Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

3ο τουρνουά σκακιού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας, που διεξήχθη την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023.

Στο τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, συμμετείχαν 47 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας από 5 έως 12 ετών από όλα τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της ΚΕ ΦΑΡΙΣ. Το τουρνουά διεξήχθη με ελβετικό σύστημα αγώνων 5 γύρων και χρόνο σκέψης 10 λεπτά για το παιδί. Την διοργάνωση των αγώνων είχε αναλάβει ο εκπαιδευτικός σκακιού των ΚΔΑΠ Παναγιώτης Μπούρας. Την διαιτησία των αγώνων είχαν αναλάβει ο Ευάγγελος Λαμπρόπουλος, ο Νικόλαος Καραγιάννης και ο Γρηγόρης Μπλάνας. Βοηθός διαιτητή ήταν η Σταυρούλα Κουραμπά.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος έχουν ως εξής:
1ος Νικητής: Φουντέας Παντελής (5/5) χρυσό μετάλλιο
2ος Νικητής: Τομαράς Χρήστος (4/5) αργυρό μετάλλιο και
3ος Νικητής: Ξένος Θεόδωρος (4/5) χάλκινο μετάλλιο

Τις απονομές για τις τρεις πρώτες θέσεις έκανε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν μετάλλια απένειμε ο πρόεδρος της Φάρις Παντελής Δρούγας. Ο Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και δήλωσε τη συνεχή στήριξη του στο θεσμό των ΚΔΑΠ. Ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ ευχαρίστησε τους γονείς για την παρουσία τους και τόνισε ότι είναι σημαντικό οι γονείς να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους.

Ο Διευθυντής των αγώνων και εκπαιδευτικός για το σκάκι των ΚΔΑΠ, National Instructor (N.I.) Παναγιώτης Μπούρας, ευχαρίστησε τους γονείς για τη στήριξη που δείχνουν στον θεσμό των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς τους εκπαιδευτικούς. Ανέφερε και τα οφέλη που σου παρέχει μεταξύ άλλων είναι η υπομονή, στρατηγικό σχεδιασμό, οργάνωση, διαχείριση χρόνου, διαχείριση ήττας κάτι πολύ σημαντικό για τα παιδιά κ πολλά άλλα. Επίσης, απηύθυνε ευχαριστίες προς τους Ευάγγελο Λαμπρόπουλο, τον Νικόλαο Καραγιάννη και τον συντονιστή του εργαστηρίου Περιβάλλοντος Γρηγόριο Μπλάνα για την άψογη συνεργασία και διαιτησία των αγώνων, την συντονίστρια εργαστηρίου Φιλαναγνωσίας Αγγελική Γιάνναρου που είχε αναλάβει την γραμματεία των αγώνων και τέλος τον συντονιστή των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας Κων/νο Μητρογιαννόπουλο που διέθεσε τον χώρο αγώνων.

Σημείωσε δε ότι το τουρνουά αυτό ήταν μία καλή ευκαιρία για πολλά παιδιά των ΚΔΑΠ να έρθουν σε πρώτη επαφή με το άθλημα. Τέλος ευχήθηκε καλό καλοκαίρι σε όλους δίνοντας δέσμευση για την διεξαγωγή του 4ου σκακιστικού τουρνουά που θα έρθει σύντομα!

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech