Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Καταγραφή χώρων με προσβασιμότητα για δημιουργία πανελλήνιας ηλεκτρονικής πυξίδας

Ο αθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης και οι εκπρόσωποι της ομάδας Prosvasis, που εδρεύει στην Πάτρα, Εύη Αγγελακοπούλου και Έφη Δασκαλοπούλου επισκέφθηκαν σήμερα το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, παρουσία αιρετών του Δήμου.

Η ομάδα Prosvasis προβαίνει σε καταγραφή χώρων με προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία, επιδιώκοντας τη δημιουργία ηλεκτρονικής πυξίδας με πανελλαδική αναφορά σχετικά με την προσβασιμότητα χώρων.

Αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11.00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και έναντι του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, όπως έκανε γνωστό ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση πολιτών, επαγγελματιών και εκπροσώπων φορέων για την προσβασιμότητα και την καταγραφή χώρων.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε την πρωτοβουλία αυτή και ανέφερε ότι θα δοθούν στους εκπροσώπους της ομάδας Prosvasis στοιχεία για τις εργολαβίες του Δήμου Καλαμάτας, μέσω των οποίων κατασκευάσθηκαν δεκάδες ράμπες στην πόλη. Τόνισε, δε, ότι όπου διενεργείται ανάπλαση καταβάλλεται φροντίδα για τη δημιουργία ραμπών, οδεύσεων για τυφλούς κ.λπ., ενώ το νέο Δημαρχείο θα είναι πλήρως προσβάσιμο για άτομα με αναπηρία. Ο Π. Νίκας ζήτησε, επίσης, να δοθούν στο Δήμο τα αποτελέσματα της καταγραφής που θα διενεργηθεί.

Τέλος, ο Γ. Λαζαρίδης με τον Ε. Τσατσούλη, εκ μέρους του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21, επέδωσαν στο Δήμαρχο υλικό, που προέκυψε από τις δράσεις του Κ21 για καταγραφή προβλημάτων προσβασιμότητας.

DSCN9933_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech