Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

O Δήμος Οιχαλίας στηρίζει την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, αντιπροσωπεία του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata:21 παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας το θεσμό και την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021.

Ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Γραφείου Υποψηφιότητας, δηλώνοντας εξαρχής τη στήριξή του στην πρωτοβουλία της Καλαμάτας. Ο εκτελεστικός διευθυντής Έκτωρ Τσατσούλης παρουσίασε τη διαγωνιστική διαδικασία, τα οφέλη του θεσμού, καθώς και τον προτεινόμενο τρόπο συνεργασίας για την υποστήριξη της υποψηφιότητας. Στη συνέχεια, δημοτικοί σύμβουλοι απηύθυναν ερωτήσεις σχετικά με το θεσμό και τις διαδικασίες, ενώ δήλωσαν τη στήριξή τους στην Καλαμάτα.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Αδαμόπουλος έκλεισε λέγοντας ότι ο Δήμος Οιχαλίας είναι ούτως ή άλλως αυτόκλητος συμπαραστάτης στη διεκδίκηση της Καλαμάτας και σημείωσε ότι μία πιθανή ανάδειξη της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας θα αναδείκνυε όλη την περιοχή.
Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για υποστήριξη της υποψηφιότητας, ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος σημείωσε ότι, ενώ η περιοχή είναι πλούσια σε πολιτιστικά αγαθά, αυτά δεν έχουν αναδειχθεί με τον πρέποντα τρόπο και ευελπιστεί πως η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα θα συμβάλλει στο σκοπό αυτό. Το Δημοτικό Συμβούλιο, σε επόμενη συνεδρίασή του και σε συνεργασία με το Γραφείο Υποψηφιότητας, θα αποφασίσει για τον τρόπο συμμετοχής του στην υποψηφιότητα και στην πιθανή υλοποίηση της συμμετοχής.

dimos-oixalias-upostirixi_Medium.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech