Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Νόμιμες αποφάσεις (27 Ιουλίου 2015)

Νόμιμες κρίθηκαν από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης έξι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ως ακολούθως:

1. Η 263/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην έγκριση τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» για τη συνέχιση της ανάπτυξης στην Καλαμάτα του θεσμού «Διεθνές Κέντρο Χορού». Το Διεθνές Κέντρο Χορού ιδρύθηκε την άνοιξη του 1995, με αντικείμενο την προώθηση της χορευτικής τέχνης και με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού της πόλης.

megaro xorou banner 1

2. Η 280/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην έγκριση 1ου Α.Π.Ε. & 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου πλατείας Αναλήψεως του Δήμου Καλαμάτας».

anaplasi-analipsis 1

3. Η 282/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου στον πεζόδρομο Κ. Κουτουμάνου.
4. Η 286/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην έγκριση όρων χρησιδανείου για την παραχώρηση στο Δήμο Καλαμάτας εκκλησιαστικού ακινήτου στην Τοπική Κοινότητα Βρομόβρυσης.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΣΤΗ ΜΟΛΑΚ

5. Η 287/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην παραχώρηση κατά χρήση τμήματος της Μονάδας Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας (ΜΟΛΑΚ) στη ΔΕΥΑΚ με σκοπό τη διαχείριση της παλιάς ιλύος. Η παλιά λυματολάσπη βρίσκεται συσσωρευμένη σε έκταση 20 στρεμμάτων (σε λάκκους), πλησίον του Βιολογικού Καθαρισμού. Σε συνέχεια της επικύρωσης της νομιμότητας όσον αφορά στη 287/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εντός της εβδομάδος θα υποβληθεί προς έγκριση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για μονάδα διαχείρισης της παλιάς λυματολάσπης, με χρήση τμήματος των εγκαταστάσεων της ΜΟΛΑΚ. Μετά την έγκριση της ΜΠΕ, θα υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη λήψη άδειας λειτουργίας. Εν τω μεταξύ, θα συντηρηθούν τα μηχανήματα, ώστε μετά την έκδοση άδειας λειτουργίας να ξεκινήσει η διαχείριση της παλιάς λυματολάσπης με κομποστοποίηση, κατά την οποία θα χρησιμοποιούνται θρυμματισμένα κλαδεύματα του Δήμου Καλαμάτας και παραπροϊόντα της επεξεργασίας γεωργικών προϊόντων (π.χ. φλούδες φιστικιών κ.ά.).Η ποσότητα της λυματολάσπης ανέρχεται σε 35.000 κυβ. μέτρα και η διαχείρισή της εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 8 - 10 χρόνια.

 

ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

6. Η 288/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην παραχώρηση κατά χρήση γηπέδων τένις του Ανατολικού Κέντρου.

7. Η 257/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην α) έγκριση των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο: «Επισκευές σε σχολικά κτήρια που αφορούν υγιεινή και ασφάλεια 2015» προϋπολογισμού 100.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και β) κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία «Ικτίνος Α.Ε.» με ποσοστό έκπτωσης 40,48%.

Πρόκειται για παρεμβάσεις στο 26ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (κατασκευή περίφραξης), 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (αντικατάσταση κουφωμάτων των φωταγωγών κλιμακοστασίου), 7ο Δημοτικό Σχολείο (καθαίρεση επιχρισμάτων και κατασκευή ψευδοροφής), κτήριο πρώην Πολυκλαδικού (καθαιρέσεις – αποκαταστάσεις των όψεων), 2ο και 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας (καθαιρέσεις – αποκαταστάσεις των όψεων), Νηπιαγωγείο Άριος (κατασκευή WC νηπίων εντός του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Άριος), Γυμνάσιο Αρφαρών (ανακατασκευές γυψοσανίδων στους χώρους υγιεινής), Νηπιαγωγεία βαριάς προκατασκευής (ανακατασκευή δαπέδων με linoleum), επεμβάσεις σε λεβητοστάσια κεντρικών θερμάνσεων των σχολείων.

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech