Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Η μεγάλη πρόκριση

Μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της πέτυχε η Καλαμάτα με την πρόκριση στον επόμενο γύρο επιλογής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, μαζί με την Ελευσίνα και τη Ρόδο, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016. Μεγάλη συγκίνηση επικράτησε μεταξύ της Ομάδας Παρουσίασης της υποψηφιότητας της Καλαμάτας και των Καλαματιανών, επωνύμων και μη, οι οποίοι είχαν προσέλθει στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, γεμάτοι αγωνία για το αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του σήμερα Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Καλαμάτα με την επιτυχία της Παρασκευής νομίζω ότι καταξιώθηκε ακόμα περισσότερο. Το γεγονός ότι κατόρθωσε και ξεπέρασε πάρα πολλά εμπόδια και τελικά προκρίθηκε έναντι πόλεων με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις, με μεγαλύτερο πληθυσμό, είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Καλαμάτα, την ευρύτερη περιοχή και για την Πελοπόννησο ολόκληρη.

Πρέπει μέσα σε ενωτικό πνεύμα, όπως μέχρι τώρα και ακόμα καλύτερο, να κινηθούμε, για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο το Νοέμβριο. Χρειάζονται και χρήματα. Ο Δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην επιβαρυνθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός – άλλωστε και στην πρώτη φάση τα μισά χρήματα έβαλε ο Δήμος, τα άλλα μισά τα βρήκαμε από χορηγούς».

Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμη πως το Γραφείο Υποψηφιότητας θα ενισχυθεί με εξειδικευμένους επιστήμονες και τόνισε πως η ανάδειξη της Καλαμάτας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα θα έχει ευεργετική επίδραση σε όλη τη Μεσσηνία και στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Πελοποννήσου.

 

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο Π. Νίκας προσέθεσε τα εξής: «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σημαίνει όχι μόνο προώθηση θεμάτων σχετικών με τον πολιτισμό, σημαίνει προώθηση ζητημάτων που έχουν σχέση με τον τουρισμό, με την οικονομική ανάπτυξη: μια πόλη και μια περιοχή προβάλλεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παγκοσμίως. Σημαίνει ένα βήμα στο μέλλον.

Και πρέπει να είμαστε όλοι συγκινημένοι και γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσομε ενωμένοι 200 χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης, από τον τόπο μας, που τότε ήταν ένα χωριό ούτε 2.000 κατοίκων, 200 χρόνια μετά να διεκδικήσομε να γίνουμε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021. Νομίζω ότι θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο και η καλύτερη ανταπόδοση στους αγώνες τους προγόνων μας. Και όταν μας ρώτησαν στην επιτροπή «Καλά, και εμείς κάναμε επαναστάσεις, τι σχέση έχει η δική σας επανάσταση με την Ευρώπη, τι σχέση έχει με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα;», τους απαντήσαμε ότι έχει μεγάλη σχέση γιατί η Προκήρυξη προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές, η ουσία της Προκήρυξης είναι ο ευρωπαϊκός Διαφωτισμός, η Γαλλική Επανάσταση, οι αξίες της Ευρώπης, που είναι οι ελληνικές αξίες στη βάση τους. Δηλαδή η Επανάστασή μας είχε βαθύτατα και πολιτιστικό περιεχόμενο, όχι μόνο εθνικό».

Σημειώνεται, τέλος, ότι την προσεχή Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 και ώρα 14.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο, για τον προγραμματισμό της δράσης μέχρι το Νοέμβριο, οπότε θα γίνει η τελική κρίση για την επιλογή της πόλης που θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

augh.jpgdikaiologitika.jpgert.jpglarissanet.jpgmadata.jpgnewsbomb.jpgreal.jpg

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech