Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, ο Frank Edelmann, Δήμαρχος του Steinach im Kinzigtal Γερμανίας, συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κατ’ εντολήν του Υφυπουργού Hans-JoachimFuchtel, καθώς και τα στελέχη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χρήστος Λαζαρίδης, Barbara Baumbachκαι Σοφία Ελευθερίου.

Ο F. Edelmann, γνώριμος του Π. Νίκα από το παρελθόν καθώς η σύζυγος του Γερμανού Δημάρχου κατάγεται από την Καλαμάτα, ενημέρωσε το Δήμαρχο Καλαμάτας για τα αποτελέσματα της 5ης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι το Νοέμβριο στο Βερολίνο, τα οποία περιγράφουν το πλαίσιο πιθανής συνεργασίας. Ανέφερε ακόμη ότι η επόμενη Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο και προσκάλεσε στις εργασίες της το Δήμαρχο Καλαμάτας, που αποδέχθηκε την πρόσκληση και ανέφερε ότι θα μετάσχει αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας.

Ακολούθησε μακρά συζήτηση επί πιθανών πεδίων συνεργασίας, ένα εκ των οποίων – για παράδειγμα - είναι η επαγγελματική κατάρτιση Ελλήνων στη Γερμανία, ώστε να γυρίσουν στην Ελλάδα και να εξασκήσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν, ενώ αναφέρθηκαν και άλλες σχετικές δυνατότητες.

Ο Π. Νίκας έθεσε ζητήματα ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας, όπως - ενδεικτικά - η βελτίωση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα αναπλάσεων, κατασκευής πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, ζητήματα συνδρομής προς ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου κ.ά.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε πως στο πλαίσιο ενδεχόμενης συνεργασίας είναι αναγκαία τα χειροπιαστά αποτελέσματα, σε συγκεκριμένα ζητήματα, με έργα και παρεμβάσεις ωφέλιμες για το κοινωνικό σύνολο.

DSCN9955_Medium.JPGDSCN9956_Medium.JPGDSCN9957_Medium.JPGDSCN9959_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech