. «Περιβαλλοντική Συνεταιριστική», για το πρόγραμμα επεξεργασίας σύμμεικτων δημοτικών αποβλήτων & ανακύκλωσης των ανακτώμενων υλικών. Η συμφωνία έχει διάρκεια έως 31/12/2014.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Καλαμάτας με το συνολικό ποσό των 134.152,04 €, το οποίο κατανέμεται ανά Σχολική Επιτροπή ως εξής:

1. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 69.152,04 €,

2. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 65.000,00 €, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών Σχολικών Μονάδων (Γ΄ Δόση έτους 2014).

sxoleio

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΟΥΡΙΑΣ

Τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών που διενεργούνται στην περιοχή της Αρχαίας Θουρίας και η διαφαινόμενη μοναδικότητα της αρχαίας πόλης επιβάλλουν τη συνέχιση των εργασιών της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής.

Για αυτό το λόγο συστάθηκε η Εταιρεία  Φίλων της Αρχαίας Θουρίας  υπό μορφή σωματείου, που σύμφωνα με το καταστατικό έχει στόχους μεταξύ άλλων:

1. Την υποβοήθηση του έργου των ανασκαφών, οι οποίες εκτελούνται υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας

2. Την προώθηση των ανασκαφών και την αναστήλωση των μνημείων της αρχαίας πόλης

3. Τη συνδρομή για την ανάδειξη του μείζονος αρχαιολογικού χώρου

4. Την υποβοήθηση της ιστορικής και αρχαιολογικής έρευνας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιχορήγηση της Εταιρείας Φίλων της Αρχαίας Θουρίας για την επίτευξη των σκοπών της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκριναν την επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων:

1. «Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας ‘Ο Ποσειδών’», για τη διοργάνωση ιστιοπλοϊκών και κολυμβητικών αγώνων, όπως και του κολυμβητικού μαραθώνιου του Μεσσηνιακού Κόλπου

nok

2. «Αθλητικός Όμιλος ‘Καλαμάτα 1980’», για τη διοργάνωση τουρνουά καλαθοσφαίρισης.

kal80

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εγκρίθηκε η διενέργεια επιμορφωτικών σεμιναρίων σε οδηγούς του Δήμου για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech