Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους που διασχίζουν τη Ναυαρίνου

Ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας εφαρμογής μέτρων ασφαλείας για τους εργαζομένους (σερβιτόρους) σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, που κινούνται πεζοί κατά την εργασία τους διασχίζοντας την οδό Ναυαρίνου, αναλαμβάνει την τοποθέτηση ενδεικτικών πινακίδων, με σκοπό την ενημέρωση των διερχομένων οδηγών.

Επίσης, ο Δήμος ενημερώνει και παροτρύνει τους εργοδότες – καταστηματάρχες να μεριμνήσουν για την εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας των υπαλλήλων τους, στον τομέα που τους αναλογεί, όπως προβλέπει ο νόμος 3850/2010, ΦΕΚ 84, κεφάλαιο Ζ «Υποχρεώσεις Εργοδοτών –Εργαζομένων», άρθρα 42 έως 49. Θα πρέπει:
Να εφοδιάσουν το προσωπικό τους με ιματισμό, ο οποίος θα είναι εμφανής από απόσταση και να φωσφορίζει κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών
Στο χώρο παραλαβής του service του καταστήματος, να είναι αναρτημένα εγγράφως τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι
Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τα μέσα ατομικής προστασίας, με τα οποία θα τους έχει εφοδιάσει ο εργοδότης τους.
Αυτή η κίνηση του Δήμου αποσκοπεί στη θωράκιση της ασφάλειας των προαναφερθέντων εργαζομένων, στην εκπλήρωση υποχρέωσης των εργοδοτών έναντι του νόμου και στην ενημέρωση των διερχομένων οδηγών.
Για το λόγο αυτό, στις 13 Απριλίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 το πρωί, στο χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Μιαούλη 30, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Υποχρεώσεις εργοδοτών - εργαζομένων. Μέσα ατομικής προστασίας».

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech