Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 27 Οκτωβρίου 2015

Στην 13η/2015 συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 13.00, πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, όπως παρακάτω:

 

ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΗΠΟΥΠΟΛΗΣ

kipoupoli

1. Εφαρμογή Ν.4269/2014 (ΦΕΚ 142Α/28-6-2014) για την έκδοση Π.Δ. για την Πολεοδομική Μελέτη περιοχής «Κηπούπολης» Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει προς ολοκλήρωση η έγκριση πολεοδομικής μελέτης Κηπούπολης με τις προϋφιστάμενες του Ν. 4269/2014 διατάξεις, καθόσον τούτο επιτρέπεται από το νέο Νόμο. Μετά τη λήψη απόφασης εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή προς επεξεργασία του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κατόπιν, αυτό το Προεδρικό Διάταγμα - με το οποίο η πολεοδομική μελέτη θα τεθεί σε ισχύ - θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ακολουθήσει η έγκριση της πράξης εφαρμογής όσον αφορά στην πολεοδόμηση της Κηπούπολης.

 

ΕΥΡΥΤΕΡΟΣ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΜΕΝΙΝΩΝ

oikismos meninon

 2. Καθορισμός ορίων Οικισμού Μενινά Δ.Ε. Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας σύμφωνα με το Π.Δ./24-4-1985 (ΦΕΚ 181Δ/3-5-1985). Εγκρίθηκε και η οριοθέτηση του οικισμού γίνεται κατά μήκος της αναγνωρισμένης κοινοτικής οδού προς νότο, σύμφωνα με την πρόταση οριοθέτησης που δημοσιεύθηκε στο ΓΠΣ Καλαμάτας. Το εμβαδόν του οικισμού ανέρχεται σε 48,31 στρέμματα και η αρτιότητα ορίζεται σε 1.000 τετρ. μέτρα με τις κατά νόμο παρεκκλίσεις, με χρήση γης Γενική Κατοικία.

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΗ

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΩΡΙΟ

mantineia

3. Αναγνώριση ως μοναδικής της οδού που συνδέει τους οικισμούς Μικρής Μαντίνειας και της παλαιάς Μικρής Μαντίνειας Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.

 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣΗΣ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

4. Συμπλήρωση της υπ΄ αριθμ. 468/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας (αφορά την αμφιδρόμηση της οδού Βασ. Γεωργίου κ.λπ.) και επιβολή ελεγχόμενης στάθμευσης σε τμήματα της οδού Βασ. Γεωργίου από Αριστομένους έως Φαρών. Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην αμφιδρομηθείσα Βασιλέως Γεωργίου και στην επιβολή ελεγχόμενης στάθμευσης σε τμήμα της οδού αυτής.

Μπορείτε να δείτε εδώ κείμενο με τις ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν, μεταξύ των οποίων η ελεγχόμενη στάθμευση σε τμήμα της οδού Βασιλέως Γεωργίου.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε σχεδιάγραμμα όπου απεικονίζονται οι ρυθμίσεις στην οδό Βασιλέως Γεωργίου από την Αριστομένους μέχρι τη Φαρών.

Επίσης, έχετε τη δυνατότητα εδώ να δείτε τις ρυθμίσεις στη συμβολή των οδών Ακρίτα και Βασιλέως Γεωργίου, καθώς και στη συμβολή της Ακρίτα με τη Βασιλίσσης Όλγας.

 

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

5. Συμπλήρωση του άρθρου 5 της υπ΄ αριθμ. 543/2010 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας «Γενική κανονιστική απόφαση για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων». Εγκρίθηκε η συμπλήρωση του άρθρου 5 ως εξής:

Άρθρο 5: Γενικές αρχές

Δύναται να διατίθεται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν νομίμως σε πεζοδρόμους, χώρος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πέραν εκείνου που έχει προσδιορισθεί με τη γενική κανονιστική απόφαση για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Α) Στην απέναντι πλευρά του πεζόδρομου, στην προβολή του καταστήματος ή στην πλευρά που βρίσκεται το κατάστημα και παραπλεύρως αυτού να υπάρχει τυφλό τοιχίο ή ελεύθερος χώρος, τηρουμένων των λοιπών διατάξεων της απόφασης 543/2010.

Β) Ο ενδιαφερόμενος να έχει εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του έναντι του Δήμου.

Γ) Η διάθεση του χώρου να γίνεται με απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή.

6. Ανάκληση μέρους της υπ’ αριθμ. 67/2015 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικής με την ανάκληση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εγκρίθηκε, καθόσον δύο καταστήματα προέβησαν σε απομάκρυνση υπαίθριου μπαρ αφενός και υπαίθριου μπαρ και τραπεζοκαθισμάτων αφετέρου από τον αιγιαλό.

7. Αφαίρεση πεύκων στην πλατεία Εκκλησίας Ανάληψης (προ ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε η αφαίρεση δύο πεύκων που έχουν πάρει κλίση, προς άρση προβλημάτων και πρόληψη ατυχημάτων.

8. Προέγκριση ίδρυσης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος (προ ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε σχετικά με κατάστημα στο Αριοχώρι.

 

 

 

 

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech