Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Επίσκεψη μαθητών από το 3ο Λύκειο Θήβας

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, σήμερα Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, μαθήτριες και μαθητές από το 3ο Λύκειο Θήβας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους με επικεφαλής τον καταγόμενο από τη Μεσσηνία Διευθυντή του Σχολείου Γιώργο Φίλο. Οι μαθητές βρίσκονται στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο συνεργασίας με το τοπικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος υποδέχθηκε τα παιδιά εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψή τους και αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία της πόλης, τονίζοντας ότι από εδώ ξεκίνησε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1821 και επισημαίνοντας ότι η Καλαμάτα, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, διεκδικεί να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης έτους 2021. «Θα είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης στους προγόνους μας» η επίτευξη του στόχου αυτού, επεσήμανε ο Π. Νίκας.

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο και για τη σημερινή κατάσταση της πόλης, η οποία αποτελεί οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο της νότιας Πελοποννήσου. Τόνισε ότι δυσκολίες υπάρχουν και στην Καλαμάτα, αλλά η πόλη κατορθώνει να μη βιώνει τόσο έντονα, όσο άλλες περιοχές, την κρίση, καθώς βοηθούν η σημαντική αγροτική παραγωγή της περιοχής μας και ο τουρισμός, που αναπτύσσεται. Επίσης, αναφέρθηκε στη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών και πολλές άλλες κατά τη διάρκεια του έτους, όπως το Καρναβάλι αυτήν την περίοδο, που προσελκύουν επισκέπτες στην περιοχή μας.

Τα παιδιά απηύθυναν ερωτήσεις στο Δήμαρχο και ακολούθησε γόνιμος διάλογος, ενώ τους προσφέρθηκαν αναψυκτικά και αναμνηστικά δώρα.

DSCN0005_Medium.JPGDSCN0006_Medium.JPGDSCN0008_Medium.JPGDSCN0009_Medium.JPGDSCN0010_Medium.JPGDSCN0011_Medium.JPGDSCN0012_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech