Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, ο Υπουργός Περιβάλλοντος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Πελοπόννησο,  επισκέφθηκε την Καλαμάτα, ξεναγήθηκε στο Βιολογικό Καθαρισμό από το Δήμαρχο Καλαμάτας και στελέχη της ΔΕΥΑΚ και ενημερώθηκε για τις υποδομές του Δήμου. Κατόπιν, συναντήθηκε με  εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας, όπως η  Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η Διεύθυνση Δασών, το Α.Τ.Ε.Ι. κ.ά. και στη συνέχεια τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος στο Δημαρχείο Καλαμάτας.
 
ypourgos biologiko 6
 
Συνάντηση με το Δήμαρχο 
 
ypourgos dimarxeio 1
 
Στη συνάντηση του Υπουργού με το Δήμαρχο συζήτησαν τα εξής θέματα:
1. Εκκρεμότητες σε πολεοδομικές μελέτες του Δήμου (Βέργα, Μαντίνεια, Κηπούπολη, οριοθέτηση οικισμών και χαρακτηρισμός οικισμού  παλιού χωριού Μικρής Μαντίνειας ως παραδοσιακού κ.ά.)
2. Αίτημα παραχώρησης, στο Δήμο, τμήματος Αλσυλλίου Αλμυρού Βέργας κατά κυριότητα, προκειμένου να ανεγερθεί παιδικός σταθμός
3.  Διαχείριση στερεών αποβλήτων
4.  Διαχείριση υγρών αποβλήτων 
Σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα, δόθηκαν στον Υπουργό και τους συνεργάτες του, υπομνήματα και του παρουσιάστηκε, με τη βοήθεια βιντεοπροβολέα, η μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, για την οποία ο Υπουργός έδωσε συγχαρητήρια και τη χαρακτήρισε ως ένα πολύ καλό παράδειγμα.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός, συνάντησε όλους τους Δημάρχους της Μεσσηνίας, με στόχο την προώθηση της επίλυσης προβλημάτων σχετικά με δασικά και πολεοδομικά ζητήματα και με τη διαχείριση των, κάθε είδους, απορριμμάτων και αποβλήτων στο νομό μας. Κάθε Δήμαρχος απηύθυνε ερωτήσεις για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργού  και έλαβε σχετικές απαντήσεις. 
 
ypourgos dimarxeio 7
 
ypourgos dimarxeio 8
 
Ακολούθως, δόθηκε Συνέντευξη Τύπου και τέλος πραγματοποιήθηκε συζήτηση του Υπουργού με εκπροσώπους Φορέων. 
Η παραμονή του Υπουργού κ. Τσιρώνη στο Δημαρχείο της Καλαμάτας ξεπέρασε τις πέντε (5) ώρες. 
 
Για το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, ο κ. Τσιρώνης εξέφρασε τη θέση της Κυβέρνησης, η οποία θα αποτυπώνεται και στον εθνικό σχεδιασμό (αρχίζει την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 η δημόσια διαβούλευση) και θα κινείται στους εξής άξονες:
1. Η ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων θα ανατεθεί στους δήμους
2. Η κυβέρνηση θα υποστηρίζει θεσμικά, οικονομικά και τεχνικά τους δήμους για αυτόν το σκοπό
3. Θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη συνεχή βελτίωση του ποσοστού ανακύκλωσης, για τη μείωση της παραγόμενης ποσότητας απορριμμάτων.
 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech