Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 29 Δεκεμβρίου 2015

Στην υπ' αριθμ. 23/2015, ειδική, συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό

Συμβούλιο Καλαμάτας την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί του μοναδικού θέματος: «Έγκριση απολογισμού και οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Καλαμάτας, διαχειριστικής χρήσεως 2014».

1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

Το Σώμα παρέσχε την έγκρισή του και μπορείτε να δείτε εδώ τον ισολογισμό 2014.
Ο Δήμαρχος, απευθυνθείς προς το Σώμα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η διαδικασία είναι περισσότερο τυπική, αφού όλα τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της «Διαύγειας», ο Δήμος διαθέτει διπλογραφικό σύστημα από το 2008, οι έλεγχοι είναι συνεχείς από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών χωρίς πρόβλημα, ενώ ο ισολογισμός υπογράφεται από την Υπηρεσία, από τον ορκωτό ελεγκτή και από τον εξωτερικό συνεργάτη επί του διπλογραφικού συστήματος.
Ασφαλώς, υπάρχουν και πολιτικά ζητήματα, που όμως δεν μπορεί να είναι κυρίως οι επιλογές της πλειοψηφίας για χρηματοδότηση έργων, αλλά η συνεχής μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από πλευράς Κράτους τα τελευταία χρόνια, που φθάνει το 70% σε σχέση με το 2009. Επιπλέον, παρά την εντυπωσιακή μείωση πόρων υπάρχει συνεχής συσσώρευση νέων βαρών, όπως θέματα λειτουργίας σχολείων, συμμετοχής στη μισθοδοσία του προσωπικού, φορολόγησης και άλλα.

ΔΗΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΣ

Η κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής είναι ο Δήμος να παραμένει οικονομικά ισχυρός και είναι οικονομικά ισχυρός μέσα στην οικονομική κρίση, σε καλύτερη κατάσταση από κάθε άλλη φορά όπως αποδεικνύεται από τους πίνακες που υπογράφονται από τον ορκωτό ελεγκτή (σχετικό συνοπτικό πίνακα μπορείτε να δείτε εδώ). Τούτο, επιπλέον, αποδεικνύεται από την έγκριση που έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του Δήμου σχετικά με δανειοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που ασφαλώς είναι το αποτέλεσμα της καλής οικονομικής κατάστασης του Δήμου Καλαμάτας.

2. ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ
ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

periballontas-xoros-megarou-xorou 4

Κατά τη διάρκεια της υπ' αριθμ. 24/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που ακολούθησε την ειδική συνεδρίαση, ελήφθησαν αποφάσεις επί 16 θεμάτων, από τα οποία 3 εκτός ημερήσιας διάταξης.
Μεταξύ άλλων, έγινε αποδεκτή η ένσταση του αναδόχου κατά της απόφασης να κηρυχθεί έκπτωτος για το Μέγαρο Χορού, με μία σειρά από προϋποθέσεις, τις οποίες ρητώς αποδέχθηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος του αναδόχου. Οι προϋποθέσεις αυτές είναι:
Α) Άμεση πρόσκληση εξουσιοδοτημένου Φορέα από το Δήμο Καλαμάτας για την πραγματοποίηση ολοκληρωμένων δοκιμών κατά τα προβλεπόμενα πρότυπα (BCV-C1, DIN 56950 και SIL 3 κατά EN 61508)
Β) Άμεση αποκατάσταση εντός προθεσμίας 30 ημερών της λειτουργίας της πυροκουρτίνας σε περίπτωση πυρκαγιάς και εξασφάλιση της απαιτούμενης εφεδρείας στο μηχανισμό της λειτουργίας της
Γ) Ορισμός τριμελούς επιτροπής για αποτίμηση του κόστους για αποκατάσταση των παρατηρήσεων των σημείων 1, 3, 5, 8, 9, 13, 14 της εισήγησης να γίνει ανάλογη μείωση του εργολαβικού ανταλλάγματος
Δ) Απόσυρση της αίτησης θεραπείας του αναδόχου στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το φυσικό αντικείμενο έχει ολοκληρωθεί και πιστοποιηθεί και πληρωθεί σε ποσοστό 99% περίπου. Πρόκειται για έργο που στοίχισε 13,5 εκατ. ευρώ περίπου και τονίζεται ότι με τη μη απόδοση μέρους των χρημάτων και με την εγγυητική επιστολή (540.000 ευρώ) διασφαλίζονται τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου.

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΣΗΣ
ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Από το Σώμα εγκρίθηκαν η αποδοχή της χρηματοδότησης με ποσόν 2.952.000 € από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η καταρχήν έγκριση των όρων της προγραμματικής σύμβασης και ο ορισμός της ΔΕΥΑΚ ως δημοπρατούσας αρχής, διευθύνουσας υπηρεσίας και προϊσταμένης αρχής για την υλοποίηση έργου αντιπλημμύρισης, με κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων από τη Θουρία έως το Ασπρόχωμα.
Αναμένεται, επίσης, η εγκατάσταση του εργολάβου για την πραγματοποίηση συμπληρωματικού έργου, το οποίο έχει διακηρύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό τη διαχείριση των ομβρίων στη Νέα Είσοδο, ύψους 800.000 ευρώ.
Με τις ανωτέρω παρεμβάσεις θα λυθεί το πρόβλημα διαχείρισης των ομβρίων στη δυτική περιοχή της Καλαμάτας.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ
ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

DSCN9933 Medium

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και το Πράσινο Ταμείο, για τη δημιουργία ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού προς υλοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου. Για το Δήμο Καλαμάτας η σύμβαση αφορά στο έργο αναβάθμισης παιδικών χαρών για πιστοποίηση, ύψους 80.000 ευρώ και σκοπός της υπογραφής της είναι η αποπληρωμή των εργασιών που συντελέσθηκαν για τη ριζική αναμόρφωση μιας παιδικής χαράς στην οδό Ναυαρίνου, ανατολικά του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις» (πρώην Γυμνασίου Παραλίας) και δύο παιδικών χαρών στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, που πλέον φέρουν πιστοποιημένα παιχνίδια και όργανα.

ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016

sussitio-

 

Εγκρίθηκε η συνέχιση παροχής συσσιτίου από το Δήμο Καλαμάτας για το 2016 σε άπορους και άστεγους συμπολίτες μας. Το φαγητό θα παρασκευάζει η 120 ΠΕΑ και θα διανέμεται μέσω του Α΄ ΚΑΠΗ με τη βοήθεια εθελοντών. Θα δίδονται σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη 60 μερίδες ημερησίως και η δαπάνη που προϋπολογίσθηκε για το 2016 είναι 15.000 ευρώ.

ΠΡΟΤΟΜΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Το Σώμα ενέκρινε τη χωροθέτηση της προτομής του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου επί της πλατείας Μαυρομιχάλη, σε σημείο που θα επιλεγεί από την Τεχνική Υπηρεσία, τον Διευθυντή της Σχολής Εικαστικών της ΚΕ «Φάρις» και τον ανάδοχο καλλιτέχνη.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech